Küçük bir kaçamak: İstanbul’a yakın kamp alanları

Bu yazıda; İstanbul'un çevresinde özel araç ya da taşıtlarla ulaşım sağlayabileceğiniz, birbirinden kıymetli doğal kamp alanlarını araştırdık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-01-13
Küçük bir kaçamak: İstanbul’a yakın kamp alanları

İş olanakları ve gereksinimler derken kendimizi İstanbul gibi büyükşehirlerin ortasında bir yaşam sürerken bulabiliriz. Ancak büyükşehrin getirileri her ne kadar çok olsa da zihinsel olarak kalıcı bir yorgunluğa yol açabilir. Bu gibi yorucu durumlarda hafta sonlarını dinlendirici bir aktivite hâline getiren tatil kaçamaklarına göz atabiliriz. Özellikle İstanbul gibi ulaşımın kolay olduğu şehirlerde çevre illerin saklı cenneti anımsatan kamp alanları dikkat çekmeyi başarır. Bugün sizler için; İstanbul’un çevresinde bulunan, özel araç ya da çeşitli taşıt imkânlarıyla kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz kamp alanlarını araştırdık. Hazırsanız, başlayalım.

İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

İstanbul’a Yakın Kamp Alanları

Acarlar Langozu-Sakarya

Kısa bir hava almak için pencereyi açtığınız anda şehir gürültüsünden bunalıyor musunuz? O hâlde bu hafta sonunu, güzelliğiyle büyülenirken vücudunuzu dinlendireceğiniz bir kamp aktivitesine ayırın. Küçük bir hafta sonu kaçamağınız için benzersiz bir güzellik ile geldik: Acarlar Langozu. Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan Acarlar, dünyanın en büyük ikinci langozu olarak biliniyor. Doğanın merkezinde konumlanan Acarlar Langozu, muhteşem bir oksijen seviyesi ve canlı çeşitliliğine sahip. Cennetten bir sahneyi anımsatan benzersiz Acarlar Langozu kıyısına çadırınızı kurabilirsiniz. Birkaç günde ruhunuzu dinlendirecek bölgeye İstanbul’dan özel araç ile yaklaşık 2 buçuk saatte ulaşabilirsiniz. Özel aracın yanı sıra taşıtları kullanarak da en fazla 3 saatte kamp alanına varabilirsiniz.

Acarlar Langozu

Ballıkayalar Tabiat Parkı-Kocaeli

İstanbul’un yakınlarında kamp yaparken şehirden fazla uzaklaşmak istemezseniz rotaya Ballıkayalar Tabiat parkını dâhil edebilirsiniz. Doğanın muhteşem güzellikleriyle çevrili tabiat parkının üst kısımlarında çadır kurmak için özel alanlar mevcut. Çadırınızı güvenli ve sakin bir bölgeye kurduktan sonra tabiat parkında kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Benzersiz bir doğal güzelliği yansıtan parkta yeşil ve mavi renkler adeta ahenkle dans eder. Size de unutulmaz bir kamp kaçamağının keyfini çıkarmak kalır. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Ballıkayalar Tabiat parkına özel araç ya da taşıtlar ile yaklaşık bir saatte ulaşabilirsiniz.

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Kömür Limanı-Çanakkale

Büyükşehir gürültüsünden kısa bir süreliğine uzaklaşırken büyüleyici bir kamp deneyimine hazır mısınız? Soruya cevabınız heyecanlı bir “Evet!” ise hemen yüzünüzü Gelibolu’nun Saroz körfezinde konumlanan Kömür Limanına çevirebilirsiniz. Berrak suyuyla dalgıçların gözdesi hâline gelen Kömür Limanında kıyı boyunca sıralı kamp alanları bulunuyor. Ancak bölge yaz sezonunda tatilcilerin akın etmesiyle oldukça kalabalık bir hâl alabiliyor. Yaz sezonuna girmeden önce büyüleyici ve sakin bir kaçamak için Kömür Limanı ziyaretini nisan ya da mayıs aylarında yapabilirsiniz. İstanbul’dan Çanakkale’de konumlanan Kömür Limanına yaklaşık 3 buçuk saatte ulaşım sağlanıyor. 

Kömür Limanı

Uçmakdere-Tekirdağ

İstanbul’un rutin kalabalığından sıyrılırken kendinizi Tekirdağ’ın muhteşem oksijeniyle ödüllendirebilirsiniz. Bunun için aileniz ya da kendinizle baş başa çıktığınız bir hafta sonu kaçamağında seyahat rotasına Uçmakdere kamp alanını dâhil edebilirsiniz. Lezzetiyle adeta büyüleyen üzümlerin vatanı Uçmakdere köyünde az sayıda ev ve yapı bulunuyor. Sakin ve sessiz bir güzergâhta ilerlerken uçsuz bucaksız denizin karşısında görkemli kayalıklar yer alıyor. Yolun sonunda ulaştığınız koyda çadırınızı kurarak benzersiz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Köyün tarıma elverişli ve görkemli ağaçlarının altında birbirinden güvenli kamp alanları ziyaretinize müsait. Siz de hafta sonunu sakin ve büyüleyici bir doğada dinlenmeye ayırmak için İstanbul’dan yaklaşık 2 saatte Uçmakdere köyüne ulaşabilirsiniz.

Uçmakdere

Seferoğulları Camping-Şile

Birbirinden huzurlu kamp bölgelerini sıralarken özel tesisleri de unutmuyoruz elbette. Keyifli bir hafta sonu kaçamağında kampınızı yaparken tüm ihtiyaçlarınızı aynı anda karşılamak isterseniz Şile’ye kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. Şile’nin Ağva bölgesinde konumlanan Seferoğlulları Camping, doğa içerisinde huzurlu anılar vadediyor. Tesis bünyesinde ihtiyaç duyduğunuz Wifi, elektrik, WC, duş, buzdolabı- çamaşırhane ve bulaşıkhane gibi hizmetlere kısa sürede ulaşabilirsiniz. Sahile yürüme mesafesinde yer alan kamp alanı, huzurlu anılar vadederken kısa süreli bir keyif için de tatilcilere hitap ediyor. Şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Seferoğulları Camping’e İstanbul’dan yaklaşık 2 saatte ulaşım sağlayabilirsiniz.

Seferoğulları Camping

Yorumlar

avatar
Ergin
2022-08-30

Uçmakdere de bir çok kez kamp yapmıştık, ailecek de gittik. deniz kenarında dalga sesleriyle uyumak çok iyi geliyor, gece soğuk oluyor, tedbirli gitmek lazım, yakındaki köyde gözleme filan var, minik bir büfe de var, ihtiyaçlarımızı karşılamıştı.

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir