Yanlışa sürükler: En çok yapılan 7 kamp hatası

Bir kamp tatiline çıkarken, kampçılar tarafından tatilin heyecanıyla en çok yapılan hata türlerini bu yazımızda sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-01-30
Yanlışa sürükler: En çok yapılan 7 kamp hatası

Yılın kamp vakti yaklaştığında özgürlüğün vermiş olduğu büyük bir heyecan içinizi kaplayabilir. Hatta bu heyecanla da kalmayıp; kendinizi ekipman çantasına her şeyi koymaya çalışırken bulabilirsiniz. Söz konusu tatil heyecanları her ne kadar tatlı olsa da sizi yanlışlara sürükleyebilir. Özellikle kamp gibi deneyimin önem kazandığı tatillerde heyecanı bir kenara bırakıp; araştırma mantığından destek almak gerekebilir. Özgür ruhlara bir ilaç gibi gelen kamp deneyimlerinde tahmin bile edemeyeceğiniz sıklıkta yapılan hatalar bulunur. Bu hatalar nedeniyle yıl boyunca beklediğiniz bir kamp tatili beklentinizin oldukça altında kalabilir. Bir kamp tatiline çıkarken hataların keyfi gölgelemesini engellemek için önlem almanız gereken, en çok yapılan hata türlerini sıraladık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Kamp

Kamp Rotası Hakkında Hiçbir Şey Bilmemek

Şöyle özgürce, “Bir kampa çıkıyorum!” demek oldukça kolay olabilir. Ancak gittiğiniz kamp mekânı hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz, tatile yönelik büyük beklentilerden mahrum kalabilirsiniz. Özellikle dağlık ve tenha bölgelerde kamp yaparken mutlaka gideceğiniz yer hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Aksi takdirde kendinizi ağır ekipman çantası ve çadırlarla yarı yolda kalmış biçimde bulabilirsiniz. Bir kampa gitmeden önce mekân hakkında yeterli bilgiye sahip olmak için araştırma yapabilir, arkadaş tavsiyesi alabilir ya da mekâna yakın işletmelerden bilgi toplayabilirsiniz.

Kamp

Kullanmayı Bilmediğiniz Ekipmanlar Getirmek

Kampa çıkarken ekipman konusunda heyecanınızı anlıyoruz. Bir de ekipman alabilmek için imkânınız varsa çantanızı ağzına kadar doldurmak isteyebilirsiniz. Ancak heyecanlı kampçıların yaptığı en büyük yanlışlardan biri de kullanımını bilmediği ekipmanları getirmektir. Bunun için öncelikle satın almak istediğiniz ekipman hakkında detaylı bilgiyi edinebilirsiniz. Daha sonra satın aldığınız ekipmanı ev içinde kurup, deneyip, tekrar toplamanız gerekir. Bu sayede kullanım hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kamp

Hava Şartlarına Uygun Ekipmanlar Tercih Etmemek

Kamp sevdasına gönül verdiyseniz yaz ya da kış ayırt etmeden yılın her vaktinde bu özgür deneyime çıkmak isteyebilirsiniz. Ancak söz konusu heyecanlı deneyimin hakkını vermek için gittiğiniz mekânda hava koşullarına uyum sağlamanız gerekir. Hayalleri süsleyen bir kamp aktivitesinin kış ya da yaz gibi zaman aralıklarında ihtiyaç duyacağı ekipmanlar farklı olabilir. Örneğin yazın en temel ihtiyacınız soğutucu olurken, kışın temel ihtiyaçları su geçirmez çadır, uyku tulumu ve ocak olarak sıralanır. 

Kamp

Kamp Kurallarına Uyum Sağlamamak

Kamp yoluna çıkarken özgür ruhunuzun kamçılandığını hissedebilirsiniz. Ancak heyecanlı ve özgür ruhunuzu toplu kamp alanlarında dizginleyerek hareket etmeniz gerekir. Unutmayın ki kamp alanları herkesin konforlu ve özgür bir tatili deneyimleyebilmesi için tahsis edilir. Bu nedenle başına buyruk bir kamp aktivitesi yaparken etraftaki insanların rahatsızlık düzeyini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin özel işletmelere ait bir kamp alanına gidiyorsanız öncelikle işletme sahibinden kuralları talep edebilirsiniz. Bu sayede ateşin yasak olduğu bir bölgede kamp ateşi yakmak gibi hatalara düşmezsiniz.

Kamp

Yer Bildirimi Yapmamak

Bir kamp aktivitesinde en önemli kriterleri sıralasaydık; ilk sıraya yer bildirimini koyardık. Her ne kadar özgür ve vahşi hissedeceğiniz bir kamp deneyimine çıkıyor olsanız da sevdiklerinizi bulunduğunuz yer hakkında bilgilendirmelisiniz. Bu sayede ıssız ve tenha bölgelerde kamp yaparken güvenliğe dair soru işaretlerini ortadan kaldırabilirsiniz. 

Kamp

Temel Ekipmanı Evde Unutmak

Uzun süredir hayalini kurduğunuz bir kamp tatiline çıkacağınızı düşünün. İşten izin aldığınız, mekânın belirlendiği ve tüm ekipmanların satın alındığı bir süreçten geçiyorsunuz. Çantanızı hazırladınız ve yola koyuldunuz. Kamp alanına geldikten sonra çadırı kurdunuz ve acıktığınızı hissettiniz. Hemen mutfak malzemelerini çıkardınız ve hazırlamaya başladınız. Son aşama olan pişirmeye geldiğinizde bir baktınız; ocak yok! Böyle durumlarda özellikle çevrede ekipmanı tahsis edeceğiniz bir işletme yok ise yarı yolda kalabilirsiniz. Bu gibi korkunç durumlara maruz kalmamak için kampa çıkmadan önce ekipman çantasını detaylıca kontrol edebilirsiniz.

Kamp

Doğru Mekân Tercihi Yapmamak

Herkesin hayata bakış açısı farklı olduğu gibi; kamp etkinliğine yaklaşımlar da farklı olabilir. Örneğin bir kesim yalnızca kamp işletmelerinde rahatlığı önemserken bir taraf için de gözlerden uzak bir kamp tatili idealleri oluşturur. Bu noktada en çok yapılan hatalardan biri konforu arayan ve işletme tarafında olan kişilerin ıssız bir yanlış mekân tercihinde bulunmasıdır. Aynı şekilde ıssız ve gözden ırak bir kamp alanı ararken yanlış mekân tercihi ile kendinizi kalabalık bir işletmenin ortasında bulabilirsiniz. Bu yanlışa düşmemek için Campalow olarak sunduğumuz “Kamp Alanı Bul” motorunu kullanabilirsiniz. Arama motorunda istediğiniz bölge ve hizmetlere göre mekânlar sınırlandırılır. Bu sayede ihtiyaç ve arzunuza en uygun kamp mekânını kısa sürede bulabilirsiniz.

Kamp

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir