Kamp sırasında telefon şarjı koruma yöntemleri

Hazırladığımız kaynak metin sayesinde kamp tatilinde şarjınızı güvenle koruyabilir; böylece iletişimi mümkün kılabilirsiniz.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-01-27
Kamp sırasında telefon şarjı koruma yöntemleri

Stres ve rutinleşmiş yaşamdan bir kaçış yolu olarak gördüğümüz kamp deneyimlerinde teknolojiden de uzaklaşmak isteriz. Teknolojik bir dünyayı ayaklarımıza getiren telefon ve tablet gibi cihazları köşeye atar; yalnızca doğanın sunduğu mucizeleri keşfetmeyi arzularız. Ancak her ne kadar telefonları kamp deneyimimizden uzak tutmak istesek de güvenlik açısından her an ulaşılabilir olmamız gerekir. Bunun için de telefon şarjını korumak bir arzu değil; gereksinim hâline gelir. Güvenlik hususunda telefon şarjını korumak özellikle kış kampının soğuk hava şartlarında çok zorlayıcı olabilir. Soğuk havayla birleşen şarj ve batarya gücünün kısa sürede azalarak sizi yarı yolda bırakma ihtimali yüksektir. İşte bu noktada; iletişim ve ulaşılabilirlik yönünden yaşayacağınız zorlukları geri planda bırakacak bir liste hazırladık. Hazırladığımız kaynak metin sayesinde kamp tatilinde şarjınızı güvenle koruyabilir; böylece iletişimi mümkün kılabilirsiniz.

Telefon Şarjı

Kampta Telefon Şarjı Nasıl Korunur?

USB Powerbank Teknolojisi

Bir kış kampında konfor sağlarken ihtiyacınızı anında karşılayan portatif ekipmanlardan daha mutlu edici ne olabilir ki? Bu noktada telefonunuzu kısa sürede şarj ederken gücünü birkaç güne sığdırmayı başaran Powerbank modelleri önem kazanır. Yenilikçi bir teknolojiyle üretilen taşınabilir cihazlar, şarjını doldurduktan sonra hazır hâle gelir. Böylece şarjı biten ya da azalan telefonu bir usb kablo yardımı ile Powerbank cihazına bağlayarak şarj edebilirsiniz. Elbette bu noktada taşınabilir şarj cihazının kalite ve şarj süresi de önem kazanır. Satın aldığınız taşınabilir şarj aleti ne kadar güçlü ise sağladığı şarj süresi de o kadar fazla olacaktır. Ancak unutmayın ki telefonlar gibi Powerbank cihazlarının da şarjını tazelemesi gerekir. Bunun için etraftaki elektrik kaynağı sağlayan işletmelerden yardım alabilirsiniz.

Powerbank

Taşınabilir Güneş Panelleri

Cihazları şarj edebilmek için bir elektrik kaynağı yok ise ya da pil kaynağına güvenemiyorsanız taşınabilir güneş panellerini tercih edebilirsiniz. Taşınabilir şekilde üretilen paneller, gücünü doğal bir güneş kaynağından alır. Ancak taşınabilir güneş panellerinde şarjı kısa sürede tamamlamak için birden fazla ekipmana ihtiyacınız olabilir. Bunun için bir yerine üç adet güneş paneli tercih edebilirsiniz. Söz konusu taşınabilir panellerin güneşten aldığı gücü bir enerjiye dönüştürebilmesi için ışık kaynağını direkt olarak alabilmesi gerekir. Özellikle kış kampında güneş panellerini tercih ediyorsanız yarı yolda kalmamak için yanınızda Powerbank cihazı da bulundurabilirsiniz.

Güneş Panelleri

El Krank Şarj Cihazları

“Kampta telefona ihtiyacım yok!” cümlesine sığınan bir özgür ruh bile olsanız; güvenlik için mutlaka bir iletişim kaynağınızın bulunması gerekir. Ancak bu noktada tamamen doldurulmuş bir telefon şarjına ihtiyacınız yok ise el krank şarj cihazlarını tercih edebilirsiniz. Kinetik el krank şarj cihazı, telefon şarjınızı tamamen yenilemek yerine; bir telefon görüşmesi yapabilmeniz için tasarlanmıştır. Güvenliği sağlamak açısından tek bir iletişim kaynağının yeterli olacağını düşünüyorsanız el krank şarj cihazını malzeme listesine dâhil edebilirsiniz. Bunun için bir mağazaya göz attığınızda geniş bir fiyat yelpazesi görebilirsiniz. El krank cihazı fiyatları ürünün metal tasarımı, su geçirmezliği, güç kapasitesine göre farklı kategorilere ayrılır. Bu noktada bütçe ve ihtiyacınıza göre en doğru seçimi yapabilirsiniz. 

El Krank

Akan Sudan Elektrik Üretmek

Evet, yanlış duymadınız. Kanadalı üreticiler tarafından geliştirilen WaterLily taşınabilir türbin cihazı, nehir ya da dereden akan suyu kesintisiz şarj eden bir güç kaynağına dönüştürür. Nehir ve dere gibi su kaynaklarının yanında bulunmadığınızda WaterLily cihazını bir rüzgâr kaynağı ile de kullanabilirsiniz. Kulağa bir mucize gibi gelen cihazın en büyük dezavantajları arasında hava koşullarına dayanıklı bir kablo bulmak yer alır. Bu nedenle rastlamış olduğunuz bir dere ya da nehir kenarında Powerbank cihazını doldurarak kamp alanına vardığınızda gücü telefonunuz için kullanabilirsiniz.

Akan Sudan Elektrik

Arabada Şarj Etmek

Doğanın derinliklerine ulaştığınız bir kamp alanında, arabanızın yeterli gücü bulunuyor ise telefon şarjını güçlendirmek için yakıtı kullanabilirsiniz. Yeterli yakıtınız bulunuyor ise bir telefonu şarj etmek ya da taşınabilir şarj cihazını güçlendirmek için aracınız gerekli imkânı sağlayacaktır. Bunun için motoru kısa süreliğine çalıştırarak güç elde edebilirsiniz. Ancak motoru ne kadar az kullanırsanız dönüş yolunda kullanacağınız yakıt o kadar fazla kalır. Bunun için hızlı dolan bir Powerbank cihazını arabada şarj edebilir; kamp alanına giderek telefonun gücüne aktarabilirsiniz.

Arabada Şarj

Sıcak Bölgelerde Tutmak

Telefonun şarjı için her ne kadar ekipmanları çoğaltsanız da bir noktada gücün çok kısa sürede azaldığını fark edebilirsiniz. Bunun nedeni olumsuz hava koşulları olabilir. Nefes kesici bir soğuk hava, telefonun batarya sistemine ulaştığı zaman güçsüz kalmasına neden olur ve kısa sürede şarjınız azalır. Üstelik şarjınız %30-40 değerlerindeyken telefonun kapandığına bile şahit olabilirsiniz. Bunun için kampta şarj miktarını değerli kullanabilmek için telefonu sıcak alanlarda tutabilirsiniz. Bu noktada uyku tulumu, kıyafetlerin arası ya da çanta içi gerekli sıcaklığı bulmanızı sağlayacaktır. Üstelik telefonunuzu Powerbank ile şarj ederken de sıcak bölgede tutarak sağlıklı bir şarj süresi elde edebilirsiniz. 

Sıcak Tutmak

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir