Rota önerisi: Sakarya Poyrazlar gezisi

Sakarya Poyrazlar gezi rehberine göz atarak oksijeni bol yeşilliklerin içinde unutulmaz bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-12
Rota önerisi: Sakarya Poyrazlar gezisi

Cumartesi yaklaşınca hepimizin ruhunu karşı konulmaz bir heyecan kaplıyor. Bu heyecana bir de havanın güzelliği eklenince adeta saatleri sayar hâle geliyoruz. Hafta sonu bizim için de size Türkiye’nin en güzel gezi rotalarını sunacağımız bir günü tarif ediyor. Bugün sizler için rota önerimizde Sakarya’nın Poyrazlar Gölü’nü hedefe koyduk. Hepimizin bildiği üzere Sakarya Türkiye haritasında sahip olduğu ormanlık alanlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle uzak bir rotadan Sakarya’ya doğru seyahat ettiğinizde yükselen oksijen seviyesiyle birlikte kendinizi yemyeşil bir rüyanın içinde bulabiliyorsunuz. Havanın 17 dereceye ulaştığı güneşli bir hafta sonunda kendinizi yeşillikler arasında huzurlu hissetmek isterseniz hemen Sakarya’ya doğru yola çıkabilirsiniz. Üstelik Poyrazlar Gölü çevresinde kamp yaparken mavi ve yeşilin müthiş uyumuna tanıklık edebilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz Sakarya Poyrazlar gezi rehberine göz atarak büyükşehir gürültüsünden uzaklaşabilir; gün boyu gezip, spor yapıp, farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Poyrazlar

Nerede Yemek Yenir?

İstanbul’un merkez noktasından yola çıkarak yaklaşık 1 saat 45 dakika içerisinde Poyrazlar Gölü civarına varabilirsiniz. En hızlı Kuzey Marmara Otoyolunu kullanırken ücretli yollardan geçebilirsiniz. Daha az ücret ödeyeceğiniz bir istikamet belirlemek isterseniz O-4 üzerinden rotaya doğru ilerleyebilirsiniz. İstanbul’dan yola çıktığınızda şehir içini gözlemleyebileceğiniz bir seyahat yapacaksınız. Yolun sonunda Poyrazlar’ın kıyısında lezzetli bir mangal yapabilirsiniz. Ancak yine de küçük atıştırmalıklara ihtiyaç duyarsanız çeşitli restoran rotalarında mola verebilirsiniz. Sakarya’ya doğru yol alırken Kocaeli Çayırova civarında Hardigan Havuz Başı Restoran’a uğrayabilirsiniz. İşletmenin lezzetli yemeklerinin yanı sıra uygun fiyatları da kullanıcılar tarafından övülüyor. Bu sayede yol esnasında açlığınızı giderirken çok para ödemek zorunda kalmazsınız. Poyrazlar Gölü civarında mangal yapmak gibi bir planınız yok ise gitmeden önce karnınızı tamamen doyurmak isteyebilirsiniz. Üstelik Sakarya’ya gelip ıslama köfte yemeden dönmek de olmaz. Bunun için göl civarına varmadan önce Nallıhan Restoran’a uğrayabilir, muhteşem yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Islama Köfte

Nerede Kamp Yapılır?

Sakarya’nın Poyrazlar gölü çevresi yemyeşil bir doğada kamp yapmanız için bulunmaz imkânlar sunuyor. Doğa ile iç içe bölgede özel işletmelerin kamp alanlarını değerlendirebilir ya da özgürce çadırınızı kurabilirsiniz. Göl çevresinde güvenli bir kamp yapmak isterseniz ilk önce Poyrazlar Kamp Alanı işletmesini tercih edebilirsiniz. Yıl boyunca kesintisiz hizmet veren Poyrazlar Kamp Alanı bölgesinde sıcak su, duş, elektrik ya da internet bağlantısı gibi hizmetleri bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra küçük kaçamağınıza macera dozu katmak isterseniz işletmede ATV, bisiklet, tekne, kano kiralama, at binme ve balık tutma gibi çeşitli aktiviteleri yapabilirsiniz. İşletmede yalnızca kamp yapmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz günübirlik giriş yapıp işletme imkânlarından faydalanabilirsiniz. Günübirlik seyahatinizi muhteşem bir yemekle taçlandırmak isterseniz mutlaka Özdemir Balık Restoran’ı ziyaret etmelisiniz.

Kamp

Hangi Aktiviteler Yapılır?

Sakarya şehri başlı başına yemyeşil doğası sebebiyle trekking için idealdir. Öncelikle şehirde kısa süreli ziyaretlerinizi keyifli trekking sporu ile taçlandırabilirsiniz. Üstelik trekking sayesinde şehri detaylıca keşfedebilir, unutamayacağınız anılar biriktirebilirsiniz. Bunun yanı sıra daha eğlenceli ve macera dolu sporları deneyimlemek isterseniz Poyrazlar kamp işletmesini tercih edebilirsiniz. İşletmede günlük kiralayabileceğiniz bisiklet, tekne ve kano gibi aktiviteler bulunur. Özellikle kiralayacağınız bir bisiklet ile Poyrazlar Gölü çevresinde muhteşem manzaralara tanıklık edebilirsiniz. Yanınızda bir de anı ölümsüzleştirebileceğiniz bir fotoğraf makinesi var ise şanslısınız demektir. Hazır Sakarya iline gelmişken şehrin tarihi dokusunu da keşfedeceğiniz etkinlikler arzulayabilirsiniz. Bunun için Adapazarı ilçesinin aynı isimli köyünde Harmantepe Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Tarihi Bizans yapısı Harmantepe Kalesine vardığınızda yapıların üzerine tırmanabilirsiniz. Böylece anı ölümsüzleştirecek eşsiz fotoğraflara sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda kültürel değerleri yad etmek için Adapazarı merkezinde yer alan Deprem Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Müzenin ücretsiz olması ziyaretçiler tarafından ilgi görmesini sağlıyor. Müzenin içerisinde Sakarya şehri ve Marmara Bölgesi’nin depremde etkilenen damarları işleniyor. Kısa bir süre için de olsa Sakarya ilini ziyaret ettiğinizde mutlaka rotaya Deprem Müzesi’ni eklemelisiniz. 

Sakarya

Editör Önerisi

Cuma akşamından çıkıp Pazar gününe kadar kısa süreli bir gezi için Sakarya Poyrazlar Gölü’nün sessiz, sakin ve bir o kadar da eğlenceli dokusunu tercih edebilirsiniz. İstanbul’dan yola çıktığınızda Poyrazlar’a varmadan önce Adapazarı merkezinde vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Bu esnada Deprem Müzesi’ni ziyaret edebilir ve şehrin içerisinde nadide Islama Köfte ve Balkabaklı Ekmek gibi lezzetleri tadabilirsiniz. İstanbul dışı bir şehirden geliyorsanız da Poyrazlar etkinliğinden sonra mutlaka şehrin dokusunu keşfetmek için vakit ayırmalısınız. Bu cumartesi günü için gezi rotamıza Sakarya’nın Poyrazlar Gölü’nü ekledik. Farklı rota ve keşifler için her cumartesi Campalow Blog sayfasını takip etmeyi unutmayın. Şimdiden iyi eğlenceler!

Poyrazlar

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir