Karavan ne kadar benzin yakar?

Rehberde, aracın ağırlık oranı ve yer aldığı sınıfa göre değişen farklı karavanlara özel benzin yakma kriterlerini araştırdık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-02-01
Karavan ne kadar benzin yakar?

Günümüzde özgürlüğe düşkün kampçıların ilk tercihi karavanlardan yana oluyor. Karavan hem araç görevi görmesi hem de kamp alanlarına uygunluğu sayesinde macera sever kampçıların ilk tercihi hâline geliyor. Campalow’da daha önce tercihi karavandan yana olan kampçılara özel “Karavan konaklama rehberi” düzenlemiştik. Kapsamlı rehberimize göz atarak karavan kampı hakkında merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz. Karavan söz konusu olduğunda tatilcilerin zihninde birçok soru canlanıyor. Karavanlara dair merak edilen ehliyet konusuna da göz atmak için “Karavan hangi ehliyet sınıfıyla kullanılır?” isimli içeriğimizi değerlendirebilirsiniz. Özellikle karavan kampında artan fiyatlar neticesinde en çok merak edilen konuların başında da karavanların yakmış olduğu benzin miktarı geliyor. Campalow’da bugün “Karavan ne kadar benzin yakar?” sorusuna cevap olarak, karavanların model ve türlerine göre yakmış olduğu benzin miktarını araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

 

Karavan Ne Kadar Benzin Yakar?

Günümüzde artan benzin ve mazot fiyatlarından sonra karavancıların en çok merak ettiği konuların başında yakılan benzin miktarı geliyor. Özellikle son zamanlarda artan ücretlere oranla karavan gibi büyük çaplı araçların yakmış olduğu benzin miktarı da göz korkutan bir hâle gelebiliyor. Karavanların benzin tüketimi söz konusu olduğunda özellikle panelvan tipi modellerin daha makul bir şekilde benzin yaktığı biliniyor. Motokaravan sınıfına dâhil olan bu araçların 100 kilometrede yakmış olduğu benzin miktarı genellikle 8-9 litre civarında seyrediyor. 

Söz konusu benzin tüketimine yönelik en büyük etken aracın ağırlığı olarak seyrediyor. Dolayısıyla karavan ne kadar büyük ve ağır olursa yakacağı benzin miktarı da o kadar fazla oluyor. Bu nedenle karavancıların yakıt tüketimini göz önünde bulundurarak gereksiz eşya taşımaktan kaçınmaları gerekiyor.

 

Hangi Karavan Tipi Daha Çok Benzin Yakıyor?

Daha önce de bahsettiğimiz üzere bir karavanın yakmış olduğu benzin miktarını aracın ağırlığı ciddi ölçüde etkiliyor. Motokaravan sınıfına dâhil olan panelvan tipi karavan türleri diğer araçlara oranla daha makul bir düzeyde benzin yakıyor. Yakıt tüketimi konusunda otobüs ya da kamyondan karavana çevrilen araçlar oldukça fazla bir bedele denk geliyor. Kamyon ve otobüsten karavana çevrilen araç modellerinde 100 kilometrede 30-35 litreye ulaşan bir yakıt tüketimi söz konusu oluyor.

Yakıt tüketimi az olan bir karavan modeli istiyorsanız bunun için panelvan ya da 750 kg altı çekme karavan modellerini tercih edebilirsiniz. Motokaravan ve çekme karavan türlerinin benzin tüketim ayrımını ise aracın ağırlığına göre ölçebilirsiniz. Karavanınız ne kadar ağır olursa yakacağı benzin miktarı da o kadar fazla olacaktır.

 

Campalow’da bugün “Karavan ne kadar benzin yakar?” isimli soruyu cevaplamaya çalıştık. Karavan kampına dair merak ettiğiniz diğer sorular için daha önce düzenlediğimiz “Karavan kampında dikkat edilmesi gerekenler” ya da “Karavan kampıyla ilgili sık sorulan sorular” isimli rehberlerimizi değerlendirebilirsiniz. Günümüzde karavanlara dair güncel bilgileri hazırladığımız blog sayfasında ele aldığımız “2023 yılında karavan vergisi ne kadar?” içeriğimize göz atabilirsiniz. Karavanla planladığınız bir kamp tatili için şimdiden iyi eğlenceler dileriz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir