Rota önerisi: İzmir gezisi

Bugün düzenli olarak hazırladığımız gezi rehberlerimizde Ege bölgesinin gözde rotası İzmir şehriyle karşınızdayız.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-19
Rota önerisi: İzmir gezisi

Yüzümüze enerjiyle vuran bir güneş eşliğinde uyandığımız cumartesi gününde yine meşhur rota yazılarımız ile geldik. Bugün gezi rotasında Ege’nin muhteşem havasını alırken kendinizi yenilenmiş hissedeceğiniz bir şehirle karşınızdayız. Bu şehir hepinizin tahmin edeceği üzere İzmir! Hafta sonuna doğru yaklaşırken cumartesi mesai çıkışı yola koyulup pazar günü döneceğiniz uzun süreli bir gezi noktasını hayal ediyorsanız rotanıza mutlaka İzmir’i eklemenizi öneririz. İki günlük bir tatil de olsa, İzmir’in mavi ve yeşili birleştiren muhteşem doğası, zeytin ağaçlarının dinlendirici kokusu ve sıcakkanlı insanları ile uzun süre unutamayacağınız anılar biriktireceksiniz. Üstelik İzmir’in cumartesi günü 16 dereceye ulaşan güneşli havası sizin için adeta bir yaz sezonunu çağrıştıracak. İzmir’e doğru yola koyulduğunuzda kuzeyden batıya doğru yönelirken çeşitli şehir dokularını keşfedebilir, yeşilin ahengiyle büyülenebilirsiniz. Bizden söylemesi.

İzmir

Nerede Yemek Yenir?

Yeşilin doruk noktasına ulaşırken naif bir şehir dokusuyla büyüleneceğiniz İzmir’e büyükşehirlerden de makul bir sürede ulaşabilirsiniz. İzmir; Antalya ve Ankara’dan 6 saat, İstanbul ve Eskişehir’den 5 saat sürüyor. Özel aracınız var ise İzmir’e doğru yola çıktığınızda muhteşem bir doğa ve ılık havanın esintisiyle uzun süreli yol bile sizi sıkmayacaktır. İstanbul’dan İzmir’e geliyorsanız O-5 rotası üzerinden ücretli yollara denk gelebilirsiniz. Öncelikle O-5 yolu istikametine doğru yönelirken Gebze, Yalova, Gemlik, Balıkesir ve Manisa çevrelerinden geçmeniz gerekiyor. Uzun süreli rotalar her ne kadar gözde büyütülse de birbirinden etkileyici şehirlerden geçerken muhteşem lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Yolunuzda devam ederken Bursa civarında açlık hissederseniz Orhangazi’de bulunan Sezgin Izgara’da mola vermenizi öneririz. İşletmenin temiz yemekleri, iç açıcı dekorasyonu ve güler yüzlü hizmeti sayesinde kendinizi oldukça iyi hissedeceksiniz. Bursa istikametinden geçerken çantanıza meşhur kestane şekerini de doldurmayı ihmal etmeyin. İstanbul İzmir Otoyolu üzerinden giderken açlığınızı bastırıcı aperatiflere ihtiyaç duyarsanız da Starbucks ya da İkbal Lokantacılık üzerinde kısa süreli bir mola verebilirsiniz. Rotaya yaklaştıktan sonra kamp için ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz Forum Bornova ya da türevi mağazalar görebilirsiniz.

İzmir

Nerede Kamp Yapılır?

İzmir merkeze ulaştıktan sonra temiz hava ve sımsıcak bir dokuyu keşfedebilirsiniz. Akşam olduğunda ise size huzurlu kamp deneyimleri sunacak bölgeler bulmanız gerekir. Bunun için İzmir Seferihisar’da konumlanan Mona Glamping & Wine tesisini tercih edebilirsiniz. Ancak bu tesiste konaklamak istiyorsanız yola çıkmadan önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Glamping hizmetini benimseyen lüks kamp işletmesi ihtiyaçlarınıza kısa sürede ulaşmanız için birçok imkânı sunuyor. Tatil merkezinde arzunuza göre Tiny House, glamping çadırı ya da karavan ile konaklayabilirsiniz. Glamping merkezinde misafirlere özel çeşitli şarap tadım turları düzenlenir. Bu turlar sayesinde kendinizi keyifli ve özel hissedebilirsiniz. Ancak söz konusu kamp işletmesine 12 yaş altı çocuklar kabul edilmez. Bu nedenle ailenizle bir yolculuğa çıkıyorsanız İzmir’de Şirin Baba Camping işletmesini tercih edebilirsiniz. Bu işletmenin de 1 Mayıs tarihinden itibaren açıklık durumu söz konusu. Bu nedenle kış sezonunda kamp alanını tercih edemeyebilirsiniz. Fakat oldukça nezih ve huzurlu Şirin Baba Camping’i yaz sezonunda mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

İzmir

Hangi Aktiviteler Yapılır?

Ege’nin incisi İzmir hem zihinsel hem de fiziksel olarak kendinizi rahat hissedebileceğiniz birbirinden farklı aktiviteler sunuyor. İki günlük bir İzmir gezisinde şehrin kültürel dokusunu keşfedeceğiniz merkez ziyaretleri yapabilirsiniz. Bunun için Alsancak’ta bulunan eski kilise ve tarihi evler kültürel bir keşif yapmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda İzmir’in doğal güzelliklerini mesken edinen büyüleyici canlıları gözlemlemek için Kuş Cenneti’ni ziyaret edebilirsiniz. Çiğli ilçesinin Çamaltı Tuzlası’nda konumlanan Kuş Cenneti, 205 kuş ve 314 bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Bölgeye giderken fotoğraf makinesi ve anı defterinizi alarak muhteşem vakitler geçirebilirsiniz. İzmir ziyaretinizi daha eğlenceli kılmak için Zipline aktivitesi yapabileceğiniz Bornova'daki Homeros Adventure Doğa Sporları Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Örnekköy-Karagöl, Seferihisar-Teos, Çamlık-Şirince, Ödemiş-Bademiye rotaları üzerinden trekking yapabilirsiniz. Önerimiz üzerine Mona Glamping’de konaklarken de Çamcaz Koyu, Akarca Plajı ve Karagöl rotalarında keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

İzmir

Editör Önerisi

Cuma ya da cumartesi gününden başlayarak keyifli vakitler geçireceğiniz muhteşem bir İzmir turundan lezzetli yemekleri tatmadan ve aktiviteleri deneyimlemeden dönmemelisiniz. Birçok şehrin rotasını ziyaret ettiğiniz İzmir yolculuğunda karşınıza onlarca lokanta ya da mola merkezi çıkacak. Bu noktalarda şehrin meşhur lezzetlerini satın alabilir ya da hiç vakit kaybetmeden tadabilirsiniz. Bursa’dan geçerken kestane şekeri, Balıkesir’de höşmerim, Gebze’de pişmaniye ve Manisa’da şehrin ünlü kebabını tatmayı unutmayın. Ege’nin gözbebeği İzmir’i bir kış ayında ziyaret ediyor olsanız bile ılık ve huzurlu bir havayla karşılaşacaksınız. Yapamadığınız aktiviteleri ya da kapalı kamp merkezlerini not edebilir, seyahatinizi bir yaz akşamı yeniden tekrarlayabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler!

İzmir

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir