Evcil hayvanla kampa çıkmadan önce bilinmesi gerekenler

Bu rehberimizde sizler için; minik dostunuzla kamp yoluna doğru çıkmadan önce mutlaka bilinerek dikkat edilmesi gerekenleri sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-01
Evcil hayvanla kampa çıkmadan önce bilinmesi gerekenler

Hayatımızı güzelleştiren minik dostlarımıza alıştıktan sonra bir günün bile onlar olmadan geçmesini istemeyiz. Hâl böyle olunca sezon ne zaman olursa olsun tatile çıkarken onları da yanımıza almak isteriz. Özellikle rahatlıkla koşup eğlenebilecekleri bir kamp tatili, evcil dostlarımız için de keyifli bir aktiviteyi çağrıştırır. Bu noktada evcil hayvanımız için de keyifli bir kamp deneyiminde dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunur. Bu noktalar sayesinde uzun süre unutulmayacak anılara ev sahipliği yapan bir kamp tatiline evcil hayvanınızı da dâhil edebilirsiniz. Bugün yazımızda sizler için; evcil hayvanınızla kampa çıkmadan önce bilmeniz gerekenleri sıraladık. Gelin, birlikte göz atalım.

Kamp

Uzaklaşma İhtimaline Karşı Önlem Alın

Özgür ruhumuza bir ilaç gibi gelen kamp deneyimi evcil hayvanımız için de rahatlamanın sembolü olabilir. Özellikle açık alan ve yüksek oksijen birleştiğinde minik dostlarımız için de harika bir oyun alanı oluşturacaktır. Bu noktada çeşitli oyun deneyimleri ve sınırsız açık alan; evcil hayvanınızın uzaklaşmasına neden olabilir. Böyle durumlarda telaşa kapılmadan dostunuzu daha kolay biçimde bulabilmek için çeşitli ekipmanlardan yardım alabilirsiniz. Evcil hayvanınız uzaklaştığında tasmasına takacağınız bir zil, led ışık ya da ses çıkartabilecek küçük bir cisim kurtarıcı olacaktır. Bunun yanı sıra uzaklaştığı bölgede kolay biçimde bulunabilmesi için tasmasına telefon numarası bırakabilirsiniz.

Kamp

Onu Tanıyın

Evcil hayvanınızı mutlaka yeteri kadar tanıyorsunuzdur. Ancak özellikle başka kampçıların da bulunduğu bir bölgeye giderken evcil hayvanınızın tavırlarına yönelik bilgi sahibi olmanız gerekir. Böylece herhangi bir olumsuzluğa karşı hızlı önlem alabilirsiniz. Evcil hayvanınız başka canlılar gördüğünde saldırganlaşmaya eğilimli olabilir. Bunun yanı sıra açık bir bölgeye girdiğinizde yanınızdan kolayca ayrılabilir. Bu gibi durumlarda evcil hayvanınızı yeterince tanıyorsanız gerekli önlemi en erken vakitte kısa sürede alabilirsiniz.

Kamp

Ortamı Sevmesini Sağlayın

Evcil hayvanlarımız da tıpkı insanlar gibi mutlu olduğu alanda bulunmak ister. Heyecanla çıktığımız bir kamp deneyiminden bizim gibi minik dostumuzun da keyif almasını istiyorsak mutlaka sevebileceği bir alan hazırlamalıyız. Bunun için kampa giderken evcil hayvanınızın sevdiği battaniye, oyuncak ya da yastık gibi eşyaları ekipman çantasına koyabilirsiniz. Kamp alanında huzursuz hisseden minik dostunuz ilgisini sevdiği oyuncağa yönlendirecektir. Böylece kamp alanında kendini güvenli ve huzurlu hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Kamp

Aktivitelerinize Dâhil Edin

Heyecanla çıktığınız bir kamp deneyimi sizin kadar evcil hayvanınız için de keyifli olacaktır. Özellikle evcil hayvanınızın güçlü içgüdüleri ona ayırdığınız vakti, verdiğiniz değeri ve birlikte vakit geçirme isteğinizi hissedecektir. Bunun için bir kamp aktivitesinden evcil hayvanınızla birlikte keyif almak için günlük aktivitelerinize onu da dâhil edebilirsiniz. Örneğin gün içerisinde yapacağınız küçük çaplı yürüyüş ve geziler, birlikte mutlu bir deneyim kazanmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırladığınız yemek ve atıştırmalıkları da onunla paylaşabilirsiniz.

Kamp

Rahat Edebileceği Kamp Alanlarını Seçin

Birlikte çıkacağınız bir kamp tatilinde evcil hayvanınızın rahat hissedebilmesi için mutlaka doğru kamp alanlarının seçilmesi gerekir. Bunun için mekân seçiminde bulunmadan önce bölgenin kene, parazit ya da böcek gibi canlı tehlikelerinden uzak olduğunu öğrenmeniz gerekir. Bu noktada araştırma yapabilir ya da işletmeyle bizzat iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda bir kamp alanına gitmeden önce seçtiğiniz mekânın evcil hayvan kabul kriterlerine göz atmanız gerekir. Bazı kamp işletmelerinin özel kuralları arasında evcil hayvan kabulü olmayabilir. Bu gibi durumlarda evcil hayvanınızla geri dönmek oldukça zor olacaktır. Kamp alanına doğru yola çıkmadan önce doğru mekân tercihinde bulunmak için Campalow olarak sunmuş olduğumuz “Kamp Alanı Bul” motorundan faydalanabilirsiniz. Arama motorunda özelliklere “Evcil Hayvan Dostu” kriterini dâhil ederek doğru mekânları değerlendirebilirsiniz. 

Kamp

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir