Cumartesi rotası: Şile Ağva gezisi

Şehir gürültüsünden sıkıldığınız anda sizi büyükşehir gürültüsünden çekip alacak bir Şile Ağva gezi rehberi oluşturduk.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-05
Cumartesi rotası: Şile Ağva gezisi

İstanbul’un kalabalığı, gürültüsü ve trafiği derken rutinleşen büyükşehir hayatında sıkılmış olabilirsiniz. Özellikle fiziksel yorgunluğa zihinsel bitkinlik de eklenince hayatınız çok zorlu bir hâl alabilir. Bu noktada sizi kısa bir süre de olsa rahatlatacak küçük çaplı bir tatil kaçamağına başvurabilirsiniz. Özellikle İstanbul’dan bir hafta sonu kaçamağı dedik mi ilk olarak karşımıza Şile çıkar. Masmavi denizi, yemyeşil doğası ve bol oksijeniyle büyüleyen Şile, büyükşehrin yanında olmasına rağmen kalabalık ve gürültüden kendini sınırlamayı başarmış. Hatta kendini öyle soyutlamış ki; birçok otel ve kamp işletmesinin de merkez noktası olmuş. İşte biz de bu noktada; sizi büyükşehir gürültüsünden kısa süre de olsa çekip alacak bir gezi rehberi oluşturduk. Hazırlamış olduğumuz rehbere göz atarak Şile’de gezebilir, eğlenebilir, kamp yapabilir ya da lezzetli yiyeceklerin tadını çıkartabilirsiniz.

Ağva

Nerede Yemek Yenir?

İstanbul’un merkez noktasından yola çıktığınızda trafik ya da molalar derken yaklaşık 2 buçuk saatlik bir sürede Şile Ağva’ya varabilirsiniz. Çekmeköy ve Sultançiftliği’ni geçtikten sonra D020 yolundan devam ederken; gözleme ya da börek gibi aperatif atıştırmalıklar isterseniz Karadenizli Gözlemeci, Kardeşler Gözleme Evi ya da Mola Gözleme Evini ziyaret edebilirsiniz. Karnınız çok aç ise lezzetli bir yemek için Alemdağ Şile yolu üzerinde konumlanan Üvezli Mesire Piknik ve Restoran alanında mola verebilirsiniz. Karnınızı doyurduktan sonra Ağva istikametine doğru devam edebilirsiniz. Kaldığınız bölgede açlık hissederseniz ve özel işletmede restoran imkânı yok ise Ağva My Dream Cafe ve Restoran, Irmak Restoran ya da Küçük Ev Restoranı değerlendirebilirsiniz.

Ağva

Nerede Kamp Yapılır?

Ağva’nın yemyeşil doğası ve berrak denizini görünce kamp yapacağınız yeri bulmakta küçük çaplı bir heyecan yaşayabilirsiniz. Ancak bu noktada kamp yapacağınız işletme hakkında önceden bilgi sahibi olursanız daha verimli bir tatil geçirebilirsiniz. Ağva’ya geldikten sonra yemyeşil bir ormanın içinde butik kamp işletmesinde konaklamak isterseniz Ağva Seferoğulları Camping özel kamp işletmesini tercih edebilirsiniz. Kampta doğadan adeta bir cennet köşesini keşfetmek isterseniz Green Park Camping işletmesine göz atabilirsiniz. Özel kamp işletmesinin yanı sıra konaklamak için bir otel konsepti tercih ederseniz rustik dekorasyonuyla büyüleyen Ağva Ağaç Evlerinde konaklayabilirsiniz. Son olarak konforlu bir konaklama tercihinin yanı sıra çeşitli gençlik aktivitelerine katılmak isterseniz Şile Sahil Kamp işletmesini tercih edebilirsiniz. 

Ağva

Hangi Aktiviteler Yapılır?

Şile’nin Ağva beldesi nehir ve ormanlarla adeta doğanın bir mucizesini anımsatıyor. Hâl böyle olunca da Ağva ziyaretçileri için zorluk derecesine göre ayrılmış doğa yürüyüşleri kaçınılmaz oluyor. Siz de Ağva beldesinde doğa yürüyüşü yapmak isterseniz Kilimli Parkuru, Kurfallı Orman Parkuru, Dubabayırı Tepesi ve Hacıllı Parkurunu dört mevsim ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Ağva’nın çeşitli rotalarında profesyonel ve amatör balıkçılığa adım atabilirsiniz. Huzurlu yeşilin yanında amatör bir balık tutma macerasına çıkarsanız Göksu Deresini ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla maceraya kucak açmak isterseniz Ağva sahilinde dalga sörfü yapabilirsiniz. Karadeniz sahilinde bulunan Ağva’nın denizi dalga sörfüne oldukça elverişli. Üstelik sörf okullarından yardım alarak dalga sörfünü daha profesyonel bir hâle getirebilirsiniz. Son olarak benzersiz anılara imza atacağınız Hacı Şelaleleri Turuna mutlaka katılabilirsiniz. Yaklaşık bir saatlik tur, Hacıllı Köyünden başlar ve Gürlek Mağarasına uğrayarak devam eder. Yol boyunca yemyeşil güzelliği keşfederken bol oksijenin tadını çıkartabilirsiniz. 

Ağva

Editör Önerisi

Şile konusu açılınca büyükşehrin yanında yer alıp bu kadar sessiz ve huzurlu kalmayı başarabilen bir bölgeyi tebrik etmemek elde değil. Bu yüzden özellikle sakin ve huzurlu doğası sayesinde Şile beni en çok cezbeden kamp rotaları arasında yer alıyor. Hafta sonu geldiğinde çantamı da hazırlayıp Ağva’ya doğru yola çıktığımda birbirinden çeşitli yemeklere ev sahipliği yapan restoranlarda duraklayıp Şile yemeklerini tatmak isterim. Şile’nin meşhur su mancarı salatası, palamut köftesi, paprika ve öre tatlısını mutlaka denemelisiniz. 

Ağva’ya vardığımda konaklamak için ilk tercihim Seferoğulları Camping’ten yana olur. Butik otel ve kamp konseptini birleştiren işletmede ihtiyaçlarımı karşılarken güler yüzlü bir tatil geçirebilirim. Konakladığım gün içerisinde aktiviteleri değerlendirmek için çeşitli koyları keşfedebileceğim doğa yürüyüşüne katılırım. Son olarak da Şile’nin meşhur kestane balını satın alarak tatili sonlandırırım. Bu hafta sonu ya da bir sonraki haftayı Şile’nin Ağva beldesinde kamp yaparak geçirmenizi tavsiye ederim. Özellikle yağmurun ara verdiği bir vakitte Şile’nin çeşitli aktivitelerinin tadını çıkartabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler!

Ağva

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir