Gerçek bir kamp deneyimi için gereken 10 şey

Kamp yapmayı deneyimlemek istiyorsunuz. Fakat hangi adımları atacağınızı bilmiyorsanız bu yazı tam olarak size göre!

Ergin Çelik
Ergin Çelik 2021-12-01
Gerçek bir kamp deneyimi için gereken 10 şey

Kamp yapmaya karar verdiniz ama bilginiz ve tecrübeniz yok. Bunun noktada zahmetsiz ve masrafsız yoldan, kamp yapmanın sizin için uygun olup olmadığını denemelisiniz. Aksi hâlde bir daha hiç kullanmayacağınız malzemeler elinizde kalacaktır. Siz de bu gibi durumlardan kaçınmak istiyorsanız bu yazı tam size göre! Aşağıdaki malzemeleri kamp aktivitesini devamlı hâle getirmek isteyen ve bu maliyetlere kalkışmasında sakınca olmayanlar için sıraladık. Gerçek bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız çantanızı hazırlamadan önce mutlaka listeye bir göz atın deriz!

1.Çadır

cadir
Kamp çadırı

Çadırı kısa yoldan kiralayabilirsiniz. Fakat bu; çakır kurma, toplama , sabitleme, kancaları takma sökme, çadırı düz bir yere konumlandırma, çekiç olmadan taş ile kancaları toprağa çakma gibi deneyimleri atlamış olmanıza sebep olur. Bu deneyimler, kampçılığın önemli heyecanlarını oluşturur. Kendi çadırımız ile kampa gitmek, söz konusu heyecanları deneyimlemek için gereklidir. Çadır seçimi konusu oldukça geniş bir bilgi havuzuna sahip olduğu için detaylara girersek çıkamayız. Ancak size birkaç joker bilgi verebiliriz. Çadırı mümkünse n+1 olarak düşünüp alın ve imkânınız varsa iç yüksekliği fazla olsun. Böylece içeride üstünüzü kolayca değiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra satın aldığınız çadır mutlaka yağmur ve rüzgâra dayanıklı olsun. Böylece soğuk kış şartlarında bile hayalini kurduğunuz kamp deneyimine ulaşabilirsiniz.

2.Uyku tulumu

uyku tulumu
Uyku tulumu

Çadırın içinde şişme yatak ve battaniye ile de yatabilirsiniz. Fakat iyi bir deneyim isterseniz şişme mat üstüne uyku tulumu ile kıpırdamadan sabaha kadar (hava çok sıcak değilse) uyuyabilirsiniz. Şişme yatak üstünde de isterseniz uyku tulumu ile yatabilirsiniz. Üstelik çift kişilik uyku tulumları kategorisine de göz atabilirsiniz.

3.Mat / Şişme yatak

mat
Mat

Çadırda geçireceğiniz bir gecede direkt zemine yatmamanız çok önemli. Böylece zeminin rahatsız edici boyutunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu yüzden malzeme listesine ya bir mat (şişme matlar da mevcut) ya da şişme yatakları dâhil etmelisiniz. Unutmayın ki, kamp alanında ev konforu sağlamak zor olsa da sağlığınızı bozacak durumların önüne geçmek lazım. 

4.Kamp sandalyesi

kamp sandalyesi
Kamp sandalyesi

Arkadaşlarınızla ya da tek çıktığınız bir kamp tatilini keyifli kılan öğelerden biri de ateştir. Bu noktada keyifli bir akşam yaşarken kamp ateşinin yanında taşa oturmanız olmaz. Taşın rahatsızlığını ortadan kaldırmak için bir kamp sandalyesi edinebilirsiniz. Tercihinizi yaparken mümkünse bel desteği ve bardaklığı olan bir modele göz atın. Kamp sandalyesi kolay taşınabilir olmalı çünkü sandalyenizi koyacağınız yerler genelde aracınızın giremediği yerler olur. Eğer toplu taşıma ile kampa gidecekseniz de taşıması kolay bir sandalye hayatınızı kurtaracaktır. Bizden söylemesi!

5. Kafa lambası

kafa lambası
Kafa Lambası

Genelde daha önce kamp deneyimi olmamış kişiler tarafından kafa lambasının gerekli olmadığı düşünülür. Fakat ilk kampta bu düşünce ortadan kalkar ve bir kafa lambasının ne kadar gerekli olduğu anlaşılır. Kafa lambası, hem çadır etrafında hem de gece yürüyüşe çıktığınızda çok yararlı olur. “Telefonun ışığı var onu kullanırım!” dememelisiniz. Bu noktada telefonunuzun şarjı azaldığında ya da ellerinizi kullanmanız gerektiğinde zor duruma düşebilirsiniz.

6. Kamp lambası

kamp lambası
Kamp Lambası

Çadırın içine sadece uyumak için girmiyorsunuz. Çadır lambaları hem çadır içinde loş ışık veriyor (3 kademeli lambalar mevcut) hem de dışarıda ortam aydınlatması için kullanılabiliyor.

7.Kamp ateşi

kamp ateşi
Kamp ateşi

Kamp ateşi, keyifli bir kamp deneyimi için çok önemlidir. Son dönemlerde kamp alanlarında ateş yakmak ile ilgili bazı kısıtlamalar getirilmiş olsa da en azından bir orman şöminesi ya da mangal üstünde kamp ateşi yakılabilir. Yaktığınız kamp ateşi kontrollü olmalı ve alandan ayrıldığınızda söndüğünden emin olmalısınız. 

8.Sıcak su

kamp ocağı
Sıcak su

Yanınızda çay kahve içmek için su ısıtabileceğiniz bir kamp çaydanlığı olmalı. Ateş ya da tüp üstünde su ısıtıp; çay ve kahve içebilirsiniz. Kamp ateşi etrafında arkadaş ve ailenizle sıcak bir çay içmeniz; hem kamp deneyiminizi zenginleştirecek hem de keyfinizi artıracaktır.

9.Gece yürüyüşü

Gece yürüyüşü
Gece yürüyüşü

Kafa lambalarınızı takıp sabah keşfettiğiniz bölgeleri bir de gece yürüyüş yaparak deneyimlemeniz çok keyifli olacak. Eğer etrafınızda pek ışık yoksa ve hava da açık ise ışıklarınızı kapatıp gökyüzündeki yıldızların karanlık bir ortamda nasıl göründüklerini kesinlikle deneyimleyin. Böylece şehirde görmenizin mümkün olmadığı kadar çok sayıda ve parlak yıldız görebilirsiniz.

10.Sabah yürüyüşü

Sabah yürüyüşü
Sabah yürüyüşü

İlk gecenin sabahında muhtemelen erkenden uyanacaksınız. Çadırın içinden çıkın ve ağaçların, toprağın kokusunu içinize çekin. Böylece şehirde duyamayacağınız koku ve sesler duyacaksınız. Bulunduğunuz kamp alanına bağlı olarak etrafta dere, göl yada deniz varsa deneyiminiz çok daha keyifli olacaktır. Özellikle deniz kenarı bir kamp alanında iseniz dalga sesleri inanılmaz etkileyici olur.

Yukarıdaki listede minimum gereksinimler var. Bunların dışında; hamakta kestirmek, salıncak kurup sallanmak, çevredeki kurumuş ağaçları testere ile kesmek, akarsu yada denizde yüzmek gibi birçok ek faaliyet ile de kamp deneyimini zenginleştirebilirsiniz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir