Lüksten vazgeçemeyenlere: Glamping kampı

“Tatilde lükslerimden vazgeçmem!” diyenlerdenseniz; sunmuş olduğu konforlu imkânlar ve ev hissiyle bu yazı tam size göre.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-04
Lüksten vazgeçemeyenlere: Glamping kampı

Koca bir yılı çalışma rutiniyle geçirdikten sonra yaz sezonu geldiğinde tatil heyecanı başlar. Değişen tatil anlayışlarına göre kimisi için lüks otellerde her ihtiyacın karşılandığı bir kaçamak hayalleri oluşturur. Kimisi için de tatil dediğin özgür ruhuna ilaç gibi gelen bir kamp kaçamağından ibarettir. Genelde tercihini kamp tatilinden yana kullanan kişilerin zihninde konfor ve lükse ilişkin soru işaretleri meydana gelebilir. İşte bu noktada her iki tatil anlayışını bir araya getiren Glamping kamp türü ortaya çıkar. Bu yazımızda sizin için; lüks bir kamp tatili arayışında olanlara özel, Glamping kamp türüne dair kaynak niteliğinde bir yazı hazırladık. “Tatilde lükslerimden vazgeçmem!” diyenlerdenseniz; bu yazı tam size göre!

Glamping

Glamping Kampı Nedir?

“Lüks, lüks dedik ama; nedir bu lüks kamp türü?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Glamping kampı, ihtiyaçların işletme tarafından büyük ölçüde karşılandığı ve lüks bir konaklama hizmetinin sunulduğu tatil türüne verilen isimdir. Glamping ismi verilen kamp türünde ziyaretçilerin kendini konforlu hissederken lüks yaşantısından ödün vermemesi adına çadırlar özenle dekore edilir. Kısacası zorluk çekmeden bir kamp yapmak istiyorsanız Glamping’i tercih edebilirsiniz. Lüks kamp türünde, odalar rüya gibi bir konseptle eksiksiz biçimde hazırlanır. Bu sayede kamp esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi ev konforunda hissedeceğiniz bir odada karşılayabilirsiniz.

Glamorous ve Camping kelimelerinin birleşmesiyle türeyen Glamping; 16. Yüzyılda ortaya çıkmıştır. Lüks kamp türü geçmişte kral ve hükümdar gibi yüksek mevkide yer alan kişilerin saray çadırı olarak kullanmasıyla ortaya çıkar. Çok sonra 20. Yüzyıl tarihlerinde Afrika’ya safari amacıyla gelen zengin turistlerin doğada lüks çadırlarla konforlu bir tatil yaptıkları bilinir. Geldiği son noktada lüks otelleri aratmayan Glamping, konfordan vazgeçemeyen tatilcilerin popüler tatil rotası olmaya devam ediyor. Siz de kamp tatilinizde lüks bir Glamping tesisini ziyaret etmek isterseniz Campalow olarak sunmuş olduğumuz “Kamp Alanı Bul” isimli arama motorunda özel Glamping işletmelerine ulaşabilirsiniz. 

Glamping

Glamping ve Normal Kamp Farklılıkları Nelerdir?

  • Gelenekselleşmiş bir kamp türünde konaklama klasik bir çadırda yapılır. Ancak Glamping’te yaklaşık 10 kişi kapasitesine sahip koca bir çadırda konaklamak mümkün.
  • Normal kamp türlerinde işletme özelliklerine göre ulaşabileceğiniz imkânlar farklılık gösterir. Aksine Glamping kamp türünde mutfak, çamaşır odası, banyo, elektrik ve internet bağlantısı gibi her türlü imkâna erişebilirsiniz.
  • Geleneksel bir kamp yaparken şahsi uyku tulumu, mat ya da çadır gibi ekipmanları götürmek zorunda kalabilirsiniz. Özellikle konfora düşkün bir yapınız var ise kamp yapmak için götürdüğünüz ekipmanlar sizin için yoğun bir yük oluşturacaktır. Bu gibi türlü taşıma zorluklarından korunmak için Glamping’i tercih edebilirsiniz. Konforlu ve lüks biçimde dekore edilmiş bir Glamping’e doğru yola çıkarken ekstra eşya taşımanıza gerek kalmaz. İhtiyacınız olan her şeyi lüks kamplarda bulabilirsiniz.
  • Herkesin hayalini süsleyen kamp türü farklıdır. Özellikle hayallerinizde canlanan bir kamp tatili rüya gibi konaklama mekânlarından ibaret ise geleneksel yerine Glamping türünü tercih edebilirsiniz.
Glamping

Glamping Kamp Avantajları Nelerdir?

Glamping kamp sözü geçtiğinde genellikle lüks ve konfor arayışında olan kişileri rahat ettirecek bir tatil türü olarak anlaşılabilir. Ancak Glamping kamp türünün istek fark etmeksizin kişiye özel sunduğu birçok avantaj bulunur. Bu avantajlar şu şekilde sıralanır:

  • Gelenekselin yanı sıra uzun süre unutamayacağınız sıra dışı bir konaklama yapabilirsiniz.
  • Gözlerden uzak bir bölgede kamp yaparken dış güvenliğe dair soru işaretlerini ortadan kaldırır.
  • Kamp bölgesinde yeme-içme, rahatlık, elektrik ya da internet bağlantısı gibi imkânlara ulaşabilirsiniz.
  • Kendinizi ev konforunda hissedeceğiniz bir tatile imza atabilirsiniz.
  • İş hayatına sürekli hâkim olmanız gerekiyor ise Glamping kampların sınırsız internet ve elektrik bağlantısı sizin için vazgeçilmez olacaktır.
  • Ekosisteme duyarlı ve sürdürülebilir bir bakış açısıyla geliştirilmiş kamp alanlarında doğanın mucizelerini koruyabilirsiniz.
  • Glamping kamp alanları genellikle ağaç dokusu, tül perde ve rengarenk boyalar ile inşa edilir. Birbirinden ilgi çekici konaklama imkânları sayesinde unutulmaz tatil anıları biriktirebilirsiniz.
Glamping

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir