Keşfedilmemiş kamp alanları

Türkiye'nin batısından doğusuna dek kamp severlerin zevkine hitap eden sayısız doğal güzellik bulunuyor.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-01-12
Keşfedilmemiş kamp alanları

Büyükşehirlerde dışarı adım attığımız andan itibaren kendimizi yoğun bir gürültünün içinde bulabiliriz. Bir de gürültünün neden olduğu stresin içine salgın hastalıklar eklenince huzurlu ve sakin bir tatile ihtiyaç duyabiliriz. Kendimizi bir tatile muhtaç hissettiğimiz vakitlerde huzuruyla büyülerken hijyen gereksinimlerini karşılayan kamp alanları devreye girer. Dünyanın her yerinde birbirinden farklı kamp deneyimleri sunan özel bölgeler bulunur. Ancak bazı kamp alanları özellikle yaz sezonunda gördüğü rağbet nedeniyle beklediğiniz sakinliği karşılamayabilir. İşte bu noktada sınırsız bir dinginliğe ulaşabileceğiniz, henüz keşfedilmemiş kamp alanları önem kazanır. Bugün sizler için Türkiye’nin saklı cenneti olarak adlandırılan birbirinden sakin ve huzurlu kamp alanlarını araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

keşfedilmemiş kamp alanları

Türkiye’nin Keşfedilmemiş Kamp Alanları

Dedegöl Dağı

Bir kamptan beklentiniz; çadırdan dışarı adım attığınız andan itibaren heybetiyle büyüleneceğiniz bir dağı selamlamak ise doğru istikamettesiniz. Sakin, huzurlu ve bir o kadar da görkemli kamp hayalinizi gerçeğe dönüştürecek bir öneriyle geldik: Dedegöl Dağı! Isparta’nın heybetli dağına ev sahipliği yapan kamp alanı 2.992 metre yüksekliğine sahip. Üstelik bir saklı cenneti anımsatan kamp alanı meşhur Pınargözü mağarası ile biliniyor. Büyüleyici ve görkemli dağın yamaçlarında heyecanlı bir kamp deneyimi yaşarken dağcılık faaliyetlerine de katılabilirsiniz. Böylece Isparta’nın görkemli kamp alanı Dedegöl Dağı, yüksek oksijen seviyesi ve sakin havası ile doğaseverlere keşfedilmemiş bir saklı cennetin anahtarlarını sunar.

Dedegöl Dağı

Salda Gölü

Kamp maceranızı benzersiz manzaralar ile cennetten bir kesit hâline getirmek ister misiniz? Cevabınız “Evet!” ise şimdiki rotamız tam olarak size göre. Burdur’un turkuaz incisi olarak bilinen meşhur Salda Gölü, sodalı suyu ve killi toprağı ile adeta bir şifa kaynağı görevini üstleniyor. Ülkemizin Maldivler’i olarak bilinen Salda, aynı zamanda en temiz göl sularından biri olma unvanını da elinde taşıyor. Muhteşem manzarasıyla büyüleyen Salda gölünün çevresinde kamp yapmaya elverişli birçok alan bulunuyor. Dilerseniz sahil boyunca uzanan kumların üzerinde kamp alanı kurabilir; dilerseniz de özel bölgeleri değerlendirebilirsiniz. 

Salda Gölü

Gito Yaylası

Yemyeşil bir cennetin kapılarını aralarken huzurdan ödün vermeyen kamp alanı tercihi için bir seçenek de Karadeniz’den. Rize’nin saklı cenneti Gito yaylasında bulutları adeta ahenkle dans ederken görebilirsiniz. Üstelik muhteşem Gito yaylasında kampçılara trekking imkânı da sunuluyor. Kampta ruhunuzu dinlendirirken internet, televizyon hatta telefondan da uzaklaşmak isterseniz tercihinizi Gito yaylasında bulunan bölgelerden yana kullanabilirsiniz.

Gito Yaylası

Meke Maar Gölü

Yıl boyunca beklediğiniz bir kamp tatilini unutulmaz hâle getirmek ister misiniz? O hâlde görenleri hayran bıraktıktan sonra bir ömür akıldan çıkmayan kamp rotamız tam olarak size göre. Dünyanın nazar boncuğu olarak bilinen Meke Maar gölü, volkanik bir patlama sonucu bugünkü ihtişamlı görüntüsüne ulaşmış. Üstelik çevresinde bulunan sakin kamp alanları tarihte ilk kez Fransız bir çiftin burada kamp yapması ile keşfedilmiş. Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Maar gölü kamp alanları herkes tarafından bilinmese de görenlere unutulmaz anılar bırakıyor.

Meke Maar Gölü

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir