Kamp sandalyesi nasıl seçilir?

Bugün, tatilin her anında kalıcı bir konfor sağlayan kamp sandalyesi seçme yöntemlerini araştırdık ve sizin için sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-01-28
Kamp sandalyesi nasıl seçilir?

Özgür ruhlar için bir terapiyi andıran kamp tatiline çıkmadan önce mekân, zaman ve ekipmanlara dair türlü soru işaretleri gündeme gelir. Hayalleri süsleyen bir kamp deneyimi için öncelikle doğru zaman ve mekân tercihinin yapılması gerekir. Akabinde süreci doğru ekipman seçimleri takip eder. Kamp boyunca konforunuzu korurken pratiklik sağlayan ekipmanlar; uzun süre birçok deneyimde yol arkadaşlığını sürdürmeye devam eder. Bu noktada kaliteli, konforlu ve doğru ekipman seçimi önem kazanır. Üstelik konfor söz konusu olunca günün yorgunluğunu atabileceğiniz, kısa süreli rahatlıklar için bir vazgeçilmez hâline gelen kamp sandalyeleri ortaya çıkar. Kamp için üretilen sandalyeler her ne kadar klasik bir modeli andırsa da üretim aşaması ve taşıma imkânlarına yönelik farklılıklar görülür. Bugün, düşleri bir gerçeğe dönüştüren kamp tatilinde konfordan ödün vermemek için doğru kamp sandalyesi seçme yöntemlerini sıraladık. Çantanız, kâğıt ve kaleminiz hazırsa; başlayalım.

Kamp Sandalyesi

Doğru Kamp Sandalyesi Nasıl Seçilir?

İhtiyaca Karar Vermek

Bir kamp tatilinde ekipman listesini hazırlarken öncelikle belirgin ihtiyaçların sıralanması gerekir. Söz konusu kamp sandalyesi seçerken doğru bir tercihte bulunmak için de hangi ihtiyacınızı karşılamaya yönelik aldığınıza karar vermeniz gerekir. Kamp sandalyesini tatilde güneşlenmek ya da küçük çaplı dinlenme aktiviteleri için tercih ediyorsanız daha portatif ve konforlu modellere göz atabilirsiniz. Sandalyeyi yalnızca güneşlenmek ya da dinlenmek için tercih ediyorsanız giriş seviyesi modeller beklentinizin büyük bir çoğunluğunu karşılayacaktır. Bunun yanı sıra kamp sandalyesini trekking ya da motor turu gibi aktivitelerde tercih edecekseniz daha hafif ve yenilikçi tasarımlara göz atabilirsiniz.

Sandalye

Dayanıklı Modelleri Değerlendirmek

Serüvenlerle dolu bir kamp yolculuğuna çıkarken tedarik edilen ekipmanların uzun süre kullanılması için dayanıklı bir yapıda üretilmesi şarttır. Bu noktada satın aldığınız bir kamp sandalyesini uzun süre eğlenceli deneyimlere dâhil etmek için dayanıklı modelleri değerlendirebilirsiniz. Dayanıklılıktan ödün vermeyen, kaliteli bir kamp sandalyesi seçimi için outdoor markalara göz atabilirsiniz. Outdoor markaların üretmiş olduğu kamp sandalyeleri, zorlu hava şartları ve doğa koşullarına ekstra dayanıklılık gösterir. Böylece kamp deneyimlerinde kullanım süresini olabildiğince uzatır. 

Dayanıklı Sandalye

Konfor, Konfor, Konfor!

Kampta konfordan ödün vermemek için satın aldığınız kamp sandalyesini doğru seçerek maksimum verim alabilirsiniz. Yenilikçi bir teknolojiyle kamp ekipmanları üreten bazı markaların geliştirmiş olduğu sandalyelerde 360 derece dönen ya da tabure biçiminde modeller bulunur. Özellikle 360 derece dönen kamp sandalyelerinde dilediğiniz noktaya çevirebilmek için kalkmanıza gerek kalmaz. Böylece çok daha konforlu hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra tabure biçiminde üretilen kamp sandalyeleri de tatilin her anında konfor yakalamanıza yardımcı olur. Konfora ekstra düşkün bir kampçı olduğunuzu düşünüyorsanız modele ek olarak bardak tutucu, ayaklık, file paneller, baş ve bel ped desteği özelliklerini tercih edebilirsiniz.

Konfor

Portatif Modeller

Aktivitelerle dolu bir kamp deneyiminden beklentiniz kalıcı ya da gezi odaklı olabilir. Özellikle doğa yürüyüşlerine ağırlık verdiğiniz gezi kamplarında yanınızda mutlaka taşınabilir bir kamp sandalyesi bulundurmanız gerekir. Böylece mola verdiğiniz noktada dinlenme imkânı bulabilirsiniz. Bu noktada kalıcı bir kamp yerine mekân değiştireceğiniz bir deneyim arzuluyorsanız markaların geliştirmiş olduğu hafif, portatif ve taşınabilir modellere göz atabilirsiniz.

Portatif

Hava Şartlarına Uygun Modeller

Kampa çıktığınız vakit her ne olursa olsun ekipmanları mutlaka dikkatli seçmeniz gerekir. Örneğin yaz sıcağının yoğun olduğu dönemde kampa gidiyorsanız mutlaka bir soğutucuya ihtiyaç duyarsınız. Bunun yanı sıra doğanın derinliklerinde yapılan bir kış kampı için de hava şartlarına uyumlu, rüzgâr ve yağışa dayanıklı ekipmanlar hayat kurtarıcı olacaktır. Özellikle kış kamplarında ihtiyacınızı karşılarken çeşitli zorluklara karşı dayanıklı bir kamp sandalyesi modeli için su geçirmez kumaşları tercih edebilirsiniz. Su geçirmez bir kumaştan üretilen kamp sandalyeleri sıvıyı kolay geçirmediği gibi kısa sürede kuruma sağlar. Böylece dinlenme ve taşıma esnasında büyük kolaylık sunmayı başarır.

Sandalye

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir