Kampta internete bağlanma yöntemleri nelerdir?

Rehberde, günlük yaşamdan izole bir şekilde doğada çalışırken internete bağlı kalabileceğiniz farklı yöntemleri sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-01-26
Kampta internete bağlanma yöntemleri nelerdir?

Gün içerisinde yoğun çalışan ancak küçük çaplı bir doğa kaçamağına ihtiyacı olan kampçıların en çok merak duyduğu konulardan biri de internete bağlanmak üzerine gelişiyor. Bazen tüm işlerinizi doğaya doğru yola çıksanız bile iş ya da gündelik yaşam dolayısıyla her an şehirle bağlantıda kalabilmeniz gerekiyor. Bu noktada elbette internet erişiminiz büyük önem taşıyor. Doğa kampçılığında her ne kadar hazırlıklı gitseniz bile internetin bitmesi ya da şebeke alamamak gibi durumlara maruz kalabilirsiniz. Dolayısıyla kampa doğru yola çıkmadan önce günlük zorunlu işlerinizi yarım bırakmamak için kampta internete bağlanma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmanız zorunlu bir hâle geliyor. Campalow olarak bugün kamp rutinlerinde internete her an bağlı kalabilmek için kullanabileceğiniz ağ yöntemlerinden bahsettik. Gelin, birlikte göz atalım.

 

Kampta İnternete Bağlanma Yöntemleri

Hücresel Ağ Verileri

Günlük yaşamdan izole bir şekilde çıkacağınız kamp yolculuğunda en yakın dostunuz elbette telefonun hücresel ağ verileri olacaktır. Ancak bu noktada hücresel ağların şebeke problemi ya da internet kotası gibi problemlere maruz kalabilirsiniz. Yani doğanın içinde telefonun az çektiği noktalarda hücresel ağınıza bağlanmak oldukça zorlu bir hâle gelebilir. Bunun yanı sıra da hücresel ağa bağlanırken kullandığınız internet kotanız sona ulaşabilir ya da tamamen bitebilir. Söz konusu olumsuzluklara maruz kalmamak ve hücresel ağ verileri üzerinden internete kesintisiz bir şekilde bağlanmak için uygulayabileceğiniz üç yöntem bulunuyor.

  1. Doğaya doğru yola çıkmadan önce gideceğiniz bölgenin hücresel çekim gücü hakkında bilgi sahibi olmak. Bunun için Campalow’da hazırladığımız “Cep telefonu çeken kamp alanları” listesine göz atabilirsiniz.
  2. Yola çıkmadan önce güncel internet kotanızı öğrenip gerekirse ek paketler almak.
  3. Kampa çıkacağınız arkadaşlarınızın da internet oranı hakkında bilgi sahibi olarak ortak bir pakete dâhil olmak.

Yukarıda yer alan üç farklı yöntemi uygulayarak doğanın içerisinde hücresel ağ veriniz kopmadan kesintisiz bir şekilde internete bağlanabilirsiniz. Bu sayede izole bir kamp ortamında bile günlük işlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

 

Taşınabilir İnternet

Günümüzde teknolojinin gelişimi ve dijitalleşme vasıtasıyla birbiri ardına kesintisiz gelişen buluşlara tanıklık ediyoruz. Bu noktada son dönemlerin en çok ses getiren faydalı buluşlarından biri de taşınabilir internet teknolojileri. Bulut tabanlı ağ çözümleri geliştiren çeşitli firmaların piyasaya sunduğu taşınabilir internet ağları, 4G desteğiyle birlikte taşınabilir bir modem etkisi vadediyor. Üstelik gelişmiş bir teknolojiyle üretilen taşınabilir internet cihazlarına aynı anda 10’a yakın kullanıcının bağlanabilmesi mümkün hâle geliyor.

Bu noktada elbette en çok soru işareti yaratan konuların başında taşınabilir modemlerin şarj problemi geliyor. Üretici firmalar, doğada taşınabilir modemlerin kullanıcıları yarı yolda bırakmaması için gelişmiş bir şarj teknolojisi sunuyor. Bu cihazlar sekiz saate yakın kesintisiz bir enerji imkânını kullanıcılara vadediyor. Bu sayede günlük küçük çaplı işlerinizi taşınabilir modem teknolojisi sayesinde kısa bir sürede halledebiliyorsunuz.

Bu noktada elbette günlük internet kullanım düzeyinizi göz önünde bulundurmalısınız. Gün içerisinde çok küçük çaplı işlerinizi halletmek için minik bir çözüme ihtiyacınız varsa hücresel veri ağları sizin için yeterli olacaktır. Ancak günlük işleriniz uzun bir vakti kapsıyor ve ani gelişmelerden de haberdar olarak sürekli çevrim içi kalmanız gerekiyorsa taşınabilir modemler sizin için idealdir.

 

Wifi Ağları

Kesintisiz ve ekstra masrafsız bir şekilde internete bağlanabileceğiniz en kesin çözümü wifi ağları oluşturuyor. Ancak izole bir doğanın içerisinde wifi ağlarına erişmek elbette imkânsız bir hâle geliyor. Küçük bir kaçamak da olsa şehir rutinlerinden uzaklaşarak doğada kamp yapmak istiyor ve işlerinize de devam etmenin hayalini kuruyorsanız wifi ağına sahip olan kamp tesislerini değerlendirebilirsiniz. Bu tesislerde konaklama ücretine dâhil olarak wifi ağından faydalanabilirsiniz. Bu sayede gözünüz arkada kalmadan doğanın tertemiz oksijenini keşfedeceğiniz bir kamp tatili yapabilirsiniz. Doğada internete bağlanırken tercihiniz tesislerin wifi ağlarından yana ise bu işletmeleri listelediğimiz “Wifi hizmeti veren kamp alanları” sayfasını inceleyebilirsiniz. 

 

Campalow olarak “Kampta internete nasıl bağlanılır?” isimli, kampçılar tarafından oldukça merak uyandıran bir soruyu cevaplamaya çalıştık. Rehberde internete bağlanma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olup doğada şarja yönelik soru işaretleri taşıyorsanız Kamp sırasında telefon şarjı koruma yöntemleri yazımıza göz atabilirsiniz. Kamp yolculuğunda şimdiden iyi eğlenceler dileriz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir