Kampta tuvalet ihtiyacını giderme yöntemleri?

İşinizi kolaylaştırmak adına kampta kafanızı en çok meşgul eden tuvalet ihtiyacı giderme yöntemlerini sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-20
Kampta tuvalet ihtiyacını giderme yöntemleri?

Ruhunuzu dinlendirirken bedeninize bir ilaç gibi gelecek kamp tatilini arzunuza göre özel bir işletme ya da doğanın derinliklerinde yapabilirsiniz. Bu noktada kamp tatiline ilişkin beklentiler değiştiği gibi temel ihtiyaçları karşılama şekliniz de farklılaşacaktır. Örneğin bir kamp işletmesinde yeme-içme ihtiyaçlarını kısa sürede karşılayabilmeniz için çeşitli restoran ve market hizmetleri sunulur. Bunun yanı sıra doğanın derinliklerinde kamp yapıyorsanız temel yemek ihtiyacını karşılamak için getirmiş olduğunuz besinleri tüketmeniz gerekir. Aynı durum tuvalet ihtiyacı için de geçerlidir. Bir kamp işletmesinde tuvalet ihtiyacını kısa sürede giderirken doğanın derinliklerinde bir yer arayışına geçebilirsiniz. Bu noktada işinizi kolaylaştırmak adına kampta tuvalet ihtiyacını giderme yöntemlerini sıraladık. Siz de hazırlamış olduğumuz listeye göz atarak yer konusunda bilgi sahibi olabilir ve bazı tuvalet ekipmanları edinebilirsiniz. 

https://cdne-camp.azureedge.net/blog-img/kampta-tuvalet-ihtiyacini-giderme-yontemleri

Tuvalet Yerini Seçerken Dikkatli Olmak

Doğanın derinliklerinde tuvalet ihtiyacını giderirken bölgeyi dikkatli seçmeniz gerekir. Bu sayede çevresel etkenleri korurken kamp ekipmanlarını da temiz tutabilirsiniz. Doğada tuvaletinizi yaparken bölgeyi adeta bir kedi ya da köpek gibi canlılardan ilham alarak seçmeniz gerekir. Söz konusu canlıların bu konuda stratejik hamleleri bulunur. Siz de doğayı yaşam alanı belirlemiş canlılardan ilham alarak çevreye verilen zararı ortadan kaldırabilirsiniz. Tuvalet yerini seçerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanır:

  • Tuvaletinizi yapacağınız bölgenin kamp alanına en az 60 metre uzaklıkta olması gerekir. Bu sayede kamp alanına kötü kokuların ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Üstelik kötü kokular çeşitli canlı türleri için de hedef noktası oluşturur. Bu yöntem sayesinde doğadaki yabani canlılardan da korunabilirsiniz.
  • Tuvalet bölgesinin çevredeki su kaynaklarından en az 60 metre uzaklıkta bulunması önemlidir. Bu sayede tuvalet atıklarının doğal su kaynaklarını kirletmesinin önüne geçilir.
  • Doğada tuvaletinizi yaparken eğilimli bir alana dek gelebilirsiniz. Böyle bir durumda yüzünüzü aşağı eğime doğru dönebilirsiniz. Bu sayede konforlu bir pozisyona ulaşabilirsiniz.
  • Kamp bölgesinde özellikle büyük tuvaletinizi yaparken çukur kazmanız gerekir. Bu sayede tuvalet atıklarının çevreye ve canlılara verdiği zararı önleyebilirsiniz. Tuvaletinizi yapmadan önce yaklaşık 20-30 cm derinliğinde bir çukur işinizi görecektir. Tuvaletiniz bittikten sonra atığın üstünü örtebilirsiniz. Bu yöntem bakterilerin üremesini engellerken kötü kokuların yayılmasını da önleyecektir.
  • Doğada tuvaletinizi yaptıktan sonra tuvalet kâğıdı kullanırsanız atık peçeteyi mutlaka kilitli bir poşete koyarak çöpe atmanız gerekir. Bu sayede doğaya zarar vermeden konforlu biçimde tuvalet ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Tuvalet Yerini Seçerken Dikkatli Olmak

NOT: Doğada tuvalet ihtiyacınızı giderirken çevreye ve canlılara zarar vermemek için uzak durmanız gereken rotalar bulunur. Doğada tuvaletinizi yapmamanız gereken bölgeler; tırmanma noktaları, mağaralar, kamp alanları yakını ve yürüyüş rotaları olarak sıralanır.

Tuvalet Aparatları Edinmek

Doğanın derinliklerinde tuvalet ihtiyacınızı gidermek sizin için oldukça zorlu bir yöntem olabilir. Bu noktada işinizi kolaylaştırmak adına geliştirilen pratik tuvalet aparatlarından yardım alabilirsiniz. Çeşitli markalar tarafından geliştirilmiş tuvalet aparatları şu şekilde sıralanır:

Paravan Aparatı

Doğada tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarınızı giderirken mahremiyete düşkünseniz mutlaka paravan aparatını öneriyoruz. Yanınızda götürmüş olduğunuz paravan aparatını kurarak kısa sürede tuvalet ya da duş ihtiyacını çeşitli bakışlara maruz kalmadan giderebilirsiniz. Paravan aparatının tek eksi yönü biraz büyük bir yapıya sahip olması. Bu nedenle büyük ihtimalle sırt çantalı kamp etkinliklerinizde paravan aparatını götüremeyebilirsiniz. Ancak kampa karavan ya da özel aracınız ile çıkıyorsanız paravan aparatını ihtiyacınızı büyük ölçüde karşılayacaktır.

aparat

Oturak Aparatı

Doğada tuvalet ihtiyacınızı giderirken mutlaka çömelmeniz gerekir. Ancak çömelmek istemiyorsanız ya da dizlerinizde ağrılar nüksediyor ise oturak aparatını kullanabilirsiniz. Katlanabilir bir yapıya sahip olan oturak aparatını özel aracınız ya da karavan aracılığıyla güvenle taşıyabilirsiniz. 

aparat

Ayakta İdrar Aparatı

Kadınlar için geliştirilmiş ayakta idrar aparatı sayesinde tuvaletinizi yapmak için çömelmeniz gerekmez. Aynı zamanda bu aparatlar sayesinde sıçrama ihtimalini önleyerek daha hijyenik bir imkân sağlayabilirsiniz. Ayakta idrar aparatlarının plastik ya da kartondan yapılmış türleri bulunur. Plastik aparatlar genellikle birçok kullanım için imkân sunsa da doğada temizleme süreci zor olabilir. Bu nedenle doğada tuvalet ihtiyacınızı acil gidermek için karton malzemeden üretilen tek seferlik ayakta idrar aparatını kullanabilirsiniz. İhtiyacınızı giderdikten sonra aparatı poşetin içine koyarak bir çöpe atabilirsiniz.

aparat

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir