Heyecan dolu kampçılara: Off Road rehberi

Bugün, kamp tatilini olabildiğince özgür ve macera dolu bir etkinliğe dönüştüren Off Road rehberi hazırladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-17
Heyecan dolu kampçılara: Off Road rehberi

Kamp sezonu gelip çatınca macera tutkunları için heyecanlı vakitler başlamış demektir. Üstelik kamp deneyimlerine bir de heyecanlı aktiviteler eklendiğinde eşsiz bir eğlence hâline gelir. Macera severler için kamp deneyimi sadece doğa ile baş başa kalacakları bir kafa tatilinden ibaret değildir. Kimi zaman kendilerini yükseklerde bulabilecekleri bir Zipline, kimi zaman da heyecanı doruklara ulaştıran bir Off Road ile kamp tatilini zenginleştirirler. Özellikle macera tutkunları için bir kamp tatilinde olmazsa olmaz aktiviteler arasında Off Road yer alır. Heyecanın doruklara ulaştığı Off Road; tutkulu bir sürüş keyfi sunarken doğanın bol oksijeniyle kendinizi özgüvenli hissetmenizi sağlar. Bugün, kamp tatilini macera dolu bir etkinliğe dönüştürmek isteyenler için detaylı bir Off Road rehberi hazırladık. Siz de kamp deneyimine macera dozu katmak isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz.

off road

Off Road Nedir?

Off Road sporu kelime kökeninde “yol dışı” anlamını taşır. Yol dışını tarif eden spor, doğada arazi araçlarıyla engelleri aşarak grup birlikteliğiyle doğada mücadele vermek olarak tanımlanabilir. Off Road sporunun çıkışı, doğada normal araçların ulaşamadığı bölgelere ulaşma isteği ile doğmuştur. Geçmişte devlet araçlarının ulaşamadığı rotalara 4x4 araçlarıyla ulaşılırdı. Zaman içerisinde bu ihtiyaç bir hobi hâline bürünerek yaygınlaşmaya başladı ve Off Road sporunda vücut buldu.

Geçmişten günümüze zaman içerisinde macera tutkunları için bir hobiye bürünen Off Road yalnızca araçla yapılan bir spor olarak değerlendirilmez. Aynı zamanda yol dışı sporunda grup ya da bireysel hâlde verilen doğa mücadelesi kampçılık için de macera duygusunu kamçılar. Bu sayede başta kampçılar olmak üzere doğa ile mücadeleye gönül vermiş her insana hitap etmeyi başarır. Hatta zaman içerisinde spora gönül veren insanlar, araçlarla yarışmak yerine araçların parçalarını ve modellerini yarıştırmaya başladı. Bu sayede eğlenceli bir spor beraberinde kalıcı dostluk ve güzel rekabetleri doğurdu.

off road

Off Road Nasıl Yapılır?

Off Road söz konusu olduğunda doğa ile verilen bir mücadele ortaya çıkar. Ancak bu mücadelenin temelinde doğanın değerlerini koruyarak macera dozu yüksek bir parkur mücadelesi vermek yatar. Off Road yarışları çamur ve bataklık, derin su geçişi, kaya tırmanışı, dik rampa ve inişler gibi normalde geçişi oldukça zor engebeleri aşmaya yönelik gerçekleştirilen heyecanlı bir spordur. Normal araçlarla geçilmesi olanaksız engellerde 4x4 araçların söz sahibi olduğu Off Road sporu, seyir açısından da zevkli sahneler doğurur. Heyecanın doruklara ulaştığı bir Off Road sporunu izlerken aracın çeşitli engellerden geçiş süresi ve çabası izleyicilerin heyecanlanmasını sağlar. Bu sayede hem sürücü hem izleyici hem de basın için heyecanlı anlar oluşturur.

Off Road

Off Road Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Günümüzde her sporda olduğu gibi doğa tutkunları için macerayı tanımlayan Off Road aktivitesinde de güvenliği sağlamak üzere çeşitli ekipmanlar kullanılır. Bu ekipmanlar sayesinde engebeli arazilerde yan yatmaya eğilimli aracın içindeki sürücünün güvenliği sağlanmış olur. Off Road sporunda güvenlik kafesi adı verilen Roll-cage ekipmanı hayati bir öneme sahiptir. Roll-cage sayesinde araç, engebeli zemin üzerinde mücadele verirken yan yatma olasılığında sürücünün sağlığı korunmuş olur. Bu sayede büyük çaplı kazalardan korunmak mümkündür. Bunun yanı sıra Off Road sporunda sürücünün güvenliğini sağlamak üzere kullanılan 4 noktalı emniyet kemeri, yarış koltuğu ve sabit yangın söndürücü de çok önemlidir. Gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı bir işletmede soru işaretlerine maruz kalmadan Off Road yapabilir ve doğa ile mücadelenin keyfini sürebilirsiniz.

off road

Off Road Nerede Yapılır?

Doğa ile mücadele ederken saygı ve sevgi içerisinde rekabetin sağlandığı bir Off Road yaparken serbest hareket edebilir ya da drift deneyimlerine başvurabilirsiniz. Ancak Off Road yapmak için tercih edeceğiniz bölgenin mutlaka güvenlik önlemlerini alması gerekir. Güvenli ve kalıcı arkadaşlıkların kurulduğu bir Off Road sporunu yapmak için aktivitenin yer aldığı özel kamp işletmelerini tercih edebilirsiniz. Doğru bir mekân tercihinde bulunmak için Campalow olarak sunmuş olduğumuz “Kamp Alanı Bul” isimli sayfadan Off Road aktivitesi sunan işletmeleri görüntüleyebilirsiniz. Şimdiden keyifli maceralar!

off road

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir