Güneş kremi nasıl seçilir?

Yaz tatilinize özel oluşturduğumuz rehberde cilt tipine, ürün içeriğine ve koruma türlerine göre güneş koruyucu kremlerin ayrıntılarına değindik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-04-12
Güneş kremi nasıl seçilir?

Güneş, aydınlık ve sıcaklığıyla her ne kadar içimizi ısıtan bir yapıya sahip olsa da ışınları vücudumuz için rahatsız edici olabilir. Özellikle yaz mevsiminde direkt olarak yüzle temas eden güneş ışınlarının, belirli bölgelerde leke ve acı verici yanıklara neden olma ihtimali de yüksektir. Bu noktada cildi, direkt temas eden zararlı güneş ışınlarından koruyan kahramanların başında güneş kremi geliyor. Koruma faktörü, üretim yeri, filtre, cilt türü, içerik ve marka özelliklerine göre değişim gösteren güneş kremi, cilt üzerinde güneş nedeniyle oluşması muhtemel problemlerin önüne geçer. Bu sayede koruyucu bir içerikle özel olarak üretilen kremlerin yaz sezonu boyunca büyük bir kurtarıcı olabileceğini söyleyebiliriz. Campalow’da bugün, yaz sezonu açılmışken “Güneş kremi nasıl seçilir?” dire soranlara yönelik, güneşten koruyucu kremler üzerine kapsamlı bir rehber hazırladık. İçerikte kremlerin üretim sürecinden içerik özelliklerine dair kapsamlı bilgiler edinebilir ve satın alırken daha dikkatli davranabilirsiniz. “Hangi güneş kremini tercih etmeliyim?” sorunuza kapsamlı bir cevap arıyorsanız; gelin, birlikte değerlendirelim.

 

İdeal Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Işın Korumasına Göre Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

isin-korumasina-gore-gunes-kremi
Işın Korumasına Göre Güneş Kremi

Cilde direkt olarak temas eden UV ışınları, gözle görülür bir lekenin yanı sıra cildin temel yapısı için de zarar verici olabilir. Güneş kaynaklı ultraviyole ışınları dalga boylarına göre UVA, UVB ve UVC olarak farklı kategorilere ayrılmaktadır. Bu gruptan UVC ışınları, ozon tabakası tarafından filtrelenerek yeryüzüne ulaşması engellenir. Dolayısıyla yeryüzüne UVA ve UVB ışınları kolay bir şekilde ulaşabilir. 

UVA Işınları Nedir?

Ozon tabakasından direkt olarak geçerek dünyaya ulaşan ışın türleri UVA olarak adlandırılır. Söz konusu UVA ışınları; cam ve bulut gibi yapılardan kolayca geçebildiği için insan cildinde derinin alt tabakasına etki etme özelliğine sahiptir. UVA ışınları, cildin orta katmanı olan dermis bölgesine kadar ulaşarak cilt lekelerine neden olabilir. Bu ışınlar, uzun vadede cildin yaşlanma belirtilerini ortaya çıkarabileceği gibi cilt reaksiyonlarını da doğurabilir. Dolayısıyla cildin yapısını UVA ışınlarından koruyabilmek için güneş koruyucu krem kullanmak gerekir.

UVB Işınları Nedir?

Ozon tabakasından yüksek oranda süzülerek yeryüzüne ulaşan ışın türleri de UVB olarak adlandırılır. UVB ışınlarının bulut ve cam gibi yüzeylerden süzülme düzeyi UVA ışınlarından çok daha düşüktür. UVB ışınları ise cildin üst katmanı olan epidermis bölgesine etki ederek bronzlaşmasına yardımcı olur. Dolayısıyla her ne kadar bronzlaşmak cazip gibi gelse de cilde direkt olarak temas eden güneş ışınları erken yaşlanmadan cilt kanserine kadar türlü olumsuzluk durumlarını ortaya çıkarabilir. Ancak ışınların cilt üzerindeki etkisi geçidir. Aynı zamanda ışın etkileri mevsim, sezon ve döneme göre değişiklik gösterebilir.

uva-uvb-isinlari
UVA - UVB Işınları

UVC Işınları Nedir?

Ozon tabakası tarafından tamamen süzülerek yeryüzüne ulaşması engellenen ışın türü UVC olarak adlandırılır. Dolayısıyla UVC ışınlarının dünyaya direkt ulaşma ihtimali olmadığı için cilt katmanına yönelik bir etkisi de görülmemektedir.

Cildini güneşin zararlı ışınlarından korumak isteyen kişiler genellikle yaz sezonu yaklaşırken “Kaç faktörlü güneş kremi kullanmalıyım?” sorusuna net bir cevap aramaya başlar. Bu noktada güneş kremlerinin cildi koruyucu etkisi “SPF, PA, PPD ve Broad Spectrum Protection” kategorilerine göre birbirinden ayrılmaktadır.

SPF Koruması Nedir?

Güneş kremi seçerken içeriğini okuyan kullanıcılar genellikle “50 SPF ne anlama gelir?” ya da “SPF nedir?” sorularının cevabını sık sık merak ediyor. “Sun Protection Factor” olarak adlandırılan SPF oranı, UVB ışınlarına karşı cildin öz yapısını korumaya yardımcı olur ve çeşitli cilt rahatsızlıklarını önlemede etkin bir role sahiptir. SPF oranı, cildin güneş ışınlarından korunma düzeyine yönelik bilgi vermektedir. SPF değerinin yanında yer alan sayı ibareleri pek çok kullanıcı tarafından koruma süresine yönelik bir bilgi gibi anlaşılabilir. Ancak SPF’nin sayı oranları, ürünün güneş ışınlarına karşı koruma seviyesini gösterir. Bir güneş kreminin SPF seviyesi ne kadar yüksek olursa cildi güneş ışınlarından koruma düzeyi de o kadar yüksek olacaktır. Yani SPF 30 bir güneş kremi, SPF 15 bir ürüne göre daha güçlü koruma sağlamaktadır.

  • SPF 15 güneş koruyucu, UVB ışınlarının %93’ünü,
  • SPF 30 güneş koruyucu, UVB ışınlarının %97’sini,
  • SPF 50 güneş koruyucu, UVB ışınlarının ise %98’ini filtreler.

 

gunes-kremi
Güneş Kremi

 

PA Koruması Nedir?

Güneş kremi nasıl seçilir?” sorusuna özel bir cevap arayan kişilerin içeriğe yönelik merak ettiği kavramların başında PA oranı geliyor. “The Protection Grade of UVA” olarak adlandırılan ve “UVA Koruma Faktörü” anlamına gelen PA koruması, ürünün cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı gölgeleyerek koruma seviyesini göstermektedir. Dolayısıyla güneş kremi içeriği okuma sırasında PA’nın yanında bulunan artı (+) işaretlerinin sayısı PPD oranını gösterecek şekilde koruma yüksekliğini belirtir. PA koruması şu şekilde sıralanmaktadır:

  • PPD Oranı: 2 - 4 değerleri arasında ise , PA+
  • PPD Oranı: 4 - 8 değerleri arasında ise, PA ++
  • PPD Oranı: 8 - 16 değerleri arasında ise , PA +++
  • PPD Oranı: 16’dan yüksek değerler için PA ++++ ibaresi kullanılmaktadır.

PPD Koruması Nedir?

Persisting Pigment Darkening” şeklinde bir açılıma sahip olan PPD, “Kalıcı Pigment Koyulaşması” olarak bilinir. Bir güneş kreminin PPD oranı, UVA ışınından korunan ya da korunamayan cilt yüzenin renk değiştirme süresine yönelik ölçümü göstermektedir. Yani cildin UVA ışınlarından korunma süresini ifade eden PPD oranı, UVA ışınlarının deriye temas ederek koyulaştırdığı süreyi tanımlar. Dolayısıyla ürünün üzerine yazan PPD sayısı, cildin koyulaşarak bronzlaştığı süreyi sayı oranı kadar uzatabileceğiniz anlamına gelmektedir. 

Örneğin:

  • PPD 10: Cilde zarar vermeden bronzlaşma süresi 10 kat artar.
  • PPD 5: Cilde zarar vermeden bronzlaşma süresi 5 kat artar.

Broad Spectrum Nedir?

Güneş kremi içeriğinde “Broad Spectrum Sunscreen” ya da “Broad Spectrum Protection” şeklinde ibareler görebileceğiniz güneş kremi ürünleri genellikle Amerika menşei olarak piyasaya sürülür. Dolayısıyla bir kremin üzerinde ibaresi bulunan bu içerik, cildin hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı çift etkili olarak korunduğunu gösterir. Dolayısıyla cildinizi güneşin hem UVA hem de UVB ışınlarından aynı anda korumak isterseniz Broad Spectrum yazısını içeren krem türlerine göz atabilirsiniz.

HEV ve IR Oranı Nedir?

Güneşten gelen HEV yani mavi ışıklar, cildin doğal kolajen üretimini engelleyerek elastikiyetini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle mavi ışığa maruz kalmış ciltlerde kırışıklık, kuruluk, çizgiler ve pigmentasyon problemlerini gözlemlemek mümkündür. Güneş kremi üzerinde bulunan HEV ibaresi, kremin güneşten gelen yüksek enerjili mavi ışıklara karşı cildin korunma düzeyini gösterir.

Kızılötesi olarak tanımlanan IR ışınları ise cilt katmanında hasar ve yanmalara neden olabilir. Dolayısıyla güneş kremi üzerinde kullanılan IR ibaresi ise (infrared- kızılötesi) olarak tanımlanır ve güneşten cilde doğru gelen kızılötesi ışınların engellenme düzeyini tanımlar. 

 

Filtre Ayrımına Göre Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

gunes-kremi-1
Güneş Kremi

Güneş kremi içeriği nasıl olmalı?” sorusunu araştırırken güneş kremlerine özel hazırlanan ürün içeriklerinde fiziksel filtreli ve kimyasal filtreli kavramlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu noktada fiziksel ve kimyasal oranı, cilde direkt olarak gelen güneş ışınlarının dağıtım oranıyla ilişkilidir. Güneş kremleri için fiziksel filtre ve kimyasal filtre terimleri aşağıdaki özelliklere sahiptir.

Fiziksel filtreli güneş koruyucu nedir?

İnorganik bileşenlerden oluşan güneş kremleri fiziksel filtreli grupta değerlendirilmektedir. Fiziksel filtreli koruyucular, güneşten gelen zararlı UV ışınlarını direkt olarak dağıtır ve zararlı maddelerin ciltte oluşturacağı hasarı ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Söz konusu ürünlerin içeriğinde Titanyum dioksit (titanium dioxide) ve çinko oksit (zinc oxide) bileşenleri görülür. Amerika Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından onaylanan iki fiziksel (mineral-tabanlı) filtre olarak bu bileşenler, ciltte iltihaplanma seviyesini de ortadan kaldırır. Fiziksel filtreli güneş koruyucu kremlerin yapısındaki büyük partikülleri nedeniyle cilt tarafından emilmez. Aynı zamanda tahriş edici olmamaları sebebiyle cilt için güvenilir bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla bu durum da fiziksel filtreli güneş kremlerinin çocuklar ve hamileler tarafından kullanımını güvenli bir hale getirir. 

Dikkat: Fiziksel filtreli özelliğe sahip güneş koruyucularında, partikül boyutu küçültülerek cilde temas seviyesi arttırılmış nano partiküllerin kullanılmadığına yönelik dikkatli olunmasında fayda var.

Kimyasal filtreli güneş koruyucu nedir?

Kimyasal filtreli güneş koruyucu kremlerde kullanılan organik içerikler, UVA ve UVB ışınlarını absorbe ederek cildin ışın emilimini engellemeye yardımcı olur. Kimyasal içeriğe sahip güneş koruyucular, fiziksel filtreli ürünlere oranla UV ışınlarına karşı daha etkili bir koruma sağlar. Aynı zamanda diğer ürünlere göre kimyasal filtreli kremlerin sürümü daha ince ve pürüzsüz bir yapı sunar. Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, oxybenzone (benzophenone-3) ve Sulisobenzone (benzophenone-4) içeriklerine sahip kimyasal filtreli koruyucular, ciltte beyaz bir iz bırakmaz. Böylece ürünlerin cilt emilimi kolayca gerçekleşir.

Dikkat: Güneş kremi içeriğinde bulunan kimyasal filtreler, ciltten direkt olarak emilip dolaşım sistemine katılabildikleri için alerjik, toksik reaksiyon ve hormonal risk taşıyabilir. Bu noktada kimyasal içeriğe sahip ürünlerin hassas ciltlerde alerji ya da sivilce problemini de ortaya çıkarma ihtimali yüksektir. 

 

Yapısına Göre Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

gunes-kremi-2
Güneş Kremi

Güneş kremini araştırırken “Güneş kremi mi losyonu mu?” ya da “Güneş kremi mi spreyi mi?” gibi sorular çok fazla yöneltilir. Dolayısıyla güneşten korunmak için iyi bir ürün seçerken kremin yapısı ve cilde nasıl uygulanacağı da dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Yapısına göre güneş kremleri losyon, krem ve sprey formu olarak birbirinden ayrılır.

  • Güneş Kremleri: Krem formunda üretilen güneş koruyucular diğer türlere göre daha yoğun ve yağ bazlı bir formüle sahiptir. Dolayısıyla kuru ve normal cilt yapısına sahip kişilerin krem formunda üretilen güneş koruyucuları kullanması tavsiye edilir.
     
  • Güneş Losyonları: Losyon formunda üretilen güneş koruyucular su bazlı içeriği nedeniyle çok daha akışkan bir forma sahiptir. Dolayısıyla yağlı ciltlerin su ihtiyacını karşılayabilmek için genellikle güneş losyonu kullanması tavsiye edilir. 
     
  • Güneş Spreyleri: Sprey formda üretilen güneş koruyucuları genellikle kolay kullanım yönüyle çocuklar için tercih edilir. Ancak sprey formlar cildin bazı bölümlerine direkt olarak yapışırken uçucu bir etki de gösterebilir. Bu nedenle spreyin cilt üzerinde bir katman oluşturduğundan emin olarak sürülmesi önemlidir.

 

Cilt Tipine Göre Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

gunes-kremi-3
Güneş Kremi

Daha önce güneş kremi kullanan kullanmayan herkesin tek amacı “Güneş kremi nasıl seçilir?” sorusuna doğru bir cevap bulabilmektir. Bu noktada cildiniz için en etkili güneş kremini seçebilmenin yolu cilt tipinizi tanımaktan geçer. Özellikle yüz güneş kremi türleri, ışınların direkt olarak temas ettiği yüz bölgesini koruyarak olası lekelenmelerin önüne geçmede etkin bir role sahiptir. Dolayısıyla hem cildinizin temel yapısını hem de yüz gibi ışınlarla direkt temasta bulunan bölgeleri korumak için cildinize en uygun güneş kremi türünü tercih edebilirsiniz. Cilt tipine göre güneş kremi seçimleri kendi içerisinde; hassas, kuru, yağlı, karma, olgun, lekeli ve sivilceli ciltlere özel güneş kremleri olarak farklı kategorilerde değerlendirilir.

Hassas Ciltler için Güneş Kremi

Kendini koruma özelliği oldukça düşük olan hassas ciltler; sıcaklık, nem, rüzgâr ve UV ışınlarından direkt olarak etkilenir. Dolayısıyla hassas ciltlerin sebum sıvısı cilt yüzeyini koruyacak düzeyde bir güce sahip değildir. Güneşe karşı diğer cilt tiplerine göre direkt olarak hassasiyet gösteren cilde doğru krem uygulanmadığında içerikte bulunan kimyasal bileşenler türlü alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Hassas ciltler için güneş kremi içeriğine göz atarken aşağıdaki özelliklerin yer aldığına mutlaka dikkat etmek gerekir.

  • Ürünlerin içeriğinde parfüm olmaması gerekir.
  • Dermatolojik olarak test edilmiş ürünler kullanılmalıdır.
  • Hipoalerjenik güneş kremleri hassas ciltlerin kullanımına uygundur.
  • 50 SPF korumaya sahip güneş kremleri hassas ciltler için kullanılabilir.

Kuru Ciltler için Güneş Kremi

Kuru ciltlerin diğer cilt tiplerine göre özünde nem tutma seviyesi epey düşüktür. Bu durum cildin erken yaşlanma ihtimalini de doğurmaktadır. Özellikle kuru ciltlerde ortaya çıkan erken yaşlanma belirtileri zararlı güneş ışınlarıyla birleştiğinde etkisini ikiye katlayabilir. Kuru ciltler için üretilen güneş kremleri sayesinde cilt yapısını UVA ve UVB gibi zararlı ışınlardan korurken aynı zamanda nemlendirebilirsiniz. Özellikle yüksek nemlendirici özelliğe sahip su bazlı güneş kremleri, kuru ciltlerin ihtiyacı olan nem desteğini büyük ölçüde sağlar. Kuru ciltler için güneş kremi içeriği seçerken aşağıdaki özelliklere dikkat etmek önemlidir.

  • Uzun süreli nemlendirme sağlayan güneş kremleri, cildin nem tutma düzeyini desteklediği için kuru ciltlerin kullanımına uygundur.
  • Gliserin, Hyaluronik asit ve Aloe Vera gibi nemlendirici ve sus tutma kapasitesi yüksek bileşenlere sahip güneş kremleri tercih edilebilir.
  • İçeriğinde bitkisel nemlendirici desteği bulunan güneş koruyucu kremler kuru ciltlerin kullanımı için uygundur.

Yağlı Ciltler için Güneş Kremi

Cildin aşırı sebum üretmesi yağlanmada önemli bir etkendir. Dolayısıyla kendiliğinden yüksek bir yağ seviyesine sahip cilt tiplerinde güneş kremi seçmek de zorlayıcı olabilir. Yağlı ciltler, hassas ve kuru cilt tiplerine oranla güneş ışınlarına karşı daha dayanıklı olsa da direkt maruz kaldığı sürece çeşitli reaksiyonlara neden olabilir. Yağlı ciltlerde sebum sıvısının aşırı salgılanması nedeniyle gözenekler geniş ve açıktır. Dolayısıyla yağlı ciltler için yanlış güneş kremi kullanmak gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Aynı zamanda yağlı bir cilt yapısına sahip kişilerin gün sonunda gözenek temizliğini dikkatli bir şekilde yapması da önemlidir. Yağlı bir cilt yapısına sahip olan kişilerin güneş kremi seçerken dikkat etmesi gereken adımlar aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

  • Yağsız güneş kremleri, yağlı ciltlerin kullanımına uygundur.
  • Su bazlı güneş kremleri yağlı cilt yapısına sahip kişiler tarafından tercih edilebilir.
  • Komedojenik olmayan güneş kremleri gözenekleri direkt olarak tıkamaz. Bu sayede gözenek tıkanmasına karşı eğilim gösteren yağlı ciltler için uygundur.
  • Mat bitişli güneş kremi kullanılabilir. Mat bitişli kremler, cildin sebum salgısını kontrol ederek yağlanmayı ortadan kaldırır. Bu sayede cilt bariyerini ve nem dengesini korumaya yardımcı olur.

 

gunes-kremi-4
Güneş Kremi

 

Karma Ciltler için Güneş Kremi

Güneş kremi nasıl seçilir?” sorusu için kapsamlı bir cevap arayan tatilcilerin en çok zorluk yaşadığı cilt tiplerinin başında karma geliyor. Karma cilt yapısı alnı, burnu ve çeneyi kapsayan T bölgesinde yağlı; diğer bölgelerde ise kuru ve normal özelliği gösterir. Aynı anda iki cilt tipi özelliğini de taşıyan karma ciltler için güneş kremi bulmak da epey zahmetli olabilir. T bölgesi aşırı yağlı bir yapıya sahip olduğunda ürünlerin akne ve sivilce oluşumuna yönelik etkileri olabilir. Bu nedenle karma ciltler için güneş koruyucu krem seçerken ekstra dikkat etmek gerekir.

  • Komedojenik olmayan güneş kremleri gözenekleri tıkamaz. Dolayısıyla karma ciltlerde akne ve sivilce oluşumu ihtimalini de ortadan kaldırır.
  • Yüksek kaliteli dermatolojik güneş kremleri yapısı itibariyle karma ciltlerin kullanımına uygun olarak üretilmiştir.

Olgun Ciltler için Güneş Kremi

Cilt yaşı ilerledikçe güneşin zararlı etkileri de doğru orantıda bir artış gösterebilir. Özellikle gerginliğini kaybederek yaşlanma eğilimi gösteren ciltlere direkt temas eden güneş ışınları zararlı etki gösterebileceği gibi cildin yaşlanma belirtilerini de artırabilir. Bu noktada kırk yaş ve üzeri kişilerin hem yaz hem kış döneminde güneş kremi kullanması ve içeriği sağlıklı ürünleri tercih etmesi gerekir.

  • İçeriğinde Omega ve Çinko bulunan güneş kremleri kullanılabilir.
  • Yaşlanma karşıtı güneş kremleri kullanıma uygundur.
  • Kolajen içeren güneş kremleri olgun ciltler için canlandırma desteğini verirken zararlı güneş ışınlarına karşı da koruma sağlar.

Lekeli Ciltler için Güneş Kremi

Lekeli ciltlerin, güneş ışınlarının neden olduğu olumsuz etkileri oradan kaldırabilmek için ekstra özen göstermesi gerekebilir. “Güneş kremi nasıl seçilir?” sorusuna bir cevap arayan kişiler de genellikle lekeli cilt konusunda şüpheye düşebilirler. Yüksek korumalı güneş kremleri lekeli ciltleri korurken güneş kaynaklı ekstra leke oluşumunu da engellemeye yardımcı olur. “Anti dark spot” olarak da bilinen güneş kremleri, içeriğinde bulunan vitamin ve mineral desteğiyle güneş ışınlarından cildi korurken leke oluşumunu önlemede etkilidir.

  • İçeriğinde Çinko, E vitamini ve Omega gibi leke oluşumunu engelleyen vitamin-minerallerin bulunması önemlidir.
  • 50 SPF korumasına sahip olması gerekir.
  • UVA ve UVB ışınlarına karşı çift yönlü koruma sağlaması gerekir.
  • Leke oluşumunu önleyen güneş kremlerinin kullanılması gerekir. 

Sivilceli Ciltler için Güneş Kremi

Akneye eğilimli ve sivilce oluşum potansiyeli yüksek kişiler genellikle “Sivilce yapmayan güneş kremi” ya da “Sivilceli ciltler için güneş kremi” konularında kapsamlı bir cevap araştırır. Cilt altındaki kıl foliküllerinin tıkanmasıyla oluşan sivilceli cilt yapısına güneş ışınlarının teması akne oluşumunu destekleyerek olumsuz bir etki yaratabilir. Bu nedenle sivilce eğilimi yüksek ciltler için güneş kremi seçimi büyük bir öneme sahiptir. Sivilceli ciltler için güneş kremi ürünlerinin içeriğine bakarken aşağıdaki detaylara dikkat etmek önemlidir.

  • Koruyuculuğu yüksek bir ürün için SPF 30 üzeri kremlerin tercih edilmesi gerekir.
  • İçeriğinde salisilik asit ve niacinamide gibi cilt tonunu dengeleyici bileşenlerin bulunması önemlidir.
  • Komedojenik olmayan güneş kremleri gözenek tıkamayan yapısı sayesinde sivilceli ciltleri güneş ışınlarından korumaya yardımcı olur.
  • Jel ya da akıcı kıvamda bulunan güneş kremleri sivilceli cilt yapısı üzerinde daha kolay uygulanabilir.

Yüz için Güneş Kremi

Güneş kremleri her ne kadar tüm cildi korumak için üretilmiş olsa da yüzün hassas yapısı nedeniyle klasik güneş kremi yapısından olumsuz etkilenme ihtimali yüksektir. Vücut için üretilen güneş kremleri içeriği özelinde yoğun bir yapıya sahip olabilir. Bu kremler yüz bölgesine sürüldüğünde gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Dolayısıyla vücut için üretilen güneş kremleri yüze sürüldüğünde akne ve sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Bu noktada yüz için özel olarak üretilen güneş kremlerini kullanmak çok daha faydalı olacaktır. Yüz bölgesi için üretilen güneş kremlerinin üzerinde “Yaşlanma karşıtı” ya da “Yüz bölgesine özel” gibi ibareler bulunur. Dolayısıyla yüz ve vücut için üretilen güneş kremleri bu ibareler sayesinde birbirinden ayrılabilir.

Renkli Güneş Kremi Nedir?

Son dönemlerin popüler ürünü renkli güneş kremi içeriğinde güneşten koruyucu maddelerin yanı sıra hafif/orta kapatıcılıktaki bir fondöten bulunur. Dolayısıyla renkli güneş kremleri, cildin güneşin zararlı ışınlarından korurken yüz bölgesinde görülen renk farklılığı ve kusurları da ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Renkli güneş koruyucular, krem üzerine uygulanan fondöten ihtiyacını da ortadan kaldırarak zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca güneş kremini yenileyeceğiniz vakitlerde tüm makyajı tamamen çıkartmak zorunda kalmazsınız. Dolayısıyla günlük makyajınızın yanında güneşin zararlı etkilerinden de yüksek oranda korunmak için fondötenli güneş kremi yani renkli koruyucuları tercih edebilirsiniz.

Campalow’da bugün cildi zararlı güneş ışınlarından korumak üzere üretilen güneş kremlerine özel “Güneş kremi nasıl seçilir?” isimli bir içerik hazırladık. Rehberde cilt tipine, ürün içeriğine ve koruma türlerine göre güneş koruyucu kremlerin ayrıntılarına değindik. İçeriği okuduktan sonra sizin için ideal güneş kremine karar verip yaz tatili için rotanıza yönelik soru işareti duyuyorsanız Campalow olarak düzenlediğimiz “Kamp Alanları” sayfasına göz atabilirsiniz. Sayfada aktivite, konum ve hizmet seçimi yaparak sonuçları filtreleyebilir ve tercihinize en uygun kamp alanını belirleyebilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller dileriz!


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir