Yazın karavan tatilinde olmazsa olmaz 7 malzeme

Rehberde yazın karavan tatiline doğru yola çıkarken ekipman çantasına mutlaka koymanız gereken hayat kurtarıcı malzemelerden bahsettik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-03-07
Yazın karavan tatilinde olmazsa olmaz 7 malzeme

Güneşin sıcak yüzüyle tanıştığımız bir yaz mevsiminde ilk bakış her ne kadar olumlu görünse de yoğun sıcaklar pek çok olumsuzluğa neden olabilir. Örneğin karavanla seyahat ederken güneş gözlüğü almadığınız noktada aracı sürmekte epey zorlanabilirsiniz. Aynı şekilde soğutucu bir malzemeyi evde unutmanız, yanınızdaki içecekleri çok sıcak şekilde içeceğiniz anlamına gelir. Dolayısıyla yazın karavan tatiline doğru yola çıkarken ekipman çantanızı hazırlık listesine göre en az iki kere kontrol etmelisiniz. Daha önce yazın karavan kampında taşımanız gereken ekipmanların hepsini genel olarak “Yazın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?” isimli rehberde sıralamıştık. Bugün de yazın karavan yolculuğuna çıkarken çantaya ilk koymanız gereken ve hayati öneme sahip ekipmanların bir listesini çıkardık. Yazın yakıcı sıcaklarına karşı sıraladığımız adımlara dikkat etmenizi öneriyoruz. Bizden söylemesi.

 

Yazın karavanda bulunması gereken malzemeler nelerdir?

1- Portatif Fan

portatif-fan
Portatif Fan

Karavan içinde kavurucu yaz sıcaklarından korunmak için kurtarıcıların başında portatif fan geliyor. Portatif bir şekilde üretilen fanların taşıması oldukça kolay ve kullanımı basittir. Dolayısıyla dilerseniz iş başında dilerseniz de yatağa uzanmış bir şekilde filminizi izlerken portatif fandan yardım alabilirsiniz. Portatif fan, genellikle USB yardımıyla şarj edilebilir bir şekilde üretilir. Böylece akşamdan portatif fanın şarjını doldurarak gün boyu ferahlığın keyfini sürebilirsiniz.

 

2- Güneş Gözlüğü

gunes-gozlugu
Güneş Gözlüğü

Güneşin sıcaklığı her ne kadar bir yaz tatili için cezbedici görünse de ışınları rahatsız edici bir boyuta ulaşabilir. Özellikle karavanı kullanırken gözünüze direkt vuran güneş nedeniyle zorluklara maruz kalabilirsiniz. Bunun için çantanızda mutlaka bir güneş gözlüğü bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca kamp sandalyenizi manzara karşısına çektiğinizde gözlüğünüzü takıp kartpostallık bir görüntünün keyfini daha rahat şekilde sürebilirsiniz.

 

3- Termos

termos
Termos

Yazın karavan içinde sıcaktan bunalırken buz gibi bir içeceğin adeta ilaç gibi gelebileceğini biliyoruz. Dolayısıyla yazın karavanla seyahat ederken de her ihtiyaç duyduğumuzda soğuk içeceklere erişebilmek isteriz. Bu noktada hayat kurtarıcılarımızın başında da termos geliyor. Gelişmiş iç tasarımı sayesinde dış havayla içeceğin temasını önleyen termoslar sayesinde içeceğinizin soğukluğunu saatler ve hatta günlerce saklayabilirsiniz. 

 

4- Solar Duş

solar-dus
Solar Duş

Karavanımızın yapısı bizi hayalini kurduğumuz pek çok konu hakkında soru işaretlerine maruz bırakabilir. Örneğin karavanda duş bulunmaması gibi problemler nedeniyle yaz tatiline doğru yola çıkma noktasında kendimizi olumsuz düşünceler arasında bulabiliriz. Bu durumun kurtarıcılarının başında da solar duş gelir. Solar duş, içine koyulan suyun güneş ışınlarıyla temas ederek ısınmasını sağlar. Bu sayede 20 litreye kadar ulaşan su taşıma kapasitesiyle solar duşu kullanarak soru işaretlerinizden kurtulabilirsiniz.

 

5- Kamp Sandalyesi

kamp-sandalyesi
Kamp Sandalyesi

Yazın karavan kampında zorunlu olmasa bile tatil keyfinizi ikiye katlayacak eşyaların başında kamp sandalyesi geliyor. Katlanan yapısı sayesinde karavan içerisinde makul bir yer kaplayan sandalyelerini tatilin her anında kullanabilirsiniz. İster güneşin ilk ışıklarıyla karavan önünde güneşlenin isterseniz de gördüğünüz bir manzara karşısında seyrin keyfini çıkarın. Kamp sandalyesini bulundurduğunuz her noktada konforlu ve keyifli bir tercih yapabilirsiniz.

 

6- Güneş Kremi

gunes-kremi
Güneş Kremi

Kampınız karavanla olsun ya da olmasın yazın güneş yanıklarından korunmak için mutlaka güneş kremi bulundurmalısınız. Aksi takdirde vücudunuza direkt vuran güneş ışınları bölgesel yanıklara yol açarak tatilinizin yarıda kalmasına neden olabilir. Bu noktada güneş kremini sabah saatlerinde karavandan çıkmadan önce özellikle yüz bölgesine uygulayabilirsiniz. Bonus bir malzeme olarak da ani güneş yanıklarına karşı anında müdahale etmek için yanınızda bir yanık kremi bulundurabilirsiniz.

 

7- Harita

harita
Harita

Bir an bile dönüp arkaya bakmadığımız bir karavan yolculuğunda rotalar ani biçimde değişebilir. Belirlediğimiz hedef İzmir iken kendimizi bir anda Balıkesir’in göbeğinde bulabiliriz. Dolayısıyla ani rota değişimlerine uyum sağlamak ve gideceğiniz yolları daha net biçimde görebilmek için yanınızda bir harita bulundurabilirsiniz. Üstelik yolculuk sonunda gittiğiniz rotaları işaretleyerek haritayı görsel bir şölen hâline de getirebilirsiniz. Özgür bir kampçılık da bunu gerektirir!

 

Campalow’da yazın karavan yolculuğuna çıkarken çantaya ilk koymanız gereken malzemelere yer verdiğimiz rehberin sonuna geldik. Yazın karavan kampına doğru yola çıkarken park edebileceğiniz popüler rotalar için Karavan park alanı içeriklerimizi değerlendirebilirsiniz. Ayrıca yazın karavan kampınızın kalitesini bir üst noktaya taşıyacak tercihler için hazırladığımız Karavanla deniz tatiline çıkarken izlenecek 5 adım isimli rehbere göz atabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler dileriz!


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir