Glamping konaklama rehberi

Glamping konaklama rehberinde; çadırların özellikleri, türleri ve genel fiyat aralıklarına değindik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-11-16
Glamping konaklama rehberi

Konfor arayışıyla birlikte son zamanların popüler konaklama tarzı olan Glamping kampında, sıradan bir kampçılık anlayışı ortadan kalkıyor. Söz konusu Glamping kampında günlük ihtiyaçların büyük bir çoğunluğunu kısa sürede bulabileceğiniz büyük bir çadır modeli ve genellikle mini bir veranda gözü mevcut. Dolayısıyla önceliği konfor olan kampçıların birinci tercihi Glamping kampında doğanın derinliklerinde kendi sesinizi dinlerken ev rahatlığına kavuşabilirsiniz. Günümüzde tatilcilerin vazgeçilmezi hâline gelen Glamping kamplarında artan popülarite de Glamping kelime kökenini, konaklama özelliklerini, güncel fiyat karşılaştırmalarını ve Glamping çadırı türlerinin de merak konusu olmasını sağlıyor.

 

Glamping Nedir?

20. Yüzyıl’ın başlarında gün yüzüne çıkan Glamping kavramı, Batı kökenli turistlerin Afrika kıtası ziyareti sırasında yaşadıkları deneyimleri ifade etmek için kullanılıyordu. Avrupa ve Amerikalı turistler geçmiş gezileri sırasında büyük çadırlarda halı, koltuk ve yatak gibi eşyaların olduğu lüks bir konaklama şeklini tercih ediyorlardı. Günümüze bakıldığında 2000’li yıllardan itibaren tekrar popüler hâle gelmeye başlayan Glamping kampının doğayla yakınlaşmak, lüks konaklama tercihlerine ulaşmak ve ev konforunu kampta da yakalayabilmek için ideal bir konaklama olduğunu söyleyebiliriz.

İngilizcede “cazip” anlamını taşıyan “Glamourous”’ ve “Camping” kelimelerini bir araya getiren Glamping sözcüğü, tıpkı kökeninde görüldüğü gibi lüks ve cazip ihtiyaç noktalarında birleşiyor. Konforuyla kamplarda alışkanlık hâline gelecek Glamping konaklama biçimi genellikle ücretli kamp tesislerinde görülüyor. Birbirinden farklı Glamping konaklama tesislerini değerlendirmek ve bölgesel bir arama yapabilmek için “Glamping Kamp Alanları” isimli sayfamıza göz atabilirsiniz. Ayrıca Glamping hakkında daha teknik bilgilere ulaşmak için lüksten vazgeçemeyenlere özel hazırladığımız “Glamping kampı” isimli rehberi de değerlendirebilirsiniz.

 

Glamping Çadırı Türleri Nelerdir?

İlk bakışta kökeninde yatan “Cazip” kelimesine hak vereceğiniz Glamping çadırı türleri kendi içerisinde 4 farklı genel kategoride üretilir. Biçim ve kullanım türü yönünde birbirinden ayrılan Glamping çadırları dome, tepe, safari, çan ve gypsy karavan türlerinde sıralanır. Siz de kampa çıkarken hayal ettiğiniz bir tatil amacına en uygun Glamping çadırını seçerek gündelik yaşamının ev konforunu tatile de kolayca taşıyabilirsiniz.

  • Dome Glamping Çadır: Bu tarz Glamping çadırı modellerinde ilk bakışta yuvarlak bir tepe noktası görülür. Yumuşak hatlarla bir tavan hâline getirilen Dome Glamping çadırında ön kısım genellikle dışarının görülebilmesi için şeffaf bir şekilde yapılır. Bu sayede çadırların alacağı güneş miktarı artarken doğayı izleme şansı bulmanız yüksektir. Ayrıca Dome çadırlarda dik kenarlarla şekillenen zemin bölümü sayesinde çok daha geniş bir alanda konaklayabilirsiniz. Dome Glamping çadırlarında genellikle küçük bir veranda bölümü ve masa, sandalye, yatak, aydınlatma, yastık ve yorgan gibi temel eşyalar da bulunuyor.
     
  • Tepe Glamping Çadır (Kızılderili Tipi Çadır): Kızılderili tipi Glamping çadırları zeminde makul bir boyut ve tavana doğru incelen bir yapıdan oluşur. Tepe noktası bir nokta hâline gelen Glamping çadırlarında zeminle bütün bir yatak, yastık, yorgan, aydınlatma, halı ve çeşitli süslemeler yer alır. Kızılderili çadırında konaklarken boş vakitlerinizi değerlendirmek için veranda bölümüne koyabileceğiniz masa ve sandalyede vakit geçirebilirsiniz.
glamping-turleri-nelerdir-1
Glamping Türleri Nelerdir-1
  • Safari Glamping Çadır: Safari Glamping çadırlarında genellikle klasik bir çadır biçiminde görülen ana hatlar söz sahibi olur. Makul boyutlarda üretilen safari çadırlarında fermuarla açıp kapanabilecek bir ön kapı bulunur. Dolayısıyla normal bir çadır kampı deneyimini yaşamak istiyor ancak lüks tercihlerinizden vazgeçemiyorsanız Safari Glamping çadırında kalabilirsiniz.
     
  • Gypsy Karavan Glamping:Çingene” karavan Glamping anlamına gelen Gypsy modellerinde göz alıcı tarzda motif işlemeleri bulunuyor. Hem içi hem de dışı otantik bir tarzda düzenlenen Gypsy Glamping modellerinde içeriye girmek için bir merdiven bölümü ve tekerlekler mevcut. Dolayısıyla hem Glamping hem de karavan isteklerinizi birleştirip, etnik bir tercih yapacağınızda Gypsy Karavan Glamping’e göz atabilirsiniz.
glamping-turleri-nelerdir-2
Glamping Türleri Nelerdir-2

Glamping çadırları yapısal özellikler, tasarım detayları, biçim ve kullanım türü yönünden kendi içerisinde farklı kategorilerde üretiliyor. Sıralamış olduğumuz birbirinden farklı 4 Glamping modeli içerisinden gündelik yaşamda kamp tesislerinde en fazla kullanılan modelin Dome ve Tepe Glamping çadırları olduğunu söyleyebiliriz. Siz de çadırların birbirinden farklı özelliklerini değerlendirerek hayal ettiğimiz kamp tatiline en uygun tercihi yapabilirsiniz.

 

Glamping Özellikleri Nelerdir?

Son zamanların popüler kamp tercihi olan Glamping çadırları hem lüks hem de konfor ayrıntılarını birleştiren oldukça cazip bir tatil imkânı sunuyor. Zaman içerisinde insanların doğaya geri dönüşü, lüks arayışları ve cazip teklifleriyle popüler hâle gelen Glamping çadırların özellikleri konfor, lüks tercihler, çevre dostu ve doğaya yakın bir yapı hâlinde sıralanıyor.

glamping-ozellikleri-nelerdir
Glamping Özellikleri Nelerdir
  • Konfor: Glamping çadırlarında tatilcilerin otel odasında klasikleşmiş bir şekilde bulabileceği temel gereksinimler daha minimal bir yapı ve makul ücretle sunulur. Dolayısıyla otel odasında bulabileceğiniz maksimum konforu Glamping çadırlarında bulunan yatak, aydınlatma, halı, veranda, dolap ve benzeri hizmetler sayesinde karşılayabilirsiniz.
  • Lüks Tercihler: Bir Glamping çadırında lüks tercihlere hitap etmek üzere göz alıcı dekorasyon ögeleri kullanılır. Doğanın içerisinde göz alıcı bir şekilde parlayan Glamping çadırlarında bir kamp tatiline yönelik ilgi beslediğiniz lüks tercihleri bulabilirsiniz. Dolayısıyla Glamping çadırların günlük kamp rutinlerinin yanı sıra özel günler ve evlilik teklifleri için de sık sık tercih edildiğini söylemek mümkün.
  • Minimal Boyut: Minimale tekrar geri dönüş yaptığımız bugünlerde Glamping çadırların otel konforunu küçük bir alana sığdıran yapısı oldukça cazip bir özellik olacaktır. Söz konusu çadırların sahip olduğu minimal boyut sayesinde kendinizi doğa içerisinde güvenli, konforlu ve oldukça rahat hissedebilirsiniz. Üstelik Glamping çadırların minimal boyutu sayesinde kamp tesislerinde çok geniş bir alana sığmayı başarmış birbirinden farklı çadır modellerinde kalabilirsiniz.
  • Çevre Dostu: Glamping tesislerinde yer alan çadırların büyük bir çoğunluğu eko-turizm anlayışıyla doğaya zarar vermeyecek şekilde üretilmiştir. Dolayısıyla çadırın enerji kaynakları da doğanın vermiş olduğu güneş enerjisi gibi mucizelerle sağlanır.
  • Doğaya Yakın: Doğanın yemyeşil derinliklerine kurulan Glamping tesislerinde ev konforunu tatilinize taşırken gündelik yaşamdan uzaklaşarak izole vakitler geçirebilirsiniz. 

 

Güncel Glamping Fiyat Karşılaştırması

Doğanın derinliklerinde cazip konfor teklifleriyle buluşabileceğiniz Glamping çadırlarında fiyat dengesi birçok kampçı tarafından merak ediliyor. Her kamp tesisinde olduğu gibi Glamping işletmelerinde de güncel fiyatlar normal, aktif ve düşük sezon olmak üzere farklı dengelerde değişiyor. Bunun yanı sıra Glamping çadırlarında bulunan birbirinden çeşitli hizmetlerin de fiyat dengesini doğrudan etkilemiş olduğu söylenebilir. Rehberimizde bir kamp tesisinde belirlenen güncel fiyat değişimleri ve dönemsel farklılıkları inceledik. Örnek verecek olursak:

kas-joy-glamping-cadir-konaklama-ucretleri
Kaş Joy Glamping Çadır Konaklama Ücretleri

Kaş Joy Glamping'in güncel çadır konaklama ücretleri 2022 yılında alınmıştır.

guncel-glamping-fiyat-karsilastirma-rehberi
Güncel Glamping Fiyat Karşılaştırma Rehberi

Sahil Kamp İstanbul tesisinden alınan Glamping çadırı güncel konaklama fiyatlarına göre Dome Çadır İstanbul türünde yatak, masa, sandalye, nevresim, tuvalet ve duş gibi hizmetlerin dâhil olduğu bir Glamping evinde 1250 TL'ye kalabilirsiniz. Aynı şekilde kuzine soba, masa, sandalye ve yorgan gibi alternatif olanakların sunulduğu Şile Glamping Çadırında da 700 TL'ye konaklayabilirsiniz. Konforlu ve cazip bir Glamping kampı için iyi tatiller dileriz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir