Yazın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?

Rehberde yazın karavan kampına giderken aşırı soğuklardan korunmak için mutlaka bulundurmanız gereken eşyaları sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-02-27
Yazın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?

Karavan kampı, mevsim fark etmeksizin yılın her dönemi klasik rutinlerden uzaklaşabileceğiniz eşsiz bir aktivite imkânı sunuyor. Karavanın kapısını açar açmaz içeriye adım attığınızda gündelik yaşamın stres ve rutinlerini adeta bir köşede bırakabiliyorsunuz. Özellikle karavan kampına çıktığınız mevsim yaz olduğunda güneşi takip ederken size büyüleyici anılar vadeden pek çok rota mevcut. Yılın her döneminde yapılan kampta olduğu gibi yazın karavan kampında da aşırı sıcak ve nemlenme gibi teknik durumlardan korunmanızı sağlayan hayat kurtarıcı malzemeler bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde sizin için “Kışın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?” isimli bir rehber hazırlamıştık. Bugün rotamızı daha güneşli günlere çevirdik ve “Yazın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?” sorusunu yanıtlamaya çalıştık. Gelin, birlikte göz atalım.

 

Yazın Karavan Kampında Yanınıza Almanız Gereken Malzemeler

malzeme-listesi
Malzeme Listesi

Deniz, kum ve güneş üçlüsüyle adeta doğanın tadını çıkarabileceğiniz yaz kampında eşyalarınızı sorunsuz bir şekilde karavanda taşıyabilmelisiniz. Aksi takdirde gittiğiniz bölgenin yoğun sıcaklarına maruz kaldığınız gibi eşyaları tedarik edebileceğiniz bir rota bulmakta da zorlanabilirsiniz. Dolayısıyla yaz kampı ekipmanlarını sorunsuz bir şekilde hazırlayarak karavan kampında konforu yakalayabilirsiniz. Karavan kampına yönelik malzemenin yanı sıra merak ettiğiniz türlü konular için “Karavan konaklama rehberi” içeriğimizi değerlendirebilirsiniz.

 

Güneş Kremi

Yazın karavan kampında çizdiğiniz rotanın nem ve sıcaklık seviyesi bir hayli yüksek olabilir. Dolayısıyla karavan dışında dolaşırken bile fazla bir güneşe maruz kalarak bronzlaşma ihtimali yaşayabilirsiniz. Bu durumdan kaçınmak ve olası güneş yanıklarını önlemek için yanınızda güneş kremi bulundurabilirsiniz. Güneş kremini karavan dışına çıkmadan önce özellikle yüz bölgesine uyguladığınızda cilt yanıklarına karşı korunabilirsiniz.

 

Hamak

Bir yaz kampında hamağın verdiği keyfi hangi aktivite vadedebilir ki? Yazın karavan kampında yanınızda bir hamak taşıyarak gittiğiniz her rotada kalıcı bir konforun keyfini sürebilirsiniz. Gittiğiniz nokta neresi olursa olsun hamağa başınızı koyduğunuz andan itibaren bir yıldız seyrinin çok keyifli olacağını söyleyebiliriz.

 

Termos ve Soğutucu

Yılın en sıcak dönemlerinde bir karavan kampına doğru yola çıktığınızda araç içinde bulunan içeceklerin kısa sürede ısındığını görebilirsiniz. Özellikle gazlı içeceklerin sıcak havaya maruz kalması lezzetini de doğrudan etkilemeye başlayacaktır. Dolayısıyla yazın karavan kampında güneşin sıcaklığından arınıp buz gibi bir içeceği yudumlamak için yanınızda termos ya da soğutucu bulundurabilirsiniz. Gelişmiş bir teknolojiyle üretilen termos ya da soğutucu modelleri, içeceğin yapısını bozmadan dış sıcaklığa karşı kendi öz serinliğini korumasını sağlar. Bu sayede en sıcak havalarda bile buz gibi bir su ya da herhangi bir içeceğin keyfini sürebilirsiniz.

 

Portatif Fan

Fazla sıcak beni bunaltır!” diyenlerden misiniz? Öyleyse karavan içinde dışarı sıcaklığının belki daha yükseğini yaşama ihtimali olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle karavan içerisinde serinlik sağlayacak bir klimanız yoksa sorunu portatif fan ürünleriyle çözebilirsiniz. Bu ürünler, içerideki hava sirkülasyonunu sağlayabildiği için kısa süreli de olsa serinlemenize büyük ölçüde yardımcı olacaktır. 

 

Gözlük

Yazın kamp türünüz her ne olursa olsun güneşin hep peşinizde olacağını unutmamalısınız. Dolayısıyla kış mevsiminde olduğu gibi yazın karavan kampında da güneşin direkt ışınlarından korunabilmek için gözlük takmanızı öneririz. Sahip olduğunuz kaliteli bir güneş gözlüğü, gün içerisinde rahatlık sağlayacağı gibi yürüyüş, kitap okuma ve hamak keyfi gibi kişisel aktivitelerinizi de konforlu bir hâle getirecektir.

 

Kamp Sandalyesi

Yazın karavan kampına doğru özgür bir yola çıktığınızda hedef noktaya ulaşana kadar pek çok güzel manzaraya denk gelebilirsiniz. Bu büyüleyici manzaralar karşısında direksiyon çevirmek yerine durup anın tadını çıkarmak da en doğal hakkınız olacaktır. Bu gibi durumlarda yanınızda taşıdığınız bir kamp sandalyesini manzara karşısına atarak seyre koyulabilirsiniz. Üstelik bu aktiviteye soğuk bir içecek, fotoğraf makinesi ve güneş gözlüğü eşlik ettiğiniz benzersiz anılar bırakacağını söyleyebiliriz.

 

Soğutma Sıvısı

Güneşin tepede olduğu bir yaz mevsiminde karavan kampına doğru yola çıkıyorsanız aracın türlü teknik problemlerine karşı da hazırlıklı olabilmelisiniz. Yazın yakıcı sıcaklarında aracın soğutma sistemi yeterli derecede çalışmayıp sizi yarı yolda bırakabilir. Bu gibi durumlarda karavan içinde yakıcı bir sıcaklıkla baş başa kalabilirsiniz. Söz konusu olumsuzluklardan korunmak için soğutma sistemini bilgili birine kontrol ettirmelisiniz. Sistemin sizi yarı yolda bırakmaması için de boruların zarar görmesini engelleyen, antifriz ve su karışımından elde edilmiş soğutma sıvısını ekipman listesine dâhil edebilirsiniz.

 

Fener

Kampa çıktığınız rota her ne olursa olsun yol boyunca aydınlık gibi pek çok karanlık noktaya da denk gelebilirsiniz. Özellikle gece vakti ıssız bir yoldan geçerken küçük çaplı korkuların tatilinizi zehretmesini istemezsiniz. Söz konusu korkuları geri planda bırakmak için yanınızda fener ya da kafa lambası gibi kurtarıcı ekipmanlar taşıyabilirsiniz. Portatif bir modelde üretilmiş fenerler sizi karanlık bir yolda aydınlığa kavuşturacağı gibi olası elektrik kesintileri için de dostunuz olacaktır. 

 

Lastik Basınç Göstergesi

Aşırı yaz sıcakları araçta lastik kayışı ve hortumların bozulma ihtimalini artırır. Bunun için öncelikle aracın kaput bölgesini inceleyerek herhangi bir kabarma ya da çıkıntı varlığını kontrol edebilirsiniz. Bu noktada lastik basınç göstergesi oldukça işinize yarayacaktır. Lastik ya da araç hortumları aşınma belirtisi gösterdiğinde mutlaka değiştirerek yolunuza o şekilde devam etmelisiniz. 

 

Bozulmayan Yiyecekler

Yaz aylarının fazla sıcağı yanınıza aldığınız ürünlerin kısa sürede bozulup ekşimesine neden olabilir. Üstelik süt ve süt ürünlerinden yapılmış gıdalar soğuk bir yerde tutulmadığında çok kısa sürede küflenerek sizi yarı yolda bırakabilir. Bu nedenle yanınıza alığınız yiyeceklerin sıcak kaynaklı bozulup çürüme ihtimaline karşı bozulmayan yiyeceklerden yardım alabilirsiniz. Bu noktada konserve besinler birinci dostunuz olabilir.

 

Ön Cam Yıkama Sıvısı

Kışın aracın ön camı ekstra bir dikkat nesnesi oluştursa da yaz sezonu boyunca en son dikkat edilen nokta oluyor. Ancak yaz aylarında da yağmurun yağma ihtimali olduğunu ya da aracın ön camına sıvı maddelerin sıçrayabileceğini unutmamalısınız. Bu noktada sürüşü kolaylaştırmak için yanınızda ön cam yıkama sıvısı bulundurabilirsiniz. Böylece tertemiz bir ön cama sahip olduğunuz gibi sürüşe yönelik türlü olumsuzluklardan da kaçınabilirsiniz.

 

Terletmeyen Giysiler

Kış soğuklarından korumak için yanımıza aldığımız kıyafetlere verdiğimiz dikkat gibi yazın da aynı özeni göstermeliyiz. Bazı hava aldırmayan kıyafetler tatil boyunca vücudunuzu havasız bırakarak aşırı terlemeye neden olabilir. Bu nedenle saten ya da sentetik gibi kumaşlar yerine pamuklu kıyafetleri tercih ederek yazın karavan kampında da konfora ulaşabilirsiniz. Pamuklu kıyafetler, vücudun var olan ısı derecesini dengelediği gibi dışarıda bulunan atmosferle sağlıklı bir hava alışverişi sağlar. Bu sayede terleme ihtimalinizi de ortadan kaldırır.

 

Taşınabilir İnternet

Yazın karavan kampında çalıştığınız işyerinden izne çıkmış olsanız bile gündelik bazı işleri devam ettirmek zorunda kalabilirsiniz. Karavan kampında interneti sağlamak için ücretli bir tesise giderek wifi ağlarından faydalanabilirsiniz. Ancak ücretsiz bir bölgede karavan kampı yaparken ya da yolda olduğunuzda kişisel bir internete ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu noktada yanınızda mutlaka taşınabilir bir internet ağı götürmenizi tavsiye ederiz. Bu ağlar, kesintisiz olarak bir süre interneti kullanmanızı sağlayacaktır. Bu sayede dijital medyayı günlük olarak kolayca takip edebilirsiniz.

 

Sinek Kovucu Sprey

Yazın kamp türünüz ne olursa olsun vücudun baş düşmanı sinekler olacaktır. Özellikle sivrisinek ya da zehirli böceklerin vücudumuza verdiği zarar neticesinde tatili yarıda kesmek durumunda bile kalabiliriz. Dolayısıyla sineklerin neden olduğu problemden kaçınmak için yanınızda sinek kovucu sprey bulundurabilirsiniz. Yanınıza sinek kovucu sprey almayı unuttuğunuz noktada bir tütsü yakarak sinekleri uzak tutabilir ve aynı şekilde ortamın atmosferini de büyüleyici bir hâle getirebilirsiniz.

 

Campalow olarak yaz kampınıza özel olarak hazırladığımız “Yazın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?” isimli rehberin sonuna geldik. Karavan kampına ilişkin malzeme dışında merak ettiğiniz çeşitli soruların cevabı için “Karavan kampıyla ilgili sık sorulan sorular” isimli içeriğimize göz atabilirsiniz. Yazın yanınıza alacağınız eşyaları biliyor ancak bir rota seçemiyorsanız “Deniz kenarı kamp alanları” listemizi inceleyebilirsiniz. Rotanın yanı sıra bir tesis tercihi için de “Karavan kiralanabilir kamp alanları” ya da “Karavan park alanı” listelerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Yıl boyunca yaz tatili için hayalini kurduğunuz bir deneyimde şimdiden iyi eğlenceler dileriz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir