Kampta vücut ağrısı hafifletme yöntemleri

Bugün, konforunuzu tatilde de yüksek tutmak için kampta vücut ağrısını hafifletme yöntemlerini sizlere özel araştırdık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-14
Kampta vücut ağrısı hafifletme yöntemleri

Doğa insana, kendiyle baş başa kalırken ruhunu dinlendirebileceği bir imkân sunar. Özellikle masmavi sonsuz gökyüzüne uzanan görkemli dağlar, dinlendirici bir etkinin yanı sıra seyir keyfi sunmayı ihmal etmez. Doğanın insana sunduğu binlerce güzellik arasında kamp yapmak da elbette paha biçilmez olacaktır. Ancak doğanın derinliklerinde sakin bir kampa doğru yola çıkarken ani gelişen durumlara karşı hazırlıklı olmalısınız. Unutmayın, unutulmaz bir kamp tatili için öncelikle doğanın kendisine uyum sağlamanız gerekir. Bunun için de vücudunuzun alışma evresi olacaktır. Örneğin, doğada çadırınızı kurarken ya da çeşitli sporları denerken türlü vücut ağrılarına maruz kalabilirsiniz. Bunun yanı sıra fazla oksijen ve temiz havaya uyum sağlamaya çalışan bünyeniz de çeşitli baş ve diş ağrılarını doğurabilir. Söz konusu ağrılara maruz kaldığınızda doğada ne yapacağınızı bilmiyorsanız sizi zorlu bir gün ve gece bekliyor demektir. Bu noktada ağrılarınızı hafifletirken işinizi kolaylaştırmak adına kampta vücut ağrısı hafifletme yöntemlerini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Ağrı

Kampta Vücut Ağrıları Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Geçirme Yöntemleri

Uzun süredir hayalini kurduğunuz bir kamp tatiline sonunda çıktığınızı hayal edin. Ekipmanları topladınız, çantayı omzunuza taktınız ve yola koyuldunuz. Kamp alanına varınca da hız kesmeden çadırınızı kurup hazırlıkları yaptınız. İşler bitip doğada akşamın keyfini çıkarmak için oturduğunuzda yorgunluğunuza bir de baş ağrısı eklendi. Hayali bile kötü olan baş ağrısından kurtulmak için öncelikle moralinizi bozmadan sakince hareket edin. Daha sonra sıraladığımız yöntemleri uygulamaya başlayın.

  • Limon doğal bir aromaterapi etkisine sahiptir. Bu nedenle özellikle stres ve yorgunluktan kaynaklı baş ağrılarını hafifletmek için limonu baş ve yüz bölgenize uygulayabilirsiniz. 
  • Oturduğunuz yerden baş ağrısını hafifletmek için akupunktur tedavisi uygulayabilirsiniz. Öncelikle elin baş ve işaret parmak arasında kalan bölgeyi tespit edin. Daha sonra bölgeye baskı uygularken daireler çizmeye çalışın. Geleneksel Çin tedavi yöntemi, dikkati ağrıyan bölgeden alıp ele yoğunlaştırdığı için ağrınızı hafifletmeye yardımcı olacaktır.
  • Başınızı sıcak bir örtüyle bağlamak da nazal yolları açma etkisi gösterdiği için baş ağrınızı hafifletmede etkili olacaktır.
Baş ağrısı

Diş Ağrısı Geçirme Yöntemleri

Keyifli bir kamp tatilinde diş ağrısından daha kötü ne olabilir ki? Doğada dişiniz şiddetli biçimde ağrıdığında öncelikle ilgiyi farklı bir noktaya yöneltip, dikkatinizi dağıtmanız gerekir. Daha sonra hafifletici ve doğal ağrı hafifletme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

  • Dişiniz ağrıdığında acıyı hafifletmek için doğal bir dezenfektan rolünü üstlenen tuz ile gargara yapabilirsiniz. Tuz, diş arasında sıkışan yiyecek birikintilerini kısa sürede temizler. Bu sayede ağrıyı dindirmeye yardımcı olur.
  • Yanınızda soğutucu varsa buzlu bir cismi ağrıyan diş bölgesine uygulayarak acıyı hafifletebilirsiniz.
  • Çürüyen ve ağrıyan diş bölgesindeki acıyı hafifletmek için sarımsağı çiğneyip dişe doğru bastırabilirsiniz.
Diş ağrısı

Kas Ağrısı Geçirme Yöntemleri

Kampta ihtiyaçları giderirken ya da çeşitli sporları yaparken istemeden kas ağrılarına maruz kalabilirsiniz. Bu durum, vücudun harekete alışma sürecinden kaynaklanır. Fiziksel bir aktivite sonrası vücudunuzun bir bölgesinde ağrı hissediyorsanız hafifletici yöntemleri uygulayabilirsiniz. Ancak yine de uzun süre geçmeyen ağrılar için en kısa zamanda bir sağlık kurumuna başvurmanızı öneririz.

  • Kas ağrısını geçirmek için bölgeye masaj yapabilir ya da kamp arkadaşlarınızdan rica edebilirsiniz. Bölgeye yapılan masaj, kan akışını hızlandırarak ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır.
  • Vücudunuzda ağrıyan bölgenin acısını hafifletmek ya da varsa şişliğini dindirmek için buz kompresi yapabilirsiniz. Soğuk buz teması bölgenin ağrısını hafifletecektir.
  • Kas ağrısına en iyi gelen yöntemlerden biri de dinlenmektir. Kamp esnasında vücutta bir bölgeniz ağrıyor ise mutlaka dinlenmeniz gerekir. Zorlu hareketlere maruz kalmadan dinlenen vücut kendini yenileyecektir. Bu sayede ağrılarınız da kısa sürede hafiflemeye başlayacaktır.
  • Sargı beziyle ağrıyan bölgeyi sararak sıcak tutmak da ağrınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.
Kas ağrısı

Vücudunuzda yaşadığınız herhangi bir kas ağrısının yanlış harekette kötü boyutlara ulaşabileceğini unutmayın. Ağrı yaşıyorsanız telaşa kapılmadan bölgeyi mutlaka dinlendirin. Bunun yanı sıra kampta mutlaka fiziksel hareketler uygulamanız gerekecektir. Yaşadığınız ağrının kamp tatili boyunca tekrar etmemesi için gün içerisinde ısınma hareketleri uygulayabilirsiniz. Bu sayede vücudunuz fiziksel hareketlere karşı kendini hazırlar ve ağrılara maruz kalmazsınız. Aynı zamanda vücudunuzun fiziksel hareketler sonucu yaralanma ya da sakatlığa maruz kalma ihtimaline karşı ilk tedaviyi uygulamak için “Kamp çantasının olmazsa olmazı: İlk yardım malzemeleri” isimli yazımıza göz atabilirsiniz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir