Kemer gezi rehberi

Kemer gezi rehberinde ulaşım, uygun vakitler, yemek alternatifleri, konaklama, aktivite, eğlence hayatı ve hediyeliklerden bahsettik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-04-01
Kemer gezi rehberi

Büyüleyici bir gezi rotası için hazırlıkları tamamlanıp yola çıkıldığında seyahat süreci bile önemli bir yere sahiptir. Yol boyunca görmüş olduğunuz masmavi sahil şeridi ve yemyeşil bir doğa bile sizi tatile hazırlamaya yardımcı olur. Özellikle gittiğiniz rota, Akdeniz’in eşsiz noktaları olduğunda gezinin keyifli detayları daha yol sürecinde başlar. Türkiye’nin güneyine doğru bir yolculuğa çıkarken Akdeniz’in masmavi sularında sizi çeken huzurun adı genellikle Antalya oluyor. Eşsiz sahil şeritleri, tertemiz atmosferi ve içinde sakladığı tarihi güzelliklerle gezi rotasından beklediğiniz her alternatifi Antalya’da bulabilirsiniz. Şehirde hem yerli hem turistlerin sezon boyunca akın ettiği, gezi rotalarının olmazsa olmaz şehirleri arasında da Kemer bulunuyor. Ülkenin önemli turizm merkezleri arasında bulunan ve yüzölçümü 53.483 olarak ölçülen Kemer; çam ormanları, doludizgin gece hayatı ve konforlu kamp alanlarıyla her beklentiye hitap ediyor. Kültürel bir geziden nasibinizi eşsiz antik kentlerle aldıktan sonra ve büyüleyici bir doğanın güzelliğini keşfetmenin akabinde Kemer kamp alanları seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Batu Toros Dağları’nın eteklerinde bulunan Kemer’de Antalya’nın en büyük tatil merkezini keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz. Campalow olarak her hafta sizin tercihlerinize özel olarak düzenlediğimiz rotalarda Kemer gezi rehberine geldik. Rehberde Kemer’e ulaşım, yemek alternatifleri, kamp alanları, aktiviteler, sezonlar, hediyelikler, plaj ve eğlence imkânlarından bahsettik. Gelin, göz atalım.

 

Kemer Gezi Rehberi

Kemer’e Nasıl Gidilir?

kemer-ulasim
Kemer Ulaşım

Antalya’nın gözde tatil rotası Kemer söz konusu olduğunda kullanıcılar tarafından “Kemer’e nasıl giderim?” sorusuna bir cevap aranıyor. Tahtalı Dağı’nın doğusunda ve Batı Toros Dağları’nın eteğinde bulunan Kemer’in Antalya şehir merkezine yaklaşık 40 km’yi bulan bir mesafesi mevcut. Dolayısıyla Kemerden Antalya şehir merkezine yaklaşık yarım saatlik sürede ulaşabiliyorsunuz. Önemli bir turizm merkezi olan Kemer’in; İstanbul’a 760 km, Ankara’ya 580 km, İzmir’e 492 km ve Muğla’ya 339 km’yi bulan mesafesi mevcut. Özel araçla Kemer gezi rehberine doğru yola çıktığınızda pek çok yol alternatifini kullanarak şehre ulaşabilirsiniz. Ulaşımda bir diğer alternatif olarak da toplu taşımayı kullanabilirsiniz. Bunun için kara yolu, hava yolu ve deniz yolu seçeneklerini kullanmanız gerekiyor.

  • Kemer’e kara yolu ulaşımı: Antalya’nın vazgeçilmez gezi rotası Kemer’e giderken en sık tercih edilen ulaşım alternatiflerinin başında kara yolu bulunuyor. Kemer gezi rehberine doğru yola çıktığınızda toplu taşımayı tercih edebilirsiniz. Neredeyse her şehirden Antalya’nın Kemer ilçesine doğru sefer düzenleyen otobüs firmaları bulunuyor. Bu sayede şehirlerarası otobüsleri kullanarak Kemer’e ulaşma şansınız mevcut. Bu noktada bazı seyahat firmaları direkt Kemer Otogarı’na sefer düzenlerken bazıları Antalya Otogarı’nı tercih ediyor. İkinci durumla karşılaştığınızda da 10 dakikada bir düzenlenen Antalya-Kemer minibüslerini kullanarak kolayca hedefe ulaşabilirsiniz.

     
  • Kemer’e hava yolu ulaşımı: Kemer’e ulaşım noktasında tercih edebileceğiniz en hızlı ve pratik yöntem hava yolu. Kemer’e en yakın havalimanı Antalya’da bulunuyor. Dolayısıyla şehrinizden bineceğiniz bir uçakla Antalya Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Kemer’e 57 km’lik uzaklığı bulunan Antalya Havalimanı’na vardıktan sonra geri kalan yolu servis, taksi ya da transfer aracıyla kolayca devam edebilirsiniz.

     
  • Kemer’e deniz yolu ulaşımı: Kemer gezi rehberinde ulaşım alternatiflerinden bir diğeri de deniz yolu. Üstelik deniz yolunu kullanırken konforun yanı sıra eşsiz görsel anılar da biriktirebiliyorsunuz. Maviliklerin üzerinden bir seyahat gerçekleştirebileceğiniz deniz yolu alternatifinde görev deniz otobüslerine düşüyor. Antalya’dan bineceğiniz bir deniz otobüsüyle Kemer’e yaklaşık 45 dakikayı bulan bir yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz. Kemer’e ulaşım noktasında tercihiniz her ne olursa olsun konforlu bir yolculuk geçireceğinizi söyleyebiliriz.

 

Kemer’e Hangi Aylarda Gidilir?

yaz-sezonu
Kemer Yaz Sezonu (Oleksii Hubskyi)

Yeşil ve mavinin ahenkli birlikteliğini yaşatan Kemer’de Akdeniz ikliminin izlerine rastlanıyor. Dolayısıyla yılın nerdeyse her gününde güneş yüzü gören Kemer’in yaz sezonu boyunca sıcak ve ılıman bir havaya sahip olduğu söylenebilir. Kemer’de yazın sıcak ve kuraklığının yanı sıra kış ayları ise ılık ve yağışlı şekilde geçiyor. Kemer’de yıllık sıcaklık ortalaması genellikle 18 dereceyi buluyor. Aynı zamanda ortalama 27 derecelik yüksek sıcaklıkla yılın en sıcak dönemi temmuz ayı oluyor. Kemer’de yılın en soğuk dönemi ise 11 dereceyle ocak ayında yaşanıyor. Dolayısıyla Kemer gezi rehberinde doludizgin bir yaz tatilinin keyfini çıkarmak istiyor ve masmavi sularda özgürce yüzmenin hayalini kuruyorsanız temmuz ve ağustos aylarında yola çıkabilirsiniz. Daha ılıman ve rahat bir havada şehri güzelliklerini gezip tarihi keşfetmek isterseniz de mayıs ve haziran aylarını tercih edebilirsiniz.

 

Kemer’de Ne Yenir?

yoruk-kebabi
Yörük Kebabı (Yemek.com)

Kemer gezi rehberinde mutfak lezzetleri söz konusu olduğunda tatilcilerin en çok sorduğu soru “Kemer’in neyi meşhur?” olarak görülüyor. Kemer’e adım attığınız andan itibaren neredeyse her restoranda Akdeniz yeşilliklerinin dolup taştığı eşsiz lezzetlerle tanışabilirsiniz. Her çeşit damak türüne hitap ederken hafif yapısıyla rahatsız etmeyen Kemer mutfağında, sebze yemeği ve zeytinyağlı türlerine sıkça rastlayabilirsiniz. Kemer gezi rehberine başlayanlar için ilk yöresel lezzet önerimiz “Yörük Kebabı” olacak. Antalya şehrinin popüler lezzeti olan kebap, ününü Akdeniz mutfağından taşırıp farklı mutfaklara da kazandırmayı başarmış. Antalya şehrine özgü yörük kebabı; et, taze sebzeler ve eriştenin bir araya gelmesiyle lezzetini ikiye katlıyor. Kemer’de kebap lezzetlerini deneyerek yöresel bir duyguyu yaşatmak için Kemer merkezde bulunan “Pasa Kebap Kemer” tesisine gidebilirsiniz.

Kemer gezi rehberini keşfeden tatilciler için kebap ve balık türlerinin yanında ağırlık yapmayan hafif bir lezzet için diğer önerimiz de “Hibeş” olacak. Antalya’nın meşhur sofralarında meze ve sos türü olarak yer bulan hibeş; tahin, limon, sarımsak ve kimyon malzemeleriyle yapılan oldukça hafif bir lezzet olarak sofralarda yerini alıyor. Üstelik bu lezzet, haşlanmış patates ya da fasulye üzerine gezdirilerek tadını ikiye katlıyor. Kemer’in eşsiz yemek lezzetlerinin yanında hafif bir tadı deneyimlemek istediğinizde menüye hibeşi dâhil edebilirsiniz. Kemer gezi rehberinde ana yemek ve mezeden bahsedip tatlıya girmemek olmaz elbette. Kemer’de yiyeceğiniz bir yemeği tatlı sonla bitirmek için “Antalya Usulü Kabak Tatlısını” deneyebilirsiniz. Bal kabağından yapılan tatlı, hafif lezzeti ve üzerinde gezdirilen tahinin aromasıyla damak tadında keyifli bir etki bırakmayı başarıyor. Kabak tatlısının üzerine eklenen ceviz parçaları ve tahin aroması da bu lezzeti Antalya’ya özgü bir hâle getiriyor. Özellikle ağır yemek tercihlerinden sonra hafif bir tatlıyla öğün sonunu getirmek için tercihinizi kabak tatlısından yana kullanabilirsiniz.

 

Kemer’de Nerede Kamp Yapılır?

bellerofon-camping
Bellerofon Camping

Antalya’nın Kemer gezi rehberinde tarihi güzellikler, doğa mirası ve eğlence hayatını keşfettikten sonra gün sonunu konforlu bir tesiste getirmek isteyebilirsiniz. Kemer’in doğal güzelliklerine bir bakış attıktan sonra geceyi de doğada geçirmek isteyenlerin birinci tercihi Kemer kamp alanları yönünde oluyor. Kemer şehrinde yer alan birbirinden farklı kamp alanları, konforlu konaklama tercihleri ve kapsamlı hizmet anlayışıyla bir sonraki güne dinç bir şekilde başlamanızı sağlıyor. Kemer gezi rehberinde bir kamp tesisi tercihi yapmak isteyenler için ilk önerimiz “Tavus Kuşu Camping & Karavan” tesisi olacak. Kemer’in Ulupınar noktasında bulunan kamp alanı, Olimpos’a oldukça yakın bir noktada hizmet veriyor. Bu sayede gün içerisinde şehrin tarihi güzelliklerini keşfetme şansını da bulabiliyorsunuz. Tesiste misafirlere sunulmuş konaklama alternatiflerinde karavan, bungalov ve çadır bulunuyor. Arzunuza göre kendi çadırınızda konaklayabilir ya da tesisin misafirler için tahsis ettiği çadırları kiralayabilirsiniz. Aynı zamanda tesisin karavan park alanından faydalanabileceğiniz gibi bungalov evlerde kendi evinize ait huzurlu bir konfor anı yakalayabilirsiniz. Pek çok hizmet alternatifinin sunulduğu Tavus Kuşu Camping & Karavan tesisinin denize 100 metrelik kısa bir mesafesi mevcut. Bu sayede günün büyük bir çoğunluğunu yüzme, dalış ve olta balıkçılığı faaliyetlerine ayırabilirsiniz.

Kemer kamp alanlarına göz atarken size sunacağımız bir diğer tesis önerisi de “Bellerofon Camping” olacak. Tıpkı diğer tesis gibi Kemer’in Ulupınar rotasında bulunan kamp alanında kendi çadırınız, karavanınız ya da tesisten kiraladığınız butik karavanlarda konaklayabilirsiniz. Kamp tesisinin Olimpos, Yanartaş, Phaselis ve pek çok şehir güzelliğine yakınlığı Kemer gezi rehberinde kültürel bir keşfi de mümkün kılıyor. Tesisin Olimpos plajı üzerinde yer alan eşsiz konumu sayesinde gün içerisinde pek çok su sporunu deneyebilir, masmavi denizde yüzebilir ya da su altı güzelliklerini keşfedeceğiniz dalış etkinliğine katılabilirsiniz. Kemer’in Olimpos rotasında büyüleyici diğer tesisleri de keşfetmek için Olimpos kamp alanları rehberimizi inceleyebilirsiniz.

 

Kemer’de Hangi Aktiviteler Yapılır?

kultur-gezisi
Kültür Gezisi Olympos Antik Kenti (Kültür Portalı)

Antalya’nın Kemer ilçesi, doğası ve tarihi güzellikleri sayesinde her yıl pek çok tatilcinin değerli aktiviteleri denemesi için imkân sunuyor. Doğa ve kültür gezisi gibi her iki alternatifi de bünyesinde barındıran Kemer’de keşfetmeden dönmemeniz gereken pek çok doğal güzellik bulunuyor. Tarihi güzellikleriyle çok eski medeniyetlerin izlerini bugüne kadar taşıyan Kemer gezi rehberinde ilk önerimiz “Kültür Gezisi” yönünde olacak. Kemer’de kültürel bir gezi yaparken Likya’nın doğuşunu Olimpos Antik Kenti’nde Helenistik, Roma, Bizans dönemlerine ait eşsiz kalıntılarla keşfedebilirsiniz. Üstelik bölgede hamam, mezarlık ve antik tiyatroları keşfederek eski dönemlere kısa süreli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Kemer’de kültürel gezi yaparken uğramanız gereken bir diğer rota da Phaselis. Rodoslu kolonistlerce kurulduğu bilinen Phaselis Antin Kenti’nde Roma ve Bizans dönemine ilişkin mezarlık, tiyatro, akropolis ve daha birçok kalıntıya ulaşabilirsiniz.

Kemer gezi rehberinde hayat bulan tatilciler için bir diğer aktivite önerimiz de masmavi Akdeniz özelinde olacak. Akdeniz’in huzurlu, dingin ve tertemiz sularını keşfedeceğiniz bir gezi için yaz aktivitelerini deneyimleyebilirsiniz. Kemer’in mavi bayraklı eşsiz plajlarında yüzebilir, dalış etkinliklerinde su altı güzelliklerini keşfedebilir ya da pek çok firmanın düzenlediği su sporlarına katılabilirsiniz. Bu noktada bizim size önerilerimizden biri de “Tekne Turları” olacak. Kemer tekne turunda Marina ve çeşitli çevre sahillerden yola çıkarak Çamyuva, Tekirova, Phaselis, Olympos, Alacasu, Üç Adalar, Kekova, Demre ve Myra gibi rotaları ziyaret edebilirsiniz. Üstelik adeta cenneti andıran masmavi sularda yüzerek eşsiz anılar biriktirebilirsiniz.

 

Kemer’de Eğlence Hayatı Nasıl?

qualista-lounge
Qualista Lounge

Akdeniz’in keyifli rotası Kemer’de eğlence hayatı oldukça canlı ve keyifli bir yapıya sahip. Dolayısıyla şehirde sabahın ilk ışıklarına kadar bitmek bilmeyen doludizgin bir eğlence rüzgarına denk gelebilirsiniz. Disko, gece kulübü, canlı müzik bar ve cafe kültürüne sahip Kemer’de her türlü müzik anlayışına yönelik eğlence alternatifleriyle karşılaşabilirsiniz. Kemer gezi rehberinde bitmek bilmez bir eğlence kültürünü keşfetmek isteyenlerin uğrak rotası kent merkezi oluyor. Gece hayatının en canlı olduğu Kemer kent merkezinde ilk etapta Club Inferno Mania Kemer işletmesine gidebilirsiniz. Tesis, eğlenceyi doruklarına kadar yaşamak isteyen tatilciler için pek çok konsept sunuyor. Temalı partiler, dans gösterileri ve DJ performanslarıyla Club Inferno Marina Kemer’de sonu olmayan bir eğlence tufanına doğru yola çıkabilirsiniz.

Kemer’de eğlence hayatını nezih bir tercihle taçlandırmak için Qualista Lounge isimli tesise gidebilirsiniz. Liman bölgesinde bulunan mekân, canlı müziği dinlerken Akdeniz’in eşsiz mutfak lezzetlerini tadabileceğiniz keyifli bir rota olacaktır. Aynı zamanda mekânda hem eğlence hem de lezzetli imkânlarla buluşurken deniz manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz her iki türlü içecek alternatifinin sunulduğu mekâna ulaşım yürüyerek gerçekleştirilebiliyor. Kemer gezi rehberinde eğlence alternatiflerini değerlendirirken tercihiniz daha sakin, nezih ve dozunda bir eğlenceden yana ise Qualista Lounge isimli tesisi tercih edebilirsiniz.

 

Kemer’de Nerede Denize Girilir?

qualista-beach
Qualista Beach

Masmavi bir sahil şeridine ev sahipliği yapan Kemer’de denize girebileceğiniz çok farklı konseptlere sahip pek çok plaj bulunuyor. Üstelik Kemer’de bulunan plajların sahip olduğu altın sarısını andıran yumuşacık kumlar ve turkuaz bir deniz havasıyla uzun süre hatırlayacağınız bir yaz tatili anısı biriktirebilirsiniz. Kemer gezi rehberine doğru yola çıkarken etnik bir temada konforlu tercihlerle buluşacağınız plajlara gitmek isterseniz ilk önerimiz Qualista Beach olacak. Kemer ilçe merkezinde bulunan plaj, sığ denizi ve yumuşacık kumsalıyla her yaştan misafire hitap edebilecek biçimde tasarlanmış. Üstelik plaj alanında restoran, bar ve çocuk oyun alanı gibi imkânlar da ailenizle alabileceğiniz verimi maksimum düzeye çıkarıyor. Üstelik plajda vakit geçirirken çeşitli su sporlarını öğrenebileceğiniz firmalarla iletişime geçebilir ya da öğleden sonra artık bir rutin hâline gelen DJ performanslarıyla eğlence dozunu yüksek tutabilirsiniz.

Kemer’de ücretli bir plajın yanı sıra ücretsiz kumsallarda denize girmek isteyenler için önerimiz de Ayışığı Plajı (Moonlight Beach) olacak. Turkuaz yapısıyla adeta akvaryum gibi bir görüntüyü andıran plajda, ilçe merkezinden çok uzaklaşmadan doğal güzelliklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayışığı plajında denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz iki türlü alternatif bölge bulunuyor. Belirli bir ücret ödediğinizde soyunma kabini, wc ve şezlong hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz. Kemer’de denize girerken daha özgür bir tercih yapmak isterseniz de ücretsiz bölgede havlunuzu sererek güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Plajın denizi oldukça sığ, temiz ve dalgasız bir yapıya sahip. Bu sayede çocuklu ailelerin ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin de tercih edebileceğini söyleyebiliriz.

 

Kemer’den Ne Alınır?

kemer-hediyelik-esya
Kemer Hediyelik Eşya (Mall of Antalya)

Antalya’nın Kemer rotasından döndükten sonra gördüğünüz eşsiz bir tarih ve büyüleyici doğa esintilerini evde de yaşatmak isteyebilirsiniz. Dolayısıyla Kemer’de satın alacağınız bazı eşyalarla hem şehrin dokusunu evde yaşatabilir hem de sevdiklerinizi bu atmosfere davet edebilirsiniz. “Kemer’den ne hediye alınır?” sorusunu merak edenler için cevap niteliğinde ilk önerimiz Kemer temalı hediyelik eşyalar olacak. Özellikle meşhur Kemer Çarşısı’na gittiğinizde yan yana dizilmiş pek çok hediyelik eşya mağazası görebilirsiniz. Burada şehrin temasıyla oluşturulmuş kupa, magnet, biblo, anahtarlık, açacak, tepsi ve cüzdan gibi pek çok eşya bulabilirsiniz. Bu sayede Kemer hatırasını geziden döndükten uzun bir süre sonra da yaşatabilirsiniz.

Kemer’i gezi için ziyaret eden tatilcilere bir diğer hediyelik önerimiz de yöresel ürünler ve reçel çeşitleri olacak. Kemer’de pazartesi günleri kurulan kuru gıda pazarından beldeye özel lezzetleri keşfedebilir ve sevdikleriniz için satın alabilirsiniz. Aynı şekilde pazardan yöre halkının el emeğiyle üretilen köy ekmeği, peynir ve daha pek çok ürünü satın alabilirsiniz. Akdeniz’e kadar gelip de lezzetli reçel çeşitlerini denememek olmaz elbette. Pazarda köylü kadınların kendi evlerinde hazırlamış olduğu turunç ya da bergamot reçeli gibi farklı türleri satın alabilirsiniz. Üstelik reçellerin lezzeti sayesinde ilk tadımdan itibaren kendinizi yeniden Kemer’in eşsiz doğasında hissedebileceğinizi söyleyebiliriz.

 

Campalow’da her hafta sizin özel oylarınızla hazırladığımız rota önerilerinde “Kemer gezi rehberi” içeriğimizin sonuna geldik. Haftanın özel oylamasına katılarak bir sonraki gezi rehberini belirlemek için Instagram adresimizden anketlere katılabilirsiniz. Rehberde keşfettiğiniz bilgiler ışığında Kemer’de bulunan özel kamp alanlarını keşfetmek için “Kemer kamp alanları” sayfasını ziyaret edebilir ve aktiviteyle hizmet olanağı için filtreleme gerçekleştirebilirsiniz. Rotanızı Kemer’in farklı noktalarına çevirmek için de daha önce hazırladığımız Adrasan kamp alanları ya da Adrasan gezi rehberi içeriklerini inceleyebilirsiniz. Akdeniz’in eşsiz rotasına yapacağınız unutulmaz bir gezi rotası için şimdiden iyi eğlenceler dileriz!


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir