Kış kamp rehberi

Kış kampı için gerekli ekipmanlar, yapabileceğiniz aktivite ve gidebileceğiniz doğru rotaları rehberimizde sizin için sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-10-24
Kış kamp rehberi

Doğada geçirilen her vakit, kendimizi iyi hissedebilmemiz için bir vesile oluyor. Doğanın tertemiz bir oksijenle donatılmış atmosferi ve büyüleyici manzara noktaları bir araya geldiğinde unutulmaz vakitler geçirmenizi sağlıyor. İnsanın varlık noktası toprak anaya kavuştuğu eşsiz doğanın keyfini çıkarabileceğiniz yöntemlerin başında kampçılık geliyor. Doğanın adeta dünyaya kucak açtığı sessiz ve sakin rotalarda kamp yaparken dünyevi rutinlerden soyutlanma şansına sahip olabiliyorsunuz. Üstelik kampçılık süresince edinmiş olduğunuz tecrübeler sayesinde ülkenin her yerinde konaklama şansına da sahipsiniz. Günümüzde “kampçılık” deyince neredeyse her fikirde güneş-kum-deniz üçlüsü canlanıyor. Ancak kampçılık dediğimiz rutin yalnızca yaz sezonunu kapsayan bir tatil beklentisinden ibaret değil. Yılın her sezonu ve hatta her gününde kamp yapabilme imkânına sahipsiniz. Uzun süredir ihtiyaç duyduğunuz inziva vakitlerini dilerseniz yemyeşil doğanın canlandığı ve özgür bir denize kucak açtığınız yaz ayında yapabilir dilerseniz de bembeyaz karların heybetli dağlara bir örtü olduğu kış mevsimini tercih edebilirsiniz.

Kış mevsimi yapacağınız bir kampta beklentilerinizin çok üzerinde bir doğa harikasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Karlarla kaplı dağlardan esen her rüzgâr sizi ferah bir atmosferle buluşturacak. Ayrıca yaz mevsiminde olduğu gibi kış kampı yaparken de birbirinden farklı birçok doğa sporunu deneme imkânına sahipsiniz. Doğa sporlarına yapmış olduğu ev sahipliği sayesinde kış kampı özellikle maceraperest kampçılar ya da dağcılık sporuyla ilgilenenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Sizin de hayalinizde bembeyaz bir kamp rüyası yatıyorsa kış kampını tercih edebilirsiniz. Kış mevsimi geldiğinde kampçılar genellikle “Kış kampı nedir?”, “Kışın çadır nasıl ısıtılır?” ya da “Karda kamp nasıl yapılır?” gibi temel sorulara cevap arıyor. Kış kampına dair soru işaretlerini gidermek adına hazırladığımız kış kamp rehberinde; kış kampının anlamı, nasıl yapılacağı, kış kampı malzemeleri, kış kampı yapmak için önemli nedenler, yapabileceğiniz aktiviteler ve kış kampı için birbirinden konforlu kamp rotalarına dair bir içerik düzenledik. Siz de kış kampına çıkmak istiyor ve soru işaretlerinize cevap arıyorsanız, gelin birlikte değerlendirelim.

 

Kış Kampı Nedir?

kis-kampi
Kış Kampı

“Kış kampı” dediğimiz kavramı öncelikle bembeyaz bir kar örtüsü ya da yağmurlu hava siluetiyle bir tema hâline getirebiliriz. Söz konusu kış kampı, yaz mevsiminin aksine havaların biraz daha sert geçtiği, kalın kıyafetler ve kapsamlı bir ekipman tercihinde bulunmanızın artık istek yerine bir gereklilik olduğu kış rutinleri olarak adlandırılıyor. En kısa tabirle, hayalini kurduğunuz bir kamp deneyimi için tercih ettiğiniz mevsimin “kış” olması diyebiliriz. Kış kampı her ne kadar kampçılar için sert soğukları ve kapsamlı ekipmanlarıyla korkutucu bir deneyim gibi görünse de birçok sevdalısı bulunuyor. Hatta kamp deneyimi için yaz yerine kış mevsimini tercih edenler de çoğunlukta. Bir deneyimden sonra alışkanlık hâline geleceğini düşündüğümüz kış kampında dikkatli bir kamp ateşi yakarak sevdiklerinizle sohbet geceleri yapabilirsiniz. Ayrıca heybetiyle ilk bakışta büyüleyen dağların tepesine tırmanabilir ve yeryüzünün beyaza bürünmüş manzarasını inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

 

Kış Kampı Nasıl Yapılır?

kis-kampi-nasil-yapilir
Kış Kampı Nasıl Yapılır

Bembeyaz bir rüya gibi büyüleyici atmosferiyle hayalleri süsleyen kış kampını gerçeğe dönüştürürken öncelikle yola çıkmadan önceki hazırlıklarınıza dikkat etmelisiniz. Bir kış kampında hazırlığınız ne kadar eksiksiz ve sırt çantanız tedarikli olursa o kadar konforlu ve huzurlu bir kış kampı geçirebilirsiniz. Kış kampına gitmeden önce mutlaka gideceğiniz rotaya karar vermelisiniz. Kış kampı için ücretli ya da ücretsiz bir kamp alanı belirledikten sonra rotada ihtiyaç duyabileceğiniz eksikleri not etmelisiniz. Örneğin ücretli bir kamp rotasında yeme-içme ya da market konusunda zorluk çekmezken ücretsiz kamp bölgelerinde hiçbir ücretli tesis bulamayabilirsiniz. Dolayısıyla kış kampı için gideceğiniz rotaya göre ekipman seçimini bir liste hâlinde belirlemeli ve tedarik etmelisiniz. Hazırlığınızı tamamlayıp yola çıktıktan sonra karlı bölgelerde aracı dikkatli kullanmalısınız. Kamp alanına geldikten sonra çadır ya da karavanınızla kalacağınız noktayı belirlemelisiniz. Son olarak getirdiğiniz ekipmanların da kurulumunu sağladıktan sonra unutulmaz bir kış kampı deneyimine çıkabilirsiniz.

 

Kış Kampı Ekipmanları Nelerdir?

kis-kampi-ekipmanlari
Kış Kampı Ekipmanları

Yıl boyunca vaktin gelmesi için zaman kolladığınız bir yaz kampında temel ihtiyacınız genellikle sinek ilacı, şapka ya da soğutucu gibi malzemeler olacaktır. Ancak konu kış kampına geldiğinde en temel ihtiyacın kapsamlı ekipmanlar olduğunu bilmelisiniz. Kış mevsimi gelip çattığında bir kampa çıkıyorsanız öncelikle temel amacınız “sıcak kalmak” olacaktır. Bu nedenle kış kampına çıkmadan önce mutlaka sizi çadır içinde ve dışında sıcak tutabilecek malzemelere ağırlık vermelisiniz. Özellikle çadır içerisinde sıcak kalıp kaliteli bir uyku geçirirseniz ertesi güne o kadar enerjik ve formda başlayabilirsiniz. Soğutucu ekipmanların yerini ısıtıcı aletlerin aldığı kış kampında kar yağışının yanı sıra yoğun yağmurlara da maruz kalabilirsiniz. Bu nedenle kış mevsimine dair her türlü hava koşulunu göz önünde bulundurarak sizi konforlu tutabilecek ekipman seçiminde bulunmalısınız. Campalow olarak mevsimlere özel kamp rehberi hazırladığınız Blog’da daha önce “Kış kampı için gerekli malzemeler” isimli bir yazıyı konu edinmiştik. Daha önce üzerinde durmuş olduğumuz kış kampı ekipmanları konusunda sizin için detaylı bir araştırma yaptık ve sert soğuklara karşı kamp süresi boyunca ihtiyaç duyacağınız çadır, uyku tulumu, mat, cep sobası, çadır altlığı, kalorisi yüksek yiyecekler, pastil ve ilaçlar, termos, termal giysiler, kafa lambası, sırt çantası, yağmurluk, ocak, powerbank, mutfak malzemeleri ve ateş başlatıcı gibi ekipmanları listeledik.

 

Çadır

cadir
Çadır

Günümüzde kış kampına dair kampçıların zihninde “Kışın çadır nasıl ısıtılır?” ya da “Kışlık çadır nasıl olmalı?” gibi soru işaretleri yer alıyor. Bu noktada bir kış kampına doğru yola çıkarken belki de en çok dikkat etmeniz gereken ekipmanın çadır seçimi olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce bir kış kampında ne kadar sıcak kalırsanız o kadar konfor bulabileceğinizden bahsetmiştik. Bu nedenle içinde sıcak kalacağınız bir çadır seçimi yaparsanız konforlu bir uyku çekebileceğiniz gibi kamp süresince her günü enerjik bir şekilde karşılayabilirsiniz. Çeşitli markalar tarafından geliştirilen çadır modelleri mevsimsel uygunluğuna göre iki, üç, dört ve beş mevsim çadır olarak adlandırılıyor. Yaz sezonunda iki mevsim çadırlarından yüksek performans alırken konu sonbahar olduğunda üç ya da dört mevsim çadırlar beklentinizi büyük oranda karşılayacaktır. Ancak konu kış kampı olduğunda sert soğuklar ve ani kar yağış ihtimaline karşı her an sıcak kalabilmek için beş mevsim çadır seçmenizi öneririz. Bu sayede çadırın iç bölmesinde yer alan koruma teknolojisi sayesinde sert soğuktan korunarak çadır içinde sıcak kalabilirsiniz. 

Çeşitli çadır modellerinde kullanılan çift tente özelliği, iki tenteyle sağladığı izolasyon vasıtasıyla çadır içinin sıcak kalmasına yardımcı olur. Dolayısıyla kış kampında ani karşılaşabileceğiniz yağmur ihtimaline karşı çift tenteli modelleri değerlendirebilirsiniz. Kış kampına çıkarken çadır seçiminde mevsim ve tente gibi özelliklere dikkat ettiğinizde yüksek rakımlı bir bölgede olsanız bile sıcak kalmanın bir yolunu bulabilirsiniz. Ayrıca çadır içinde sıcak kalabilme konusunda bir fikre ihtiyacınız varsa Kamp çadırında sıcak tutan tavsiyeler isimli yazıyı değerlendirebilirsiniz. 

 

Uyku Tulumu

uyku-tulumu
Uyku Tulumu

Rüya gibi bir deneyim yaşayacağınız kış kampında sıcak ve dolayısıyla konforlu bir uyku süresi geçirebilmeniz için mutlaka iyi seçilmiş bir uyku tulumuna ihtiyacınız var. Her kampın vazgeçilmezi uyku tulumları vücudu konforlu tutabilmenin yanı sıra bedenimizin ürettiği sıcak havayı muhafaza etmeyi sağlıyor. Bu sayede kesintisiz bir uyku yaşayabiliyoruz. Uyku tulumlarının da üretim aşamasında dolgu malzemesine göre kaz tüyü ve elyaf dolgulu olarak iki türü bulunuyor. Kaz tüyü tulumlar elyaf modellere göre vücudunuzu çok daha sıcak ve konforlu tutacaktır. Ancak kaz tüyü dolgulu uyku tulumu modellerinin sahip olduğu yüksek fiyatlar size uygun değilse elyaf dolgulu modellerde de sıcaklık verimini makul düzeyde alabilirsiniz. Uyku tulumlarını birbirinden ayıran diğer özellikle de dikdörtgen ve mumya tipi modelleri. Mumya tipi modeller vücut kıvrımlarını daha net kavrayabildiği için sıcaklığı muhafaza edebilme ihtimali o kadar yüksek. Bu nedenle özellikle yüksek rakımlı kış rotalarında uyurken sıcak kalmak için tercihinizi mumya tipinden yana kullanabilirsiniz. Son olarak uyku tulumunda mutlaka sıcaklık değerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Kış kampınıza en uygun uyku tulumunu seçerken mutlaka gideceğiniz bölgeye göre eksi derecelere dayanıklı modelleri tercih etmelisiniz. Bu noktada en doğru uyku tulumu seçimi için Uyku tulumu seçim rehberi isimli yazımızı değerlendirebilirsiniz. Aynı şekilde uyku tulumunda sıcak kalmak için tavsiyeye ihtiyacınız varsa “Uyku tulumunda sıcak kalma yöntemleri” isimli rehber beklentinizi karşılayacaktır.

 

Mat

mat
Mat

Kış kampına uygun ekipman seçiminde uyku tulumu ve çadırdan sonra mutlaka mat özelliklerine de dikkat etmelisiniz. Kamp için üretilen matlar, zeminden yükselen sert soğukların kesilerek vücuda temas etmesinin önünde koruyucu bir bariyer oluşturur. Bu sayede uyku süresi boyunca sıcak ve konforlu kalmanıza yardımcı olur. Kar ve buz seviyesinin yüksek olduğu ve zeminle fazla temasta bulunmayacağınız daha düz yerlerde patlama ihtimali olmadığı için şişme matları tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde konfor ve yalıtımı üst düzeyde tutmak için sünger matlar da ihtiyacınızı karşılayacaktır. Kış kampınız için en uygun mat modelini seçerken mutlaka ürünün izolasyon (R-Value) seviyesine bakmalısınız. R değeri 5’ten yüksek matlar, kar ve buzlu zeminlerde sert soğukların etkisini en aza indirmek için kullanılır. R değeri 5’ten düşük modelleriyse kar ve buzlanmanın olmadığı daha makul bir rakım seviyesinde kış kampı yaparken tercih edebilirsiniz.

 

Cep Sobası

cep-sobasi
Cep Sobası

Soğuk havaların hâkim olduğu özellikle kış sezonunda üşümeye öncelikle el ve ayaklarımızdan başlarız. Zamanla el yordamıyla vücudumuza temas eden soğuk hava bütün vücuda yayılır ve hareketlerimizin kısıtlanmasına neden olur. Bu nedenle kış kampı için hazırladığınız çantaya cep sobasını da dâhil ederek üşümeye karşı kendinizi koruyabilirsiniz. Jel bir formda üretilen cep sobasının içerisinde bulunan metal aparatı çıtlatarak katılaştırdığınızda yaklaşık 40-45 dakika boyunca sıcak kaldığını görebilirsiniz. Aktif hâle gelen cep sobası, el bölgenizden başlayarak zaman içerisinde bütün vücudunuzu ısıtmaya başlayacaktır. Dolayısıyla yanınızda bir cep sobası götürerek eklem hareketlerinizi rahatlatabilir ve enerji dolu bir kış kampı geçirebilirsiniz. Cep sobasını eski hâline çevirip yeniden kullanılabilir bir şekilde bırakmak için suda kaynatabilirsiniz.

 

Çadır Altlığı

cadir-altligi
Çadır Altlığı

Bir kampa giderken kampçıların yapmış olduğu en büyük hatalardan biri de yalnızca çadır seçimine önem vermek. Bu noktada hatayı en aza indirmek için çadır seçimi kadar çadırın görevini tam olarak yerine getirmesini sağlayan ekipman seçimine de dikkat edilmesi gerekiyor. Çadırı zemine direkt olarak temas edecek bir şekilde kurduğunuzda sert soğukların direkt olarak çadır zeminine aktarımı sağlanıyor. Bu nedenle çadır içerisinde soğuk havaya maruz kalıp üşüme ihtimaliniz de yüksek oluyor. Ayrıca zemine tam olarak temas eden çadırın çakıl ve taş gibi zararlı cisimlerle yırtılma ihtimaliyle karşı karşıya olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla çadırınız ve zemin arasında bir bariyer görevini üstlenen çadır altlığı sayesinde karla kaplı zeminin sahil olduğu soğuklardan korunabilirsiniz. Ayrıca çadır altlığını tam olarak çadır ile aynı boyutlarda aldığınızda kar sularının eriyerek içeri girme ihtimalini de ortadan kaldırmış olursunuz.

 

Kalorisi Yüksek Yiyecekler

yiyecekler
Yiyecekler

Üşümemek için devamlı hareket hâlinde olacağınız bir kış kampında vücudun daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle kış kampı süresince vücudun enerjisini yüksek tutacak kalorisi yüksek yiyeceklere ihtiyaç duyabilirsiniz. Badem ve çikolata gibi aperatif yiyecekler yüksek kalori miktarı sayesinde açlığınızı yatıştırırken kan şekerinin yükselmesine yardımcı olur. Bu sayede üşüme ihtimali de kolayca ortadan kalkacaktır. Ayrıca kamp için yanınızda kapsamlı bir mutfak ekipmanı götürüyorsanız uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak yumurta, ekmek ya da patates gibi yiyecekleri taşımanızı öneririz. Kış kampı süresince tok ve dolayısıyla sıcak kalmanızı sağlayacak kalorisi yüksek besin tercihleri için Kampta ne yenir? Kampa götürülmesi gereken yiyecekler isimli yazımızı değerlendirebilirsiniz.

 

Pastil ve İlaçlar

ilaclar
İlaçlar

Kış kampına gittiğimiz rota her ne olursa olsun hava değişimi nedeniyle küçük çaplı üşütmelere maruz kalabiliriz. Özellikle vücudumuz üşüdüğü vakit çeşitli yaralanma ve hassasiyetlere de hassas hâle gelir. Dolayısıyla vücudumuzun direnci düşer ve hastalığa direkt olarak bir davetiye çıkar. Bu nedenle öncelikle soğuk havadan korunmanın temel bir yolu olarak termal battaniye bulundurmalısınız. Termal battaniye vücudun normal ısısını koruyarak hipotermi ihtimaline karşı korunmamızı sağlar. Yanınızda termal battaniye götürdüğünüz durumlarda bile hava değişimi nedeniyle bir kırgınlık ya da halsizlik hissettiğinizde hastalık çok ilerlemeden bir grip ilacı ya da pastil tüketmelisiniz. Bu sayede kamp esnasında çeşitli rahatsızlıklara karşı kendinizi önceden koruma altına alabilirsiniz. Son olarak “İlk yardım malzemeleri” yazımızda da bahsettiğimiz sargı bezi, krem ya da losyon gibi ürünleri yanınızda bulundurarak küçük çaplı çizik ya da yaralanma ihtimaline karşı anında ilk yardım uygulayabilirsiniz.

 

Termos

termos
Termos

Bir kış kampında hava eksi derecelere kadar inmişken benzersiz bir manzara eşliğinde sıcacık çay ya da kahvesini kim yudumlamak istemez ki? Yaz kampında soğutma üzerine olan uğraşımız kış kampı söz konusu olduğunda genellikle ısınma temelinde gerçekleşiyor. Bu nedenle kış kampına hazırlanırken ekipman listesine mutlaka bir termos eklemelisiniz. Termos, model seçeneklerine göre içeceğinizi çok uzun süre sıcak tutarak dilediğiniz vakitte sıcacık bir yudum almanıza yardımcı olur. Bu sayede sert soğuklarda bile içinizi ısıtacak bir içeceğe sahip olabilirsiniz. Bunun için 24 saat yalıtımlı ve çelik malzemeden üretilen gelişmiş termos modellerine göz atabilirsiniz.

 

Termal Giysiler

termal-giysiler
Termal Giysiler

“Kış kampı” dendiğinde zihinlerde genellikle lahana gibi kıyafetlerin üst üste giyildiği bir görüntü canlanabilir. Ancak sert soğuklardan korunmak için kış kampında uygulamanız gereken yöntem biraz farklı. Kışın gideceğiniz bir kamp deneyiminde kat kat giyinmek yerine kaliteli ve bilinçli bir şekilde giyinebilirsiniz. Bunun için öncelikle çok fazla su tutma özelliğine sahip pamuklu kumaştan üretilen kıyafetlerden uzak durmalısınız. Bunun yerine içerisinde poliamid isimli kumaş bulunarak sıcak tutma ve izolasyon görevini üstlenen sentetik kumaşları tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde yüksek rakımlı bölgelerde sert soğuklara maruz kalabilme ihtimalinize karşı yüksek bir teknolojiyle üretilerek vücut sıcaklığının çok büyük bir oranını içeride tutan termal mont ve termal çorap gibi giysileri tercih edebilirsiniz.

 

Kafa Lambası

kafa-lambasi
Kafa Lambası

Kış kampını ücretsiz ve bakir kalmış bir doğal bölgede yapıyorsanız özellikle gece vakti tenhalığa hazır olmalısınız. Ayrıca bakir kalmış dağlık, orman ya da yayla gibi rotalarda yaban hayatına rastlama ihtimaliniz de bir o kadar yüksek. Kış kampında gece vakti karanlığa maruz kalmadan çadır içini aydınlatmak ve türlü olumsuzluklara karşı önlem almak için bir kafa lambası edinebilirsiniz. Telefon ışığı ya da ışıldak ile de bir aydınlık sağlayabilirsiniz. Ancak bu eşyaları kullanabilmek için bir elinize ihtiyacınız var. Dolayısıyla kafa lambasını baş bölgenize geçirdiğinizde iki elinizi de rahatça kullanarak konforlu bir şekilde aydınlık sağlayabilirsiniz.

 

Sırt Çantası

sirt-cantasi
Sırt Çantası

Kış kampı, özelliği ve gereksinimleri itibariyle yaz kampına göre daha fazla ekipman hazırlığı gerektiriyor. Bu nedenle kış kampına hazırlık noktasında ekipmanlarınızı tam olarak götürebilmek için kapsamlı bir sırt çantasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Kış kampınız için uygun bir sırt çantası seçerken mutlaka vücut yapısına uygunluğu ve mevsimsel özelliklerini değerlendirmelisiniz. Ayrıca kış kamp ekipmanlarının fazlalığını göz önünde bulundurarak daha fazla cepli modellere göz atabilirsiniz. Daha önce Kamp çantasına dair püf noktalar isimli bir konuda konuşmuştuk. Söz konusu içeriğe göz atarak doğru sırt çantası seçimi hakkında bilgi sahibi olabilir ve fazla eşyayı makul bir ortamda muhafaza etmek için sırt çantası yerleştirme yöntemlerine de bakabilirsiniz.

 

Yağmurluk

yagmurluk
Yağmurluk

Kış mevsimi çıktığınız bir kamp etkinliğinde soğuk hava ve kar yağışının yanı sıra yağmurlu bir sürece de denk gelebilirsiniz. Yağmur damlalarını izlemek ilk başta her ne kadar romantik bir durumu çağrıştırsa da kıyafetler üzerine temas eden yağmur damlaları ilk etapta çabuk bir şekilde kurumaz ve ıslak kalmamıza neden olur. Dolayısıyla uzun vadede üşütüp hasta olabiliriz. Bu nedenle yağmur damlaları ya da kar yağışının neden olduğu ıslaklığa karşı kendinizi korumak için bir yağmurluk edinebilirsiniz. Ayrıca yağmurlu vakitlerde kamp konforunuzdan ödün vermemek için Yağmurda kamp yapmak için altın tavsiyeler isimli yazımıza da göz atabilirsiniz.

 

Ocak

ocak
Ocak

Vücudunuzu sıcak tutmak için ekstra bir çaba göstermeniz gereken kış kampında üşümemek için öncelikle aç kalmamanız gerekiyor. Aç kalan vücut, kısa süre içerisinde enerjisini kaybederek üşümeye başlıyor. Dolayısıyla kış kampında açlığınızı kısa sürede bastırmak için birbirinden lezzetli yemekler hazırlayacağınız bir kamp ocağı edinebilirsiniz. Modellerine göre LPG tüplü, benzinli ve ispirtolu olarak birbirinden ayrılan ocak modellerinde en fazla verimi sıvı yakıtlı ocaklardan alabilirsiniz. LPG tülü ocak modelleri özellikle yüksek irtifalarda sert soğuklar nedeniyle donarak çalışmama ihtimaline maruz kalabilir. Bu nedenle kış kampında kısa sürede sorunsuz yemekler hazırlamak için benzinli yani sıvı yakıtlı ocakları tercih edebilirsiniz.

 

Powerbank

powerbank
Powerbank

Hayallerinizi süsleyen kamp tatilinde gözlerden uzak kalacağınız dağlık, ormanlık ya da yayla gibi ücretsiz tenha rotaları tercih ediyorsanız mutlaka güvenliği de sağlamak zorundasınız. Bunun için telefonun çektiği noktalarda mutlaka şarja ihtiyacınız var. Telefon şarjınız yüksek olduğu sürece ani durumlarda sevdiklerinize haber vererek olumsuzluklardan kurtulabilirsiniz. Ancak doğayla baş başa kalabileceğiniz bu noktalarda elektrik kaynağı yani şarj noktası da bulmak zor olacaktır. Bu nedenle yanınızda bir powerbank bulundurarak telefon şarjını her zaman yüksek tutabilirsiniz.

 

Ateş Başlatıcı

ates-baslatici
Ateş Başlatıcı

Bembeyaz bir rüyanın içerisinde sıcacık hissedebileceğiniz görsel şölen imkânı sunan bir kamp ateşini kim istemez ki? Kış kampında sizi sıcak tutarken üzerinde yemek de pişirebileceğiniz bir kamp ateşini yakabilmek için çakmak ya da kibrit gibi ürünlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak bu ürünler, rüzgâr ve yağmurun yoğun olduğu günlerde ateşin doğaya sıçramasına neden olabilir. Bu gibi problemlerden kaçınmak için ateş başlatma rutinlerinizi bir magnezyum çubuğuyla yapabilirsiniz. Kış kampında ateşinizi sorunsuz ve kolay bir şekilde yakmak için Kamp ateşi yakarken dikkat edilmesi gerekenler isimli yazımızdan da ilham alabilirsiniz.

 

Mutfak Malzemeleri

mutfak-malzemeleri
Mutfak Malzemeleri

Karlar arasında adeta bir rüyayı çağrıştıran kış kampında vücut sıcaklığını yüksek tutmak için aç kalmamaya özen göstermelisiniz. Elbette büyüleyici bir kış manzarası varken dumanı üzerinde tüten yemekleri lezzetli bir şekilde tüketmek istersiniz. Bu noktada birbirinden lezzetli yemekler hazırlamak için kış kampına tencere, tava, baharat ve yiyecek gibi mutfak malzemelerini götürebilirsiniz. Özel aracınızla gittiğiniz bir kış kampında mutfak malzemesi konusunda fikre ihtiyaç duyarsanız Kamp için gerekli mutfak malzemeleri” isimli içeriğe göz atabilirsiniz.

 

Kış Kampı Yapmak İçin Önemli Nedenler

kis-kampi-yapmak-icin-onemli-nedenler
Kış Kampı Yapmak İçin Önemli Nedenler

Her mevsim zevkine erişeceğiniz bir kamp deneyiminde birbirinden kıymetli anılar biriktirebilirsiniz. Ancak özellikle kış kampına çıktığınızda biriktireceğiniz anılar bir manzara ya da deneyimden çok daha öteye gidiyor. Kış kampında doğanın bambaşka bir yüzüyle tanışırken çeşitli doğa sporlarını deneyerek kendinizi çok özel ve enerjik hissedebilirsiniz. Ayrıca yüzünüzü çevirdiğiniz her noktada doğanın eteklerine doluşmuş bembeyaz bir kar örtüsüyle kendinizi rüyada gibi görebilirsiniz. Birbirinden farklı birçok nedeni bir bütün hâline getirip yola çıktığınıza tahmin ettiğinizden çok daha verimli bir kış kampı yapabileceksiniz.

  • Enerji Dolu Aktiviteler: Yaz kampında birbirinden eğlenceli aktiviteleri yaparken bunaltıcı bir sıcak atmosfer en çok sıkıntı çektiğiniz nokta olabilir. Havanın yüksek nemiyle birleşen sıcak hava nedeniyle vücudun kısa sürede susuz kalarak anında enerji tükettiğini hissedebilirsiniz. Bu noktada sıcak bir atmosferden kurtulup bol oksijen eşliğinde spor yapmanızı sağlayan mevsimlerden biri de kış kampı. Kışın havanın sahip olduğu yüksek oksijen düzeyi sayesinde yürüyüş, koşu ya da tırmanış yaparken kendinizi daha enerjik ve dinç hissedebilirsiniz.
  • Makul Fiyatlar: Yaz vakti geldiğinde tatil köyleri başta olmak üzere çadır ve karavanla kamp yapabileceğiniz rotaların da fiyatı yükseliyor. Aynı şekilde sonbahar ve kış sezonu geldiğinde de birçok kamp alanı ya da tatil merkezi için düşük sezon dönemi başlıyor. Bu sayede bir kış kampı için ücretli tesislerden faydalanırken daha makul ve bütçe dostu fiyatlardan yararlanabilirsiniz. 
  • Tertemiz Atmosfer: Kış gelip dağların tepesini bembeyaz bir örtü kapladığında esen her rüzgârla oksijeni bol bir atmosfer çevreyi sarıyor. Dolayısıyla kamp yaparken kış mevsimini tercih ettiğinizde bol oksijeni içinize çekme fırsatı bulabilirsiniz. Özellikle büyükşehirlerde yaşayıp devamlı şehrin katkılı havasını solumak zorunda kalan kişiler için kış kampı atmosferinin çok iyileştirici olacağını söyleyebiliriz.
  • Serin Havalar: Yaz mevsiminde özellikle Akdeniz ve çevresinde kamp yaparken çok yüksek bir sıcaklık ve nem oranına şahit olabilirsiniz. Ancak yaz yerine mevsim olarak kış tercihinde bulunursanız havanın yüksek sıcaklığı ve bunaltıcı nem oranından uzak kalabilirsiniz. Bu sayede rahat nefes alabildiğiniz gibi çadır içinde konforlu bir uyku da çekebilirsiniz.
  • Büyüleyici Manzara: Kış mevsimi geldiğinde heybetli dağların tepesi bembeyaz bir şapka siluetiyle donanıyor. Aynı şekilde hafif hafif kar yağışı havaya eşlik ettiğinde büyüleyici bir doğa manzarasını da beraberinde getiriyor. Doğanın birbirinden kıymetli kış manzaralarına şahit olacağınız kış kampında adeta büyüleneceğiniz vakitler geçirebilirsiniz. Bu nedenle gördüğünüz her güzelliği ölümsüz kılmak ve daha sonra bakabilmek için manzarayı fotoğraflayabilirsiniz.
  • Kesintisiz Gece Uykusu: Nem ve sıcaklığın havada hâkim olduğu yaz mevsiminde kamp yapıyorsanız gölgelik bir alan bulmak şansınıza olacaktır. Gölgelik bir nokta bulamadığınızda çadırınız sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tüm sıcaklığı içine çekecek ve sizi oldukça sıcak bir atmosfere maruz bırakacaktır. Bu durumun akabinde de yaz kampınızda sabahın çok erken saatlerinde terleyerek uykudan uyanabilirsiniz. Kış kampında bunaltıcı sıcaklar olmadığı için daha kesintisiz bir gece uykusu çekebilirsiniz. Elbette kış kampında da gece soğuklarından korunarak konforlu bir uyku çekmek için doğru bir uyku tulumu ve çadır tercihinde bulunmalısınız. Kış vakti kaliteli bir uykunun yanı sıra sağlığınıza iyi gelecek bir atmosfer hakkında bilgi sahibi olmak için “Doğada uyumanın mucizevi faydaları” isimli yazımıza göz atabilirsiniz.
  • Sineksiz Akşamlar: Kış mevsimi geldiğinde daha sıcak bölgelere doğru akın etmeye başlayan böcek ve sinekler sayesinde kış kampında oldukça konforlu vakitler geçirebilirsiniz. Ancak bu durum yine de kış kampı boyunca hiç sinek ve böceğe maruz kalmayacağınız anlamına gelmiyor. Tek tük karşılaşabileceğiniz sinek ve böceklerin sokma ihtimaline karşı yanınızda sprey ya da losyon götürmenizi tavsiye ederiz. Bunun hakkında bilgi edinmek için “Kampta sinekten korunmak için tavsiyeler isimli rehberimizden faydalanabilirsiniz.
  • Ülkede Farklı Toprak Keşfi: Türkiye’nin batısından doğusuna dek uzanan elverişli bir çizgide kış kampı yapabileceğiniz hiç bilinmeyen bakir topraklar bulunuyor. Bu topraklarda bembeyaz bir kar örtüsüyle kaplanmış dağların manzarasıyla keyifli bir kamp yapabilirsiniz. Özel aracınız varsa yalnızca tek bir nokta yerine kış kampınız için birbirinden farklı birçok rotayı keşfetmenizi tavsiye ederiz.

 

Kış Kampında Neler Yapılır?

kis-kampi-aktiviteler
Kış Kampı Aktiviteler

Sonbaharın kahverengi ve altın sarısına çalan yüzünden beyaz rengin saflığına ulaşabileceğiniz kış kampında birbirinden keyifli aktiviteleri keşfetme imkânı bulabilirsiniz. Üstelik trekking, tırmanış, yoga ve meditasyon, kayak, yamaç paraşütü ya da fotoğrafçılık gibi aktiviteleri yaparken sıcaklığa maruz kalmadığınız için yüksek bir enerji seviyesine ulaşabilirsiniz. Bu durum da kış kampından yüksek bir verim almanızı sağlayacağı gibi vücut kondisyonunuzu da büyük oranda destekleyecektir. 

  • Trekking: Kış mevsiminin yüksek oksijen seviyesi ve tertemiz atmosferi yürüyüş yapmanız için altın bir ortam sunacaktır. Ancak bu noktada üşüme ihtimaline karşı koruyucu kıyafetler giyinerek üşüme oranını ortadan kaldırmalısınız. Özellikle kış kampını gözlerden uzak ve patika yollara sahip bir rotada yapıyorsanız yüzünüzü çevirdiğiniz her noktada benzersiz bir manzarayı keşfedeceğiniz trekking anılarına sahip olabilirsiniz. Trekking yaparken yanınızda mutlaka bir su kaynağı bulundurmalı ve vücudunuzu susuz bırakmamaya gayret etmelisiniz.
  • Tırmanış: Dağların görkemli görüntüsüyle büyülenirken adeta iç geçirerek sabırsızlanacağınız aktivitelerden biri de dağ tırmanışı. Kış kampının her türlü imkânı sunduğu dağ tırmanışında vücut kondisyonunuzu yüksek tutarken maceracı ruhunuza ilaç gibi gelecek aksiyonu yüksek anılara sahip olabilirsiniz. Ancak bu noktada dağın yüksekliğini göz önünde bulundurup tırmanış ekipmanlarınızı tedarik etmeli ve tırmanış süresince çok dikkatli olmalısınız.
  • Yoga ve Meditasyon: Bembeyaz karlarla kaplı ya da yağmurlu bir doğa manzarasına karşı huzurlu bir meditasyona kimin ihtiyacı yok ki? Özellikle doğanın sessizliğiyle harmanlanmış huzurlu bir bölgede yoga yaparken tüm negatif duygularınızdan arınarak kendinizi oldukça dinç ve enerjik hissedebileceksiniz. Kış kampı yaparken yanınızda yoga matını getirerek bir manzara karşısına serebilir ve ruhunuzu dinlendirecek bir meditasyon sürecine başlayabilirsiniz.
  • Kayak: Kış kampı yapabileceğiniz ücretli ve ücretsiz birçok kamp rotasının yakınında kayak merkezleri bulunuyor. Söz konusu kayak merkezlerinde gerekli ekipman ve kıyafetleri edinerek kış kampının olmazsa olmazı kayak keyfine erişebilirsiniz. Kayak aktivitesine ilişkin daha önce bir deneyiminiz yok ise gözetmen yardımıyla kayarak çok dikkatli olmanızı öneririz.
  • Yamaç Paraşütü: Büyüleyici bir kış manzarasını keşfetmek için yapabileceğiniz aktivitelerin başında yamaç paraşütü geliyor. Yamaçlardan atlayarak yapacağınız bir paraşüt deneyiminde karların bembeyaz dokusu altında kaybolmuş büyüleyici bir doğayı keşfetme fırsatı bulabilirsiniz. Yamaç paraşütü esnasında görmüş olduğunuz güzelliklerin yanı sıra hatırı sayılır bir yükseklikte hissedeceğiniz atmosferin sizin için unutulmaz olacağını söyleyebiliriz.
  • Fotoğrafçılık: Kamp deneyimleri her noktası kartpostallık olan bir doğa için fotoğrafçılığa davet ediyor. Üstelik kış kampında fotoğrafçılık yaparken bembeyaz bir kar örtüsüyle donanmış doğal güzellikleri, usulca kar yağışını, yağmurlu tepeleri, sisli dağları, yemyeşil bir doğayı ve farklı canlı türlerini kaydetme imkânı bulabilirsiniz.

 

Kış Kampı Nerede Yapılır?

Türkiye’nin solundan sağına dek uzanan muhteşem doğasında kış kampı yapabileceğiniz birçok rota bulunuyor. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere birbirinden ayrılan farklı kamp rotalarında şehir hayatından uzaklaşarak huzurlu bir doğanın içinde dinlenme şansı bulabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli kış sporlarını deneyerek kendinizi iyi hissedebilme şansına da sahipsiniz. Campalow olarak “Kış tatili nerede yapılır?” sorusunu araştıranlar ve kış kampı yerleri arayanlar için cevap niteliğinde bir liste hazırladık. Detaylı rehberimizde size en uygun kış kamp yerleri sayfasına giderek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Tesis ya da rota yerine daha bölgesel ve geniş bir değerlendirme için daha önce listelediğimiz Kış kampı severlere mekân önerileri isimli rehbere göz atabilirsiniz.

 

Geyikbayırı Camp

geyikbayiri-camp
Geyikbayırı Camp

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yer alan Geyikbayırı Camp, kaya tırmanışına gönül veren kampçılar tarafından yılın her sezonu tercih ediliyor. Hem yaz hem de kış sezonunda kesintisiz hizmet veren Geyikbayırı Camp’tan Antalya şehir merkezine 25 km’de ulaşabilirsiniz. Gelişmiş hizmet olanaklarıyla konforlu bir kamp deneyimi için çalışan Geyikbayırı Camp’ta bungalov, karavan ve çadır kiralama imkânı sunuluyor. Aynı zamanda kampçıların tesise şahsi çadır ve karavanlarıyla da gelmesi mümkün. Kış kampı için Antalya’nın incisi Geyikbayırı Camp’ı tercih ettiğinizde kaya tırmanışı ve trekking gibi keyifli aktivitelere vakit ayırabilirsiniz. Ayrıca Saklıkent Kayak Merkezi’nde kayak ve Likya Yolu’nda trekking yaparak unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Geyikbayırı Camp için tıklayın

 

Erzurum Yedigöller Kamp Alanı

erzurum-yedigoller-kamp-alani
Erzurum Yedigöller Kamp Aalnı

Karadeniz iklimiyle bütünleşen bir doğada konforlu bir kış kampı yapmak için Erzurum Yedigöller Kamp Alanı’na gidebilirsiniz. Erzurum şehir merkezine yaklaşık 200 km mesafesi bulunan Yedigöller’de tırmanış, olta balıkçılığı ve trekking gibi aktivitelere vakit ayırabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde kış kampı deneyimi yaşayabileceğiniz Erzurum Yedigöller Kamp Alanı’na özel araçla gelebilirsiniz. İspir ilçesinde yer alan Yedigöller’e bir noktaya kadar özel araçla gelip kalan yolu yürüyerek devam edebilirsiniz. Doğanın benzersiz dokusunu kış mevsiminde de hissedebileceğiniz Erzurum Yedigöller’de kartpostallık bir manzaraya şahit olabileceksiniz.

Erzurum Yedigöller Kamp Alanı için tıklayın

 

Candaş Camp

candas-camp
Candaş Camp

Candaş Camp tesisinde yılın her sezonu stresten arınıp huzur bulabileceğiniz vakitler geçirebilirsiniz. Kırklareli Longoz Ormanları girişinde yer alan Candaş Camp’ın İstanbul şehir merkezine yaklaşık 200 km’lik mesafesi mevcut. Dolayısıyla şehir hayatından bunalıp doğanın kucağına gitmek istediğinizde kış kampı için Candaş Camp’ı tercih edebilirsiniz. Yemyeşil ağaçların sahip olduğu bembeyaz bir örtüyle görenleri kendine hayran bırakan tesiste çadır kurmak için platformlar, karavan park alanı ve oba çadırları mevcut. Dolayısıyla tesiste her zevke hitap eden birbirinden konforlu konaklama seçenekleriyle buluşabiliyorsunuz. Kar sezonunda beyazın saflığını doğada keşfedebileceğiniz Candaş Camp’a özel araç ve toplu taşımayla ulaşmak mümkün. Üstelik tesise toplu taşımayla geldiğinizde en yakın duraktan şahsi araçlarıyla sizi alabiliyorlar.

Candaş Camp için tıklayın

 

Rüzgâr Dağı Camping

ruzgar-dagi-camping
Rüzgar Dağı Camping

Sakarya’nın Pamukova ilçesine bağlı Kemaliye Köyü’nde bulunan meşhur Rüzgâr Dağı Camping’te konforlu ve huzurlu kamp anıları biriktirebilirsiniz. Kar yağışıyla birlikte doğanın içerisinde huzur bulabileceğiniz Rüzgâr Dağı Camping’te yorucu gürültü ve rutinlerden uzaklaşarak inzivaya çekilebilirsiniz. Kış sezonu boyunca hizmet vermeyi sürdüren Rüzgâr Dağı Camping’te konaklayabileceğiniz bungalov, taş ev, kütük ev ve çadır gibi olanaklar bulunuyor. Bu sayede hem kampçılık hislerinize ilaç gibi gelecek bir konaklama yapabiliyor hem de ev konforunu tatilinizde hissedebiliyorsunuz. Ulaşımın özel araç ve toplu taşımayla sağlandığı Rüzgâr Dağı Camping’e gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Ayrıca tesise gelirken toplu taşıma kullanacaksanız Pamukova’ya kadar gelip kalan yolu taksi ya da köy servisiyle gidebilirsiniz.

Rüzgâr Dağı Camping için tıklayın

 

Mercan Deresi Kamp Alanı

mercan-deresi-kamp-alani
Mercan Deresi Kamp Alanı

Doğanın büyüleyici dokusunu keşfedebileceğiniz Mercan Deresi Kamp Alanı, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yer alıyor. Buzul gölleri, ağaçlar ve yürüyüşe elverişli patika yollarıyla yılın her sezonu kampçıları ağırlayan Mercan Deresi’nde herhangi bir ücret ödemeden çadır kampı yapabilirsiniz. Ulaşımın hem özel araç hem de toplu taşımayla sağlandığı Mercan Deresi Kamp Alanı’nda çadır kurabileceğiniz eşsiz bir manzaraya sahip elverişli düzlükler bulunuyor. Ayrıca Mercan Deresi’nde kamp yaparken tırmanış, trekking, gezi ve yoga gibi aktiviteleri yapma şansınız da mevcut. Mercan Deresi Kamp Alanı’nın birbirinden güzel manzarası ve tertemiz atmosferiyle unutulmaz bir kış kampı geçireceğinizi söyleyebiliriz.

Mercan Deresi Kamp Alanı için tıklayın

 

Işık Dağı Kamp Alanı

isik-dagi-kamp-alani
Işık Dağı Kamp Alanı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Işık Dağı’nda doğayı keşfedeceğiniz büyüleyici bir kış kampı için uygun bir atmosfer bulunuyor. 2034 metrelik yüksekliğe sahip Işık Dağı’nda şehir merkezinden çok uzaklaşmadan doğayı keşfedeceğiniz unutulmaz bir kamp deneyimine çıkabilirsiniz. Kış manzarasıyla büyüleneceğiniz Işık Dağı’na ulaşım hem özel araç hem toplu taşımayla sağlanıyor. Ancak her iki türlü de geldiğinizde Işık Dağı sapağında inerek güney istikametine doğru yaklaşık bir saat boyunca yürümeniz gerekiyor. Ücretsiz çadır kampı kurup tırmanış yapabileceğiniz Işık Dağı’na geldikten sonra yürüdüğünüz uzun yollara değdiğini anlayacak ve unutulmaz bir kış kampı yapabileceksiniz.

Işık Dağı Kamp Alanı için tıklayın

 

Kulindağ Dağ Evi

kulindag-dag-evi
Kulindağ Dağ Evi

İstanbul’un göbeğinde doğayla baş başa kalabileceğiniz unutulmaz vakitler için Kulindağ Dağ Evi’ne gidebilirsiniz. İstanbul’un Beykoz ilçesinde hizmet veren Kulindağ Dağ Evi’nde 7 adet özel tasarım dağ evi konsepti bulunuyor. Dolayısıyla dağ evinde kalırken birinci sınıf hizmet sayesinde kendinizi ev konforunda hissedebiliyorsunuz. Özel araç ve toplu taşımayla ulaşımın sağlandığı Kulindağ Dağ Evi’ne İstanbul’un Avrupa Yakası’ndan yaklaşık 40-50 dakikalık bir süre içerisinde gelebilirsiniz. Türk ve dünya mutfağına ilişkin farklı lezzetleri tadabileceğiniz bir restoranı bulunan Kulindağ Dağ Evi’nde her baktığınız noktada benzersiz bir kış manzarasıyla karşılaşabileceksiniz. 

Kulindağ Dağ Evi için tıklayın

 

Kazdağı Kamp

kazdagi-kamp
Kazdağı Kamp

Tertemiz bir atmosfer ve büyüleyici bir kış kampı dediğimizde akla gelen ilk noktalardan biri de Kazdağları. Balıkesir’in Edremit sınırları içerisinde yer alan Kazdağı Kamp, Zeytinli Çayı kenarında kurulmuş konforlu bir tesis. Dolayısıyla doğayı keşfedeceğiniz bir kış kampı yaparken dağlardan gelen muhteşem oksijenle kendinizi iyi hissetmenize yardımcı oluyor. Jeep safari turuna çıkıp antik kalıntıları keşfedebileceğiniz Balıkesir’in incisi Kazdağı Kamp’ta çadır ve karavan alanları mevcut. Ayrıca tesiste kendi ekipmanı bulunmayan ya da yolda taşıyamayan misafirler için çadır, karavan ve bungalov kiralama imkânı sunuluyor. Bu sayede Kazdağı Kamp’ta gürültüden uzak konforlu bir kış kampı yapabilirsiniz.

Kazdağı Kamp için tıklayın

 

Maşuk Camping Çeşmeköy

masuk-camping-cesmekoy
Maşuk Camping Çeşmeköy

Maşuk Camping Çeşmeköy’de şehirden uzaklaşmadan doğayı keşfedeceğiniz huzurlu bir kamp tatili yapabileceksiniz. Mevsim fark etmeksizin yılın her sezonu kesintisiz hizmet veren Maşuk Camping Çeşmeköy, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bulunuyor. Günlük, aylık ve yıllık olmak üzere çeşitli konaklama fırsatları sunan Maşuk Camping Çeşmeköy’de şahsi çadır ve karavanınız ile konaklayabilirsiniz. Ulaşımın hem özel araç hem de toplu taşımayla sağlandığı tesiste yaklaşık 10 dönümlük geniş bir arazi bulunuyor. Bu sayede konfordan ödün vermeden doğayla baş başa kalabileceğiniz bir kış kampı yapabilirsiniz. 1.500m2 ortak yeşil alana sahip Maşuk Camping Çeşmeköy’de doğayla baş başa vakit geçirirken kısa sürede şehir gezisine çıkma imkânına da sahipsiniz.

Maşuk Camping Çeşmeköy için tıklayın

 

Bozdağ Kamp Alanı

bozdag-kamp-alani
Bozdağ Kamp Alanı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde kış kampı için vazgeçilmez rotalardan biri de Bozdağ Kamp Alanı. Çok büyük ormanlık bir alan üzerine kurulmuş Bozdağ Kamp Alanı’nda kış kampı yaparken kayak merkezinde de vakit geçirebilirsiniz. Ege Bölgesi’nin en yüksek 3. noktası olarak bilinen Bozdağ Kamp Alanı’nda çadır kampı yaparken antik dönemden kalan doğa güzelliklerini keşfetme fırsatı da yakalayabileceksiniz. En yüksek noktası 2159 metre olan Bozdağ’a özel araçla ulaşım sağlanıyor. Üstelik ücretsiz kamp alanına geldikten sonra trekking, tırmanış, kayak, gezi ve meditasyon yapabileceğiniz konforlu vakit ve elverişli rotalar bulabilirsiniz.

Bozdağ Kamp Alanı için tıklayın

 

Hasan Dağı Kamp Alanı

hasan-dagi-kamp-alani
Hasan Dağı Kamp Alanı

Bulutların üstünde mistik bir havayla kış kampı yapabileceğiniz büyüleyici rotalardan biri de Hasan Dağı. Aksaray’ın Dikmen mevkiinde 3268 metre zirvesiyle volkanik bir dağ olarak bulunan Hasan Dağı Kamp Alanı’nda rüya gibi bir kar yağışının renk kazandırdığı doğayı keşfetme fırsatı bulabilirsiniz. Aksaray Ovası ve hatta Kapadokya’ya karşı kamp kurabileceğiniz Hasan Dağı’na ulaşım özel araç ve ilçe minibüsleriyle sağlanıyor. Bu durum da özellikle sonbahar ve kış mevsiminde bölgenin kampçılar tarafından keşfedilmesini sağlıyor. Doğanın her rengiyle karşılaşabileceğiniz Hasan Dağı Kamp Alanı’nda keyifli ve vücudunuzu dinç tutacak vakitler geçirmek için trekking, gezi, tırmanış, yamaç paraşütü ve meditasyon gibi aktivitelere vakit ayırabilirsiniz. Ayrıca Hasan Dağı’na karavanla da gelme şansınız bulunuyor.

Hasan Dağı Kamp Alanı için tıklayın

 

Davraz Dağı Kamp Alanı

davraz-dagi-kamp-alani
Davraz Dağı Kamp Alanı

Isparta’da yer alan Davraz Dağı’nda bembeyaz bir rüyayla karşılaşacağınız büyüleyici kış kampına imza atabilirsiniz. 1944 metre yükseklikte bir düzlüğe çadır kurarak benzersiz manzarayı keşfedebileceğiniz Davraz Dağı Kamp Alanı, Isparta il merkezinin 26-30 km kadar güneydoğusunda yer alıyor. Dolayısıyla bölgeye ulaşım bir yere kadar özel araç ve geri kalan yolun yürünmesiyle sağlanıyor. Yürümek istemediğiniz noktada manzarayı da görebilmek için telesiyeje binebilirsiniz. Davraz Kayak Merkezi’nde de vakit geçirme şansı bulabileceğiniz Davraz Dağı Kamp Alanı’nda kalırken mutlaka trekking, tırmanış, kayak, yoga ve gezi gibi aktivitelere vakit ayırmanızı öneririz. Ücretsiz kamp kurabileceğiniz bölgede aktivitelerle dolu huzurlu bir kış kampı yapabileceksiniz.

Davraz Dağı Kamp Alanı için tıklayın

 

Nehir Evi Konaklama & Camping

nehir-evi-konaklama-camping
Nehir Evi Konaklama & Camping

Düzce’de hizmet veren Nehir Evi Konaklama & Camping tesisinde Karadeniz iklimine dair izlere rastlayabileceğiniz unutulmaz kış kampı anıları biriktirebilirsiniz. Düzce merkezinde hizmet veren Nehir Evi Konaklama & Camping tesisinde 15 adet nehir evi ve 7-8 bin kişilik çadır kurma alanı mevcut. Dolayısıyla çadır, karavan ve nehir evlerinde konaklama şansınız bulunuyor. Ulaşımın özel araç ve toplu taşımayla sağlandığı Nehir Evi Konaklama & Camping’te rafting, zipline, trekking, ata binme, yoga ve fotoğrafçılık gibi pek çok etkinliği de yapabilme şansınız mevcut. Nehir Evi Konaklama & Camping’te kendinizi ev konforunda hissederken macera dolu aktivitelerle unutulmaz bir kış kampı geçirebileceksiniz.

Nehir Evi Konaklama & Camping için tıklayın

 

Erciyes Dağı Kamp Alanı

erciyes-dagi-kamp-alani
Erciyes Dağı Kamp Alanı

Kış kampı deyince vazgeçilmez rotalardan biri de Erciyes Dağı. Kayseri merkezinin yaklaşık 25 km güneybatısında yer alan Erciyes Dağı, 3917 metrelik bir yüksekliğe sahip. Kayseri’nin incisi meşhur Erciyes Dağı’nın zirvesine tırmanmak için yaklaşık 4-5 saatlik bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Yol boyunca yürümek zor gelirse telesiyej ile (Zümrüt) son noktasında inip kalan bir saatlik yolu yaya bir şekilde yürüyebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz çeşitli kamp alanları bulabileceğiniz Erciyes Dağı Kamp Alanı’nda doğa yürüyüşü, dağcılık ve kampçılık gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Ayrıca kayak merkezinde de keyifli vakitler geçirebilirsiniz. “Çobanini Kamp Alanı” olarak da bilinen Erciyes Dağı Kamp Alanı’nda beklemenize değer bir kış kampı yapabileceksiniz.

Erciyes Dağı Kamp Alanı için tıklayın

 

Sapanca Dome

sapanca-dome
Sapanca Dome

Kış kampını konforlu ve lüks bir rotada yapmak isteyenlerin tercihlerinden biri de Sapanca Dome. Farklı tema ve ilgi çekici konseptleriyle herkese hitap etmeyi başaran Sapanca Dome, Sakarya’nın Sapanca ilçe sınırları içerisinde bulunuyor. 9 farklı oda konseptiyle büyüleyici renklerin ahengine şahit olabileceğiniz Sapanca Dome tesisine hem özel araç hem de şehirden kalkan servis araçlarıyla ulaşım sağlanıyor. Bu sayede konaklama sürecince bulduğunuz birinci sınıf ev konforunu ulaşımda da kaybetmiyorsunuz. Yılın her sezonu misafirlerini ağırlayan Sapanca Dome tesisinde pencereden dışarı bakar bakmaz bembeyaz bir manzaraya karşı uyanarak büyüleneceğiniz bir kış kampı yapabilirsiniz.

Sapanca Dome için tıklayın

 

Karaaslan Kamping

karaaslan-kamping
Karaaslan Kamping

Kış kampı süresince aktivitelerle vakit geçirebileceğiniz büyüleyici bir rota da Karaaslan Kamping. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde hizmet veren Karaaslan Kamping’te Tiny House, Kütük Ev, Dubleks Oda, Müstakil ya da Jakuzili Ev, Bungalow gibi çeşitli oda konseptlerini bulabilirsiniz. Ayrıca çadır ve karavan ile konaklama imkânı da sunan Karaaslan Kamping’e özel araç ve motor ile ulaşabilirsiniz. Safari, Trekking, Zipline ve Paintball gibi aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz Karaaslan Kamping’te özel serpme kahvaltı çeşitleriyle de lezzetli bir öğün geçirebilirsiniz. Dere şırıltısı ve ağaç kokularıyla her günü huzurlu bir şekilde karşılayabileceğiniz Karaaslan Kamping’te kendinizi iyi ve özel hissedebileceğiniz bir kış kampına adım atabileceksiniz.

Karaaslan Kamping için tıklayın

 

Ormanya Kamp

ormanya-kamp
Ormanya Kamp

Ormanya Doğal Yaşam Parkı içinde yer alan Ormanya Kamp tesisinde bembeyaz bir doğanın kartpostallık güzelliğini keşfedeceğiniz unutulmaz bir kamp yapabilirsiniz. Bembeyaz kar atmosferi ve yağmur sesiyle ruhunuzu dinlendirebileceğiniz Ormanya Kamp, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alıyor. 50 çadır ve 25 karavanlık bir alanın bulunduğu Ormanya Kamp’ta kampçılar için ayrılmış özel alanlarda çadır ve karavanınız ile de konaklamak mümkün. Ormanya Kamp’ta çocuk hayvanat bahçesi ve yaban yaşam alanı gibi ilgi çekici etkinlik konseptleri de mevcut. Bunun yanı sıra atlı binicilik, trekking ve sportif olta balıkçılığı aktiviteleri için de elverişli alanlar bulunuyor. Böylece kış mevsimi boyunca doğanın güzelliklerini keşfederken adrenalin dozu yüksek aktiviteleri deneme şansına ulaşabileceksiniz.

Ormanya Kamp için tıklayın

 

Campalow olarak hazırlamış olduğumuz kış kamp ekipmanları, aktivite imkânları, tercih nedenleri ve rota rehberinin sonuna geldik. Rotanızı bembeyaz karlar ve yağmur sesinin adeta bir düş ülkesi havası yarattığı kış kamp alanlarına çevirdiyseniz Kış kampı yapılabilirisimli listeden diğer bölgelere de göz atabilirsiniz. Aynı zamanda mevsim fark etmeksizin malzeme, rota ve kampçılık hakkında kapsamlı bilgiler bağlaştığımız Campalow Blog’da rehber olarak değerlendirebileceğiniz birçok içerik bulabilirsiniz. Kış kampına dair içeriklerimiz içinde altın değerinde önerileri dikkate almak için “Kış kampı yapacaklar için 7 altın öneri” isimli yazımıza da göz atabilirsiniz. Her sabah adeta bembeyaz bir rüyaya uyanacağınız kış kampı tecrübeniz için şimdiden iyi eğlenceler diliyoruz. Son olarak rakım seviyesi yüksek ve dağlık bölgelere giderken kış kamp ekipmanları konusunda kapsamlı bir hazırlık yaparak her konuda tedarikli olmanızı tavsiye ederiz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir