Kışın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?

Rehberde kışın karavan kampına giderken aşırı soğuklardan korunmak için mutlaka bulundurmanız gereken eşyaları sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-02-15
Kışın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?

Karavan kampı deyince mevsim ve hatta sürenin bile önemsiz olduğu özgürlüğü çağrıştıran bir tatil zihinlerde canlanıyor. Hâl böyle olunca da karavanla yola çıktığınız mevsimin yaz ya da kış olması çok da fark etmiyor. Elbette bu noktada karavan kampını bir üst kaliteye taşımak için mevsime özel olarak bulundurmanız gereken ekipmanlar mevcut. Örneğin yazın karavan kampı yaparken soğutucu gibi ürünlere ihtiyaç varken kışın bunun yerini soğuklardan korunmanızı sağlayacak ısıtıcılar alıyor. Karavan kampı hakkında mevsim de dâhil olmak üzere kapsamlı bilgiler için daha önce hazırladığımız “Karavan konaklama rehberi” isimli yazıya göz atabilirsiniz. Bugün kış karavan kampı yapmak isteyenler için gerekli malzemeleri sıraladığımız kapsamlı bir rehber düzenledik. Gelin, birlikte değerlendirelim.

 

Kış Karavan Kampında Yanınıza Almanız Gereken Malzemeler

kis-karavan-kampinda-yaniniza-almaniz-gereken-malzemeler
Kış Karavan Kampında Yanınıza Almanız Gereken Malzemeler

Bembeyaz bir kar örtüsünün huzuru ya da yağmur sesiyle romantik hâle gelen kış kamplarında karavanla yola çıkarken rotanızı uzak bir nokta olarak belirleyebilirsiniz. Aynı şekilde şehir merkezinden uzak bir rota belirlediğinizde de eksik eşyaları temin etmek zor bir hâl alabilir. Bu nedenle kış kampı ekipmanlarını karavanınızda eksiksiz şekilde temin ederek kaliteli bir karavan kampına imza atabilirsiniz. Kış kampınız için çadır ve karavan kampı dâhil olmak üzere eksik eşyaları kısa sürede temin etmek için daha önce hazırladığımız “Kış kampı için gerekli malzemeler” rehberine göz atabilirsiniz.

 

Isı Bantları

Kışın karavan kampına doğru yola çıkarken en önemli kurtarıcınız ısı bantları olacaktır. Yanınıza aldığınız bir ısı bandıyla boru ve hortumları sarabilirsiniz. Bu yöntem hortum ve borunun aşırı soğuklardan korunmasını sağlayarak donma ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Bu sayede boruları donma ihtimaline karşı koruduğunuz gibi karavan sağlığını da destekleyebilirsiniz.

 

Antifriz

Sıfır derece ve altı soğuklarda suyun içerisine eklenen antifriz donma ihtimalini ortadan kaldırmayı başarır. Dolayısıyla kış karavan kampına çıkarken yanınıza antifriz alarak atık su tankının içine ekleyebilirsiniz. Bu yöntem, atık su borularında biriken suların aşırı soğuklarda donarak tıkanmasını engelleyecektir.

 

Kar Botları

Karavan kampı” deyince gittiğimiz rota ya da harita konumumuz bir anda değişebilir. Dolayısıyla kendimizi bir anda yoğun karla kaplı bir bölgede kamp yaparken bulabiliriz. Bu nedenle kışın karavan kampına doğru yola çıkarken yanınıza kar botu alabilirsiniz. Almış olduğunuz kar botunun su geçirmez ve kaydırmaz özelliğine dikkat ederek kaliteli bir kış kampı geçirebilirsiniz.

 

Fener ve Kafa Lambası

Bir kamp için yola çıktığınızda bölgede yolunuzu bulabilmek için kafa lambası ve fenere mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Özellikle kış kampı gibi yağmur ve çamurla mücadele ettiğiniz vakitlerde önünüzü görebilmek için de fener ya da kafa lambasına mutlaka ihtiyaç duyabilirsiniz. Dolayısıyla kış kampına doğru karavanla yola çıkarken yanınıza bir ışık kaynağı alabilirsiniz. Ayrıca ışık kaynağına uygun pil gibi enerji kaynaklarıyla uzun süreli kullanımı da destekleyebilirsiniz.

 

Lastik Zincirleri

Yoğun karlı bir bölgede karavanla giderken emniyeti sağlamak için yanınızda mutlaka lastik zinciri bulundurmalısınız. Bu sayede karavanın kayma ihtimalini azaltarak kazaları önleyebilirsiniz.

 

Fön Makinesi

Karavanla kış kampı yaparken boruların donmaması için her ne kadar önlem alsanız bile soğuğa karşı koyamayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda içerisinde su donan boruları eski hâline getirmek için fön makinesinden yardım alabilirsiniz. Ayrıca fön makinesini acil kuruması gereken ürünlerin üzerinde ya da çok üşüdüğünüz anlarda da kullanabilirsiniz.

 

Isıtıcı

Karavanın klimalı olmadığı durumlarda kış kampına giderken ısıtıcıya mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Karavanınızda portatif bir ısıtıcı bulundurarak kış soğuklarından büyük ölçüde korunabilirsiniz. Ayrıca ısıtıcı için bir yakıt ihtiyacınız bulunuyorsa bu gibi durumlarda fazladan yakıt almayı da unutmamalısınız.

 

Kürek

Kışın karavan kampında rotanıza doğru seyahati sağlıklı hâle getirecek malzemelerin başında kürek geliyor. Kış kampında bazı durumlarda karavanınız yoğun bir karın içine saplanabilir. Dolayısıyla karlı bir zeminden çıkmak için kürek ihtiyacınız da ortaya çıkabilir. Bu nedenle karavanınızın tekerlerini kardan temizlemek ya da sandalyeniz için uygun bir yer açmak adına yanınızda kürek bulundurabilirsiniz.

 

Gözlük

Karavan kampına doğru yola çıktığınız mevsim her ne kadar kış olsa da küçük çaplı yürüyüşler size huzur verecektir. Bu noktada yürüyüş yaparken kar fırtınasına denk gelme ihtimaliniz de olacaktır. Dolayısıyla yürüyüş yaparken göz bölgenizi ani kar girişlerinden korumak için bir gözlük bulundurabilirsiniz. Özellikle kardan yansıyan ışıkların görüş mesafenizi engellememesi için kış kampında da mutlaka güneş gözlüğüne ihtiyaç duyabilirsiniz.

 

Yedek Yiyecek ve Su

Her ne kadar karavanın içinde vakit geçiriyor olsanız da kamp rotasına dair türlü olumsuzluklara maruz kalabilirsiniz. Bu gibi durumlarda kampınızın birkaç gün daha sekme ihtimaliniz göz önünde bulundurarak yanınıza yedek yiyecek ve su almalısınız. Bu sayede tatil günleriniz uzamış olsa bile yemek ve su konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

 

Şapka ve Eldiven

Kış kampınızın türü her ne olursa olsun vücut sıcaklığınızı koruyacak eşyaların başında şapka, eldiven ve çorap gibi malzemeler geliyor. Üstelik kamp heyecanıyla çanta hazırlarken en çok unutulan eşyaların da bunlar olduğunu söyleyebiliriz. Kış kampında yanınıza sayılı bir eldiven ya da çorap alırsanız tekrar dışarı çıkmak için kurumasını beklemek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca tam olarak kurumamış eşyaları giydiğinizde hastalıkla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi olumsuz durumlardan kaçınmak için yanınıza mutlaka yedek şapka, eldiven ve çorap gibi eşyalar almalısınız.

 

Plastik Ürünlerden Kaçının

Karavan kampı olsun ya da olmasın bazen maliyeti düşük olduğu için plastik malzemeden üretilmiş eşyaları tercih edebiliriz. Ancak aşırı soğuklar, plastik malzemeye direkt temasta bulunarak çabuk kırılmasına neden olur. Söz konusu olumsuzluklardan kaçınmak için kapı kolu ya da eşyalarda bulunan plastikleri dikkatli bir şekilde tutabilirsiniz.

 

Su Geçirmez Kıyafetler

Kış kampının türü ne olursa olsun çantamıza çok kalın kıyafetler koymak gibi bir yanılgıya düşebiliriz. Ancak bu durum çantamızı ağırlaştıracağı gibi vücut ısı çıkışını da engelleyerek daha çok üşümemize neden olabilir. Bu nedenle kışın karavan kampı yaparken üşümeyi önlemek için yanınıza nefes alabilen kıyafetleri alarak vücut ısını dengeleyebilirsiniz. Ayrıca kışın karlar üzerinde bir yürüyüş yaparken su geçirmez mont ya da ayakkabı gibi giyim ürünlerini tercih ederek ıslanmayı önleyebilirsiniz. Her iki yöntem de kışın karavan kampında vücut ısınızı dengeleyerek üşümenizi engelleyecektir.

 

Taşınabilir İnternet

Karavanda bir internet ağı olsa bile telefonun çekmediği noktalar ya da arızalara maruz kalabilirsiniz. Dolayısıyla bu gibi durumlarda günlük hayatla bağı koparmamak için yanınızda taşınabilir internet ağı bulundurabilirsiniz. Bu sistem, satın almış olduğunuz ürüne göre çalıştığı saat boyunca internetinizi sağlayacaktır. Böylece şebekesiz ortamlarda bile internete bağlanarak dijital medyayı takip edebilirsiniz.

 

Campalow olarak kış karavan kampınıza özel hazırladığımız “Kışın karavan kampında gerekli malzemeler nelerdir?” rehberinin sonuna geldik. Rehberde sıraladığımız eşyaları yanınızda bulundurarak hem sağlıklı hem de keyifli bir kış karavan kampı geçirebilirsiniz. Karavan kampına yönelik sorularınız için daha önce hazırladığımız “Karavan kampıyla ilgili sık sorulan sorular” içeriğine göz atabilirsiniz. Kış kampı için bir rota seçerken zorlanırsanız da “Kış kampı yapılabilir kamp alanları” sayfamızı inceleyebilirsiniz. Uzun süre hayalini kurduğunuz rüya gibi bir kış karavan kampı için şimdiden iyi eğlenceler dileriz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir