Eğlence arayanlara: Birbirinden keyifli kamp oyunları

Bugün sizin için, bir kamp tatilini hem kendiniz hem sevdikleriniz için eğlenceli kılan çeşitli oyun fikirlerini araştırdık ve sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-01-29
Eğlence arayanlara: Birbirinden keyifli kamp oyunları

Şehrin kalabalığı ve gürültüsü derken kendimizi yoğun bir stres rutini içinde bulabiliriz. Bir de üstüne çalışma stresi ve sosyal problemler eklenince hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir boyuta ulaşması kaçınılmaz olur. Hayatımızın stresli dönemlerinde tatil vaktine yaklaşırken pencereye adeta bir güneş ışığı vurmaya başlar. Mutluluk, huzur ve umudu çağrıştıran güneş ışığı göründüğünde tatil de kaçınılmaz bir hâle gelir. Kimisi için lüks oteller ideal bir tatil planını oluştururken kimisi için de eğlencenin doruklara ulaştığı bir kamp deneyimi hayallere imza atar. Biz daha çok kamp tatilinden yanayız! Doğanın mucizeleriyle baş başa kalırken huzuru çağrıştıran bir kamp deneyimi zihinsel ve fiziksel olarak dinlenmeniz için idealdir. Üstelik bu tatile bir de sevdikleriniz eşlik ettiğinde unutulmayacak anılara ev sahipliği yapar. Akşam vakti, sevdiklerinizle birlikte kamp ateşinin başında sohbet etmekten daha mutluluk verici ne olabilir ki? Bir de bu etkinliğe eğlenceli oyunlar eklendi mi keyfin doruklarına giden yolu buldunuz demektir. Bugün sizin için, sevdiklerinizle gittiğiniz bir kamp tatilini eğlenceli kılmak adına kolayca deneyebileceğiniz çeşitli kamp oyunlarını sıraladık. Gruplar oluşturulduysa, başlayalım!

Oyun

Katil Kim?

Listemize kampçılar arasında bir popüler hâline gelmiş “Katil kim?” oyunu ile başlamak istedik. Oyuna başlamadan önce herkes bir çember şeklinde oturur. Oyuna dâhil olacak kişiler tarafından öncelikle moderatör görevini üstlenen bir lider seçilir. Lider hariç herkes gözlerini kapatır. Bu esnada lider dairenin ortasına geçer ve gezinmeye başlar. Lider gruptan bir kişiyi seçer ve yavaşça omzuna dokunur. Böylece seçtiği kişi katil olarak belirlenir. Daha sonra gruptakiler gözlerini açar ve katili bulmaya çalışır. Gündüz olduğunda açılan gözler gece vaktinde kapalı pozisyona geçer. Her gece olduğunda gruptakilerin gözleri kapalıyken katil birini öldürür. Oyun ilerlerken gruptakiler katilin kim olduğunu bulmaya çalışır. Heyecan ve eğlencenin doruklara ulaştığı oyunu oynarken hem zihin pratiği yapabilir hem de muhabbetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Oyun

İki Gerçek Bir Yalan

Sıradaki oyunumuz daha çok birbirini çok tanımayan ve yeni tanışmaya başlayan gruplarda eğlenceli bir hâle gelir. İki gerçek bir yalan oyununda öncelikle herkes çember oluşturacak şekilde oturur. Daha sonra herkes sırayla kendi hayatına dair üç adet bilgi verir. Bu bilgiler; ikisi doğru, biri yanlış olacak şekilde söylenir. Daha sonra grup arasında sohbet ilerledikçe verilen bilgilere dair doğru ve yalan ayrıştırmaları yapılır. Böylece gruptakilerin birbirini daha iyi tanıması sağlanırken eğlenceli bir muhabbet yakalanır.

Oyun

Ben Kimim?

Oyuna başlamadan önce “Sıcak Koltuk” adı verilen bir oturma yeri belirlenir. Sıcak koltukta oturan kişi öncelikle kendine bir ünlü kimliği belirler. Daha sonra çevredekiler koltuğa oturan kişinin düşünmüş olduğu ünlüyü bulabilmek amacıyla “evet” ya da “hayır” cevaplarının alındığı sorular sormaya başlar. Böylece gruptakiler tarafından sıcak koltukta oturan kişinin belirlediği ünlü tahmin edilmeye çalışılır. Ünlüyü ilk tahmin eden kişi oyunu kazanır. Yanlış tahmin eden ise oyundan elenir.

Oyun

Ünlü İsimler

Son olarak kamp ateşinin başında otururken sadece sohbet ederek oynayabileceğiniz bir oyun seçtik. Ünlü isimler oyununda öncelikle bir kişi ünlü birinin ad ve soyadını söyleyerek etkinliği başlatır. Daha sonra bir yanındaki kişinin, söylenen ünlü soyadının baş harfiyle başlayan yeni bir ünlü ismi türetmesi gerekir. Ünlü isimleri yabancı ya da yerli olabilir. Oyun devam ettikçe yeni isim türetemeyen kişiler elenir ve oyundan çıkar. Son kalanlar arasında eğlence ve beyin fırtınası devam eder. İyi eğlenceler!

Oyun

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir