Konforlu bir deneyim için: Kamp çantasına dair püf noktalar

Kamp tatilinize dair tüm eşyaları içine sığdırdığınız kamp çantasına dair konforlu bir deneyim yaşamanızı sağlayan püf noktaları derledik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-02
Konforlu bir deneyim için: Kamp çantasına dair püf noktalar

Profesyonel bir kampa çıkarken her şeyin eksiksiz ve konforlu olmasını isteriz. Özellikle kamp eşyalarına dair bir liste hazırlarken hiçbir hata yapmamak için pür dikkat kesilmeye çalışırız. Tüm eşyalar eksiksiz biçimde alındığı vakit, sıra kamp çantası yerleştirmeye gelir. Bu noktada eşyalarınızı yeterli miktarda muhafaza edecek kadar büyük; ya da uzun süre sırtınızda taşırken rahatsız etmeyecek kadar konforlu bir sırt çantası satın almadıysanız zorluklar başlıyor demektir. Söz konusu kamp çantasına dair çeşitli zorlukları ortadan kaldırırken konforlu bir deneyim yaşamanızı sağlayan püf noktaları derledik. Bu noktada sizin için; kamp çantası seçimi, yerleştirme ve taşıma imkânlarına ilişkin rehber niteliğinde bir yazı hazırladık. Gelin, göz atalım.

Kamp Çantası

Kamp Çantasına Dair Püf Noktalar Nelerdir?

Gitmeden Önce İhtiyaç Listesi Oluşturun

Kampa gitmeden önce ihtiyaçlarımızı derlediğimiz listede genellikle kıyafet, uyku tulumu ya da termos gibi temel malzemeler yer alır. Bu noktada geri kalan küçük çaplı ihtiyaçları daha önce satın almak yerine; yol esnasında gidermek isteyebilirsiniz. Ancak rastgele yerleştirilmiş bir çantanın içinde satın alacağınız eşyalara da yer ayırmazsanız bir kısmını elde taşımak zorunda kalabilirsiniz. Bu durum da kampa gidiş esnasında konforunuzu olumsuz yönde etkileyecektir. Kamp çantasına dair olumsuzluğuna düşmemek için satın alma işlemini önceden yapabilir ya da yolda alacağınız malzemeler için çantada ek bir yer ayırabilirsiniz.

Çanta

Çanta Seçimine Dikkat Edin

Günümüzde outdoor markalar tarafından farklı ebat ve kumaşlar ile zenginleştirilmiş kamp çantaları üretilir. Geliştirilen binlerce farklı sırt çantası arasından doğru seçimi yapmak için öncelikle ihtiyaca karar verebilirsiniz. İhtiyacınızı karşılayan bir sırt çantası seçimi için öncelikle esnek yapılı modelleri değerlendirmeniz gerekir. Çantanın esnek kumaşı, sırtınızda kolayca taşımanızı sağlarken fazla eşyanın muhafaza edilmesini mümkün kılar. Bunun yanı sıra çantanın ebatı da değerlendirilmesi gereken bir kriterdir. Kamp esnasında taşımak istediğiniz eşya fazla ise daha büyük modellere göz atabilirsiniz. Ancak kamp işletmesi gibi birçok ihtiyacınızı bulabileceğiniz bir mekâna gidiyorsanız daha küçük boyutları değerlendirebilirsiniz.

Kamp Çantası

Vücudunuza Uygun Çanta Seçin

Kamp aktivitesi için sırt çantası seçerken mutlaka vücut ölçülerini baz almanız gerekir. Aksi takdirde yüklü bir ağırlığa sahip kamp çantasını taşırken omurilik bölgesine ciddi zararlar verebilirsiniz. Sırt çantasını satın almadan önce destekli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bir yastık sistemiyle desteklenen çantalar sırt ve bel bölgesi için konfor oluşturur. Böylece yükün ağır olduğu ya da omzunuzda uzun süre taşımanız gereken zamanlarda rahatsızlık ihtimalini ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra çantanın kol bölgesinin ayarlanabilir olması önemlidir. Çantayı satın almadan önce ayarlanabilir kemerler üzerinden sırt yapınıza göre sıkabilir ya da gevşetebilirsiniz.

Çanta

Hava Koşullarına Uygun Modeller

Yaz kampı herkes için popüler bir tercih olsa da kış kampına gönül verenlerin sayısı da oldukça fazla. Siz de bu grupta olduğunuzu hissediyorsanız ve hava şartlarının ağır olduğu bir kış sezonunda kampa çıkacaksanız ekipmanları doğru değerlendirmeniz gerekir. Kış sezonu çıktığınız bir kampta havanın ani değişimine de hazırlıklı olmanız gerekir. Örneğin güneşli günde çok kısa süre içerisinde bir bulutun gökyüzünü kaplayarak yağmur bıraktığına şahit olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda kampa giderken ekipmanları yağmur suyundan korumak için su geçirmez modellere göz atmanız gerekir. Su geçirmez ve yağmurluklu bir kumaştan üretilen çantalar kaliteli dokusu sayesinde yağmur, rüzgâr ve kar gibi türlü hava şartlarında kendini korumayı başarır. Böylece kamp esnasında konforunuzun yarıda kalmasını engeller.

Kamp Çantası

Kamp Çantasını Doğru Yerleştirmek

Kampa giderken hazırlamış olduğunuz çantanın mutlaka sırt bölgenizi rahat ve konforlu hissettirmesi gerekir. Örneğin kamp bölgesine yürürken sırtınıza batan sivri nesneler yüzünden kendinizi oldukça rahatsız hissedebilirsiniz. Söz konusu olumsuzluklardan korunmak için kamp çantasını doğru biçimde hazırlamanız gerekir. Bunun için öncelikle eşyaları giysi, gıda malzemesi, ilkyardım ekipmanı ve uyku malzemeleri gibi gruba ayırabilirsiniz. Ardından çantayı doğru biçimde hazırlamak için atabileceğiniz adımlar listedeki gibi sıralanır.

Alt Kısım: Kamp çantasının en altına yumuşak ve hafif ekipmanları koyabilirsiniz. Bu sayede üzerine koymuş olduğunuz sert ekipmanlar alttaki eşyaların sıkışarak daha az yer kaplamasını sağlar. Böylece kamp çantası içinde daha geniş bir alana sahip olabilirsiniz. Kamp çantasını yerleştirirken en alt bölgeye uyku tulumu, battaniye ya da mat gibi yumuşak dokulu eşyaları koyabilirsiniz.

Orta Kısım: Çantanın orta kısmına bel bölgesini destekleyecek ağır eşyalar koyabilirsiniz. Geniş bir ağırlığa sahip tencere ve saklama kabı gibi nesneler yürüme esnasında sağa ve sola sallanmadan dengeli biçimde durur. Böylece yürürken enerji kaybınızın daha az olmasını sağlar. Güçlü bir ağırlığa sahip nesneleri bel bölgesine koyarken deneyerek hareket edebilirsiniz. Bu sayede bel bölgenizi destekleyen, konforlu bir düzenek kurulabilir.

Üst Kısım: Çantanın üst kısmına kısa sürede ulaşmanız gereken eşyaları koyabilirsiniz. Örneğin düdük, harita ve pusula gibi nesnelere acil durumlarda hızlı ulaşmanız gerekir.

Cep Bölgesi: Çantanın cep bölgesine de aynı üst kısım gibi acil durumda ulaşabileceğiniz eşyaları koymanız gerekir. Kamp çantasının cep bölümüne içecek, yiyecek, acil yardım malzemesi ve fener gibi malzemeleri koyabilirsiniz. Böylece malzemelere ulaşmanız gereken zamanlarda çantayı çıkarmadan yalnızca elinizi uzatmanız yeterli gelir.

Kamp Çantası

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir