Olimpos gezi rehberi

Olimpos gezi rehberinde ulaşım rotası, yemek alternatifleri, konaklama imkânları, hediyelik seçenekleri ve aktivitelerden bahsettik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-01-23
Olimpos gezi rehberi

Yılın günlük rutinlerinden sıyrılıp kendinizi tatile hazırladığınız anda adeta kısık bir sesle sizi huzura davet eden bölgelerin başında Antalya geliyor. Masmavi bir denizin dalgalarıyla birleşen huzur verici kumsalı sayesinde Antalya sahillerine adım attığınız andan itibaren kendinizi çok özel hissedebiliyorsunuz. Antalya’da kamp yapacak tatilcilerin gözde rotalarının başında Olimpos bulunuyor. Olimpos, birbirinden eğlenceli gezi rotaları ve huzurlu kumsalıyla eşsiz bir kamp tatili geçireceğiniz rotaların başında geliyor. Üstelik Antalya’nın Olimpos bölgesinde birbirinden konforlu imkânlarla zenginleştirilmiş, ev konforunda hissedeceğiniz Olimpos ücretli kamp alanları da bulunuyor. Tatilcileri hem konfor hem eğlence hem de kampçılık alanında birbirinden çeşitli imkânlarla buluşturan Olimpos bölgesi için size kaynak olacak bir Olimpos gezi rehberi hazırladık. Campalow olarak gezi rotamızı çevirdiğimiz Olimpos bölgesine ulaşım detayları, yemek alternatifleri, kamp rotaları, aktivite olanakları ve hediyelik fikirlerinden bahsettik. Hazırsanız, Olimpos gezi rehberine birlikte göz atalım.

 

Olimpos Gezi Rehberi

Olimpos’a Nasıl Gidilir?

olimpos-harita-bilgisi
Olimpos Harita Bilgisi

Masmavi deniziyle bir göreni kendine adeta hayran bırakan Olimpos, Türkiye haritasında güney kesimlerde yer alıyor. Adrasan, Kumluca, Finike, Demre ve Tekirova gibi Antalya’nın popüler beldelerinin çevrelediği Olimpos’un birçok rotasına hem özel araç hem de toplu taşıma aracılığıyla ulaşmak mümkün. Olimpos, Antalya’nın şehir merkezine yaklaşık 78,4 km yani 1 saat 17 dakikalık bir mesafesi bulunuyor. Dolayısıyla Olimpos’a giderken özel araç tercih edecekseniz D400 yolunu seçerek 1 buçuk saat içerisinde hedefe varabilirsiniz. Ayrıca özel aracın olmadığı noktalarda Antalya Otobüs Terminali’nden yaz aylarında düzenli olarak hareket eden Adrasan-Çıralı minibüslerini kullanabilirsiniz. 

 

Olimpos’ta Ne Yenir?

botanik-restoran
Botanik Restoran

Olimpos gibi Antalya’nın en popüler beldelerinden biri söz konusu olduğunda elbette Akdeniz yeşilliklerinin büyülü dünyası bizi karşılıyor. Olimpos’ta gittiğiniz birçok restoranın özenli menüsü içerisinde Akdeniz yeşillikleriyle harmanlanmış lezzetlerle karşılaşabilirsiniz. Olimpos’un meşhur yemeği deyince karşınıza ilk etapta Hibeş çıkıyor. Tahin ve limon aracılığıyla yapılan Hibeş mezesi özellikle balık menülerinin yanında lezzetli bir aperatif olarak tercih ediliyor. Olimpos’ta yemeden dönmemeniz gereken bir diğer lezzet de domates civesi. Soğan, domates, biber, pirinç ve havuç aracılığıyla oldukça hafif bir lezzeti yakalayabileceğiniz domates civesi, yemeden dönmemeniz gereken tatların başında geliyor. “Akdeniz’e gelip deniz ürünleri yemeden olmaz!” diyenlerdenseniz alabalık ve türevi deniz ürünlerini tüketebileceğiniz restoranları tercih edebilirsiniz. Size bu noktada maksimum lezzet verimi alabileceğiniz Arikanda Restoran, Panorama Restoran ve Botanik Restoran tesislerini tavsiye ederiz. Ayrıca daha hafif lezzetler ve günlük atıştırmalıklar için de tatilcilerin müdavimi olduğu Arikanda River Garden tesisini tercih edebilirsiniz.

Görsel: Botanik Restoran

 

Olimpos’ta Nerede Kamp Yapılır?

korsan-camping
Korsan Camping

Gençler, kampçılar ve macera sever tüm tatilcilerin birinci tercihi hâline gelen Olimpos sahillerinde gezerken geceyi geçirebileceğiniz konforlu birçok kamp alanı bulunuyor. Bu noktada ücretli tesisler arasından en konforlu tercihi yapmak için daha önce hazırladığımız Olimpos ücretli kamp alanları rehberini inceleyebilirsiniz. Şehrin göbeğinden hem özel araç hem de toplu taşımayla ulaşım sağlarken ev konforunu hissedebileceğiniz geniş hizmet olanaklarına sahip bir tesis için Tavus Kuşu Camping / Karavan tesisini tercih edebilirsiniz. Çadır konaklama, karavan park alanı ve bungalov imkânı sunan tesiste kimyasal imha noktasından bulaşık yıkama alanına kadar pek çok imkân bulunuyor. Bu sayede Olimpos’ta keyifli bir kamp yaparken hiçbir ihtiyaç noktasında mağduriyet yaşamıyorsunuz. Olimpos kamp alanları konusunda bir diğer tavsiyemiz de Korsan Camping. Tesiste çadır konaklama ve bungalov konaklama imkânlarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca kapsamlı hizmetleri sayesinde lüks bir konaklama tercihini konforlu hizmetlerle bulabilirsiniz.

Görsel: Korsan Camping

 

Olimpos’ta Hangi Aktiviteler Yapılır?

olimpos-anit-mezari-kultur-gezisi
Olimpos Anıt Mezarı-Kültür Gezisi

Olimpos’un kutsal topraklarına adım attığınızda aktiviteleri deneyimlemeden dönmek gibi bir şansınız yok. Olimpos gezi rotanızda öncelikle mutlaka Antik kentleri ziyaret ederek köklü bir tarihi keşfetmenizi öneriyoruz. Şehir kalıntılarının yanı sıra mavi ve yeşili birleştiren büyüleyici bir doğayı tanımak için doğa yürüyüşü trekking aktivitesini vakit ayırabilirsiniz. Yeşili keşfettikten sonra mavi dokuları deneyimlemek için Olimpos bölgesinde Porto Ceneviz, Sazak, Akvaryum koyları ve Aşıklar Mağarası gibi bölgeleri keşfedebileceğiniz bir tekne turunu tavsiye ederiz. Ayrıca karanın yanı sıra denizin berrak yüzeyini incelemek için de tüplü dalış etkinliklerine katılmanızı öneriyoruz. Olimpos’a gelip macera dolu bir aktivite deneyimlemek istediğinizde mutlaka kaya tırmanışını değerlendirmelisiniz. Olimpos, kaya tırmanışı için Türkiye’nin en özel bölgeleri arasında görülüyor. Beldede yer alan 400’e yakın tırmanış noktasında keyifli ve macera dozu yüksek anılar biriktirebilirsiniz.

Görsel: Tanya Dedyukhina

 

Olimpos’tan Ne Alınır?

el-yapimi-receller
El Yapımı Reçeller

Olimpos’a kadar gelip sevdiklerinizi mutlu edecek ya da kendiniz için ömür boyu hatırlayabileceğiniz bir hediye almadan dönmemelisiniz. Olimpos’tan satın alabileceğiniz şeylerin başında ilk etapta yerlilerin elinden çıkan salça, reçel, peynir ve ekmek gibi doğal ürünler geliyor. Ayrıca doğal bahçelerinde yetiştirdikleri yeşillik ve meyveleri sattıkları birçok nokta da mevcut. Bunun için cuma günleri kurulan Kumluca pazarına giderek doğa temalı bir alışveriş yapabilirsiniz. Yiyecek alternatiflerinin yanı sıra kıyafet ya da günlük hediyelik gibi bir tercihte bulunmak isterseniz magnet ve süs eşyalarının satıldığı marketleri ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca etnik desenlerin ağırlıkta olduğu el dikişi kıyafetleri satın alarak dolabınızda harika bir Olimpos anısı bırakabilirsiniz.

Image: Parej Richard

 

Editör Önerisi

Hazır ruhumuz Olimpos’ta kalmışken birkaç editör önerisiyle Olimpos gezi rehberini sonlandırmak istiyorum. Mavinin cenneti Olimpos’a adım attığınız andan itibaren başınızı çevirdiğiniz he noktada denizin güzelliğiyle adeta büyülenebileceksiniz. Dolayısıyla size tatilinizin her saniyesinde denizi görebileceğiniz bir noktada bulunmanızı tavsiye ederim. Günü masmavi bir deniz manzarasıyla karşılayıp öğle ve akşam yemeğini Akdeniz’in eşsiz sularına karşı bir restoranda tamamlayabilirsiniz. Olimpos gezi rotanızda kalırken keyif alabileceğiniz çeşitli aktivite ve konaklama alternatiflerini değerlendirirken Antik kentlerin büyülü topraklarına doğru bir gezintiye çıkmanızı öneriyoruz. Özellikle bu noktalarda gördüğünüz gizli yerleri fotoğraflayarak Olimpos gezi anılarınızı ölümsüz bir hâle getirebilirsiniz. Campalow olarak Olimpos gezi rehberi için vereceğimiz bilgilerin sonuna geldik. Mavi bir cennetin içinde gezi rotanız için şimdiden iyi eğlenceler dileriz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir