Kış kampı severlere mekân önerileri

Bu yazımızda, Türkiye'nin dört köşesinde muhteşem bir kış kampı için gidebileceğiniz mekânları sizin için sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-01-23
Kış kampı severlere mekân önerileri

Rahatına düşkün ve özgür ruhların hayallerini süsleyen tatil listelerinin başında çeşitli kamp alanları gelir. Özellikle Türkiye’de yer alan çeşitli kamp alanları, doğanın mucizeleriyle adeta büyüleyici bir tatil alanına dönüşür. Bunaltıcı yaz sıcaklarında kamp yaparken akşamüzeri serinliği çöktüğünde kendinizi hiç olmadığınız kadar huzurlu ve mutlu hissedebilirsiniz. Üstelik bu keyfe gün doğumu da eklendi mi tarifi imkânsız bir tatile imzanızı atabilirsiniz. Yaz kampının getirdiği güzellikler kadar kış kampının da cezbedici birçok özelliği bulunur. Ancak bir kış kampında konforu bulabilmek için yanınızda götürdüğünüz ekipmanların yanı sıra mekân seçimlerine de dikkat etmeniz gerekir. Tekinsiz ve güvenlik eksikliği bulunan mekânlar, tatili dinginlik yerine soru işaretleriyle geçirmenize neden olur. Bu gibi türlü olumsuzluklardan korunduğunuz muhteşem bir kış kampı için gidebileceğiniz mekânları sizin için sıraladık. Gelin, göz atalım.

Kamp Alanları

Kaz Dağları (Çanakkale-Balıkesir)

Unutulmaz bir kamp tatilini düşünürken aklımızda ilk olarak Kaz Dağları canlanır. Meşhur beldeyi keşfederken unutulmaz bir kış kampı yapabilmek için İda Dağını değerlendirebilirsiniz. Kışın çetin geçtiği dağın yamaçlarında bembeyaz kar örtüsüyle büyüleneceğiniz bir kampa adım atabilirsiniz. Kamp bölgesine özel araç ya da Balıkesir Edremit otobüsleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Kaz Dağları milli park statüsünde değerlendirildiği için kamp alanı seçerken rehberlerden yararlanabilirsiniz. Bölge, kış kampına yönelik beklentilerinizi karşılarken güvenlik kriterlerini de göz ardı etmez. Böylece dağın eteklerinde konforlu ve güvenli kamp yapmanıza yardımcı olur. 

Kaz Dağları

Erciyes Dağı (Kayseri)

Kayseri şehrinin il sınırları içerisinde yer alan Erciyes Dağı, 3917 metrelik yüksekliğe sahiptir. Bu sayede kış kampına yönelik manzara, huzur ve dinginlik gibi tüm beklentilerinize hitap etmeyi başarır. Bölgedeki dağcıların “Çobanini” olarak adlandırdığı Erciyes Dağı, zirve tırmanışı için ziyaretçilerin de uğrak noktası olarak bilinir. Heybetiyle büyülerken huzurlu bir kış kampı vadeden bölgeye Erciyes Kayak Merkezi mevkiinden 4-5 saati bulan bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Yükünüz fazla ise yürümek yerine telesiyeje binerek Zümrüt noktasında inebilirsiniz. Daha sonra yaklaşık 1 saatlik yürüyüş ile kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Erciyes Dağı

Bozdağ (İzmir)

Ege incisi İzmir’in Ödemiş ilçesinde konumlanan Bozdağ; yamaç paraşütü, trekking ve dağcıların gözde kış kampı rotalarından birini oluşturur. Ege’nin Uludağ’ı olarak kabul edilen Bozdağ, 1150 metre yüksekliğine sahip. Kış kampında hem huzurlu bir konaklama hem de eğlenceli bir kayak aktivitesi istiyorsanız gezi rotasına Bozdağ’ı dâhil edebilirsiniz. Üstelik Bozdağ’ın eteklerinde bulunan Gölcük üzerinde yıldızların göle yansımasını izlerken kifayetsiz bir huzura tanık olabilirsiniz.

Bozdağ

Murat Dağı (Kütahya)

Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer alan Murat Dağı; kayak merkezi, termal hamam ve piknik bölgeleriyle kış kampı için ideal konumlar arasında yer alır. Ocak-Mayıs aylarında en karlı dönemlerini yaşayan Murat Dağı mevkiinde kamp yaparken termal sıcak suların şifasından da yararlanabilirsiniz. Murat Dağının en yüksek noktası 2312 metre olsa da yaklaşık 2000 metre rakıma sahip “Sarıçiçek Yaylası” kış kampından beklentilerinizi tümüyle karşılayacaktır. Meşhur kamp alanına Kütahya’nın Gediz ilçesinden itibaren “Murat Dağı” tabelalarını takip edebilirsiniz.

Murat Dağı

Uludağ (Bursa)

Kar ve kış kampından bahsederken Uludağ’a değinmemek olmaz. 2543 metre yüksekliğe sahip Uludağ’da kamp yaparken kayak aktivitesiyle eğlencenin doruklarına ulaşabilirsiniz. Üstelik Uludağ’ın kuzey bölgesinde konumlanan Sarıalan, Kadı, Sobra ve Kirazlı gibi mevkilerde de kamp kurabilirsiniz. Kampçıların özgür ruhuna hitap ederken bembeyaz kar örtüsüyle büyüleyen Uludağ’a Bursa şehir merkezinden teleferik ya da araçlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uludağ

Işık Dağı (Ankara)

Büyükşehirlerin gürültü ve stresli rutinlerinden sıkılınca yakın ancak nezih bir kamp alanı arayışına girebilirsiniz. Bu noktada Ankara’da bulunan Işık Dağı beklentilerinizi karşılamaya adaydır. Ankara’nın Kızılcahamam ilçe sınırları içerisinde bulunan Işık Dağının en yüksek rotası 2034 metredir. Üstelik dağın üzerinde bir televizyon vericisi bulunur. Başkente yakın olması nedeniyle kamp severler tarafından tercih edilen bölgede unutulmaz bir deneyime imza atabilirsiniz. Bölgeye ulaşmak için Ankara’dan Çankırı Çerkeş otobüslerine binerek Işık Dağı sapağında inebilirsiniz. Daha sonra güney yönünde bir saatlik yürüyüş ile kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Işık Dağı

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir