Çeşme gezi rehberi

Çeşme gezi rehberinde ulaşım rotası, yemek alternatifleri, konaklama imkânları, hediyelik seçenekleri ve aktivitelerden bahsettik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-02-05
Çeşme gezi rehberi

Yazın kavurucu sıcakları ve eğlenceli atmosferi kendini hissettirmeye başladığında her ikisini birden sunabilecek keyifli bir gezi rotasının peşine düşüyoruz. Bu rotaların başında da Ege ve Akdeniz gibi popüler beldeler geliyor. Akdeniz, mavi ve yeşilin en güzel tonlarını doğada harmanlayarak misafirleriyle buluşturuyor. Ege ise büyüleyici bir doğa atmosferinin yanı sıra eğlenceli sokaklarıyla bir geziden beklediğiniz her türlü konfor ve macera değerlerini büyük ölçüde karşılıyor. Ege topraklarında eğlenceli bir gezi söz konusu olduğunda rotalar İzmir’in Çeşme ilçesine doğru dönüyor. Turistik imkânları, gece hayatı ve Alaçatı mavisiyle ünlü Çeşme’de keyifli bir gezi planlarken konforlu kamp alanlarında konaklama şansınız da bulunuyor. Bunun için daha önce hazırladığımız Çeşme’de ücretli ve ücretsiz 15 kamp alanı rehberini değerlendirebilirsiniz. Bugün keyifli bir gezi için rotasını İzmir’e çevirenlere özel bir Çeşme gezi rehberi hazırladık. Rehberde Çeşme’ye ulaşım, yemek alternatifi, kamp rotası, aktivite ve hediyeliklerden bahsettik. Hazırsanız, Çeşme gezi rehberine geçelim.

 

Çeşme Gezi Rehberi

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

cesme-ulasim-harita
Çeşme Ulaşım Harita

İzmir’in vazgeçilmez rotası Çeşme, Türkiye haritasının batı bölgesinde konumlanıyor. Alaçatı, Ildır, Germiyan, Uzunkuyu ve Barbaros gibi bölgelerin haritaya göre sol kısmında yer alan Çeşme ilçesi elverişli bir ulaşım noktasında bulunuyor. İstanbul gibi yorucu bir şehirden yola çıkıp Çeşme’nin dinlendirici topraklarına gitmek istediğinizde ilk alternatif olarak özel araç kullanabilirsiniz. Bunun için İstanbul merkezden yola çıktığınızda O-5 yolunu kullanmanız gerekiyor. Bu yola bir alternatif olarak gidiş rotasında E-881 rotasını da tercih edebilirsiniz. Söz konusu yollarda devam ederken İstanbul-Çeşme arası yolculuğunuz 576 km yani yaklaşık 5 saat 26 dakika sürecektir. 

İzmir şehir merkezine yaklaşık 85 km mesafede bulunan Çeşme’ye ulaşımın bir diğer alternatifi de toplu taşıma araçları. Bunun için İstanbul, İzmir ya da Ankara gibi şehirlerden şehirlerarası düzenlenen otobüs seferlerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede İzmir Otogarı’nda inebilir ve kalan yolu Çeşme’ye giden otobüslerle devam edebilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz şehirdeki hava yolu alternatiflerini tercih ederek İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda inebilir ve kalan yolu Çeşme’ye doğru devam edebilirsiniz.

 

Çeşme’de Ne Yenir?

midye-dolma
Midye Dolma (Taylor Friehl)

Bir tatilden beklediğiniz eğlence ve macera ihtiyaçlarını aynı anda sunmayı başaran Çeşme, popüler gezi rotalarının da başında geliyor. Çeşme’de tanışacağınız bir diğer özellik de geleneksel Ege lezzetlerini Türk mutfağına taşıyan birbirinden kıymetli tatlardan oluşuyor. Çeşme’ye ayak bastığınızda öncelikle Ege’nin kıymetli otlarını tüketmenizi öneriyoruz. Birbirinden nefis Ege yeşilliklerinin yanında deniz mahsulleriyle keyifli öğünü deneyimlemek için Roka Bahçe’yi ziyaret edebilirsiniz. Roka Bahçe’de Alaçatı’nın huzur veren mavi sokaklarını keşfederken lezzetli bir akşam öğününe imza atabilirsiniz.

Ege’nin gözdesi Çeşme’ye gelince midye dolma yemeden dönmek elbette olmaz. Civarda yiyebileceğiniz en güzel midye lezzetini yine Alaçatı sokaklarında arabasında hizmet veren Seyfi Usta’da deneyebilirsiniz. Özellikle Alaçatı’nın uzun süren eğlenceli gece hayatından sonra lezzetli midyelerin ideal bir gece öğünü olacağını söyleyebiliriz. Son olarak akşam saatlerinde hafif bir ev yemeği tercih etmek isterseniz Yusuf Usta Ev Yemekleri’ne gidebilirsiniz. Burada ızgara lezzetler, kavurma, zeytinyağlılar ve salatalar gibi pek çok lezzete ulaşabilirsiniz.

 

Çeşme’de Nerede Kamp Yapılır?

vadi-alacati-otel-camping
Vadi Alaçatı Otel & Camping

İzmir’in Çeşme rotası söz konusu olduğunda derin bir maviliği keşfedeceğiniz sahil şeridinde pek çok kamp alanıyla karşılaşabilirsiniz. Çeşme’de sanat ayrıntılarıyla zenginleştirilmiş unutulmaz bir kamp deneyimi için ilk önerimiz Salaşk Çadır ve Karavan Kamp Alanı’ndan yana. Tesise İzmir şehir merkezi ve çevre illerden hem toplu taşıma hem de özel araçlar vasıtasıyla ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor. Doğanın dinlendirici renkleriyle harmanlanmış tesiste kendi çadır ve karavanınız ile konaklama şansına sahipsiniz. Ayrıca konforlu bir konaklama tercihi yaptıktan sonra huzurlu saatlere adım atmak için Çeşme’nin yemyeşil atmosferinde bir doğa yürüyüşüne de vakit ayırabilirsiniz. 

Çeşme kamp alanları arasında bir diğer önerimiz de Vadi Alaçatı Otel & Camping tesisi olacak. Alaçatı Halk Plajı’na oldukça yakın bir konumda hizmet veren Camping’e özel araçla ulaşım sağlanabiliyor. Bunun için Musalla Koyu’nu geçtikten sonra sahil yolunu yaklaşık 1,5 km boyunca takip ederek Vadi Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz. Tesiste misafirlerin konaklayabileceği 50 kişilik kapasiteye sahip özel tasarlanmış ahşap butik odalar bulunuyor. Buralarda keyifli bir kampın tadını doyasıya çıkarma şansı bulabiliyorsunuz. Ayrıca tesiste açık hava sineması, atölye etkinlikleri ve doğa yürüyüşü gibi birbirinden kıymetli aktivitelere de vakit ayırma şansına sahipsiniz. Çeşme ve İzmir'in çevre beldelerinde konaklayabileceğiniz kapsamlı kamp alanları için "İzmir'de 26 kamp alanı" rehberimize göz atabilirsiniz.

 

Çeşme’de Hangi Aktiviteler Yapılır?

sehir-turu
Şehir Turu (Mehmet Uzut)

Yaz sporlarının sıklıkla yapıldığı Çeşme’ye adım attığınız andan itibaren vakit geçireceğiniz birbirinden keyifli birçok aktivite bulabilirsiniz. Öncelikle Çeşme de sualtı ve yüzey güzelliğiyle dikkat çeken maviliklerin arasında tüplü dalışın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Daha önce dalış yapmadıysanız deneyimli eğitmenlerden bilgi alarak bu macera dolu yolculuğa çıkabilirsiniz. Bunun yanı sıra Çeşme’nin masmavi derinliklerinde rüzgâr sörfü, yelkencilik ve kitesurf yapabilirsiniz. Maviliklerden sıyrılıp Çeşme topraklarında macera bulacağınız bir deneyim için de ATV turu ya da Gyrocopter gibi macera dolu aktivitelere vakit ayırabilirsiniz.

Çeşme şehrinin Alaçatı başta olmak üzere butik bir konseptle oluşturulmuş her sokağı kültürel bir geziye adeta zemin hazırlıyor. Dolayısıyla Çeşme’de yapabileceğiniz en kıymetli aktivitelerin başında şehir turu geliyor. Alaçatı’nın maviliklerinde kaybolurken Çeşme Kalesi gibi büyüleyici bir tarihe yolculuk yapabilirsiniz. Üstelik gördüğünüz her şehir güzelliğini ölümsüz bir hâle getirmek için Çeşme gezisinde yanınızda fotoğraf makinesi bulundurabilirsiniz.

 

Çeşme’den Ne Alınır?

hediyelik-sabun
Hediyelik Sabun (Sevda Liza)

Şehrin büyüleyici güzelliği kadar Çeşme hediyelik eşya kültürü de sizi büyüleyecek cinsten özelliğe sahip. Öncelikle sakız ağaçlarıyla ün salmış Çeşme’den sevdikleriniz için sakız reçeli, sakızlı lokum, sakızlı kahve, sakızlı likör ve sakızlı gazoz gibi lezzetler temin edebilirsiniz. Ayrıca Çeşme’nin yaz lezzetlerini topraklarınıza kadar taşımak için bölgeden kavun, bal, limon çiçeği, fıstık reçeli ve incir gibi yiyecekler de atın alabilirsiniz. Çeşme’nin mavilerle harmanlanmış butik sokaklarında kadınların el işçiliğini taşıyan muhteşem takı, süs ve anahtarlık gibi malzemeler satılıyor. Bu malzemelerden satın alarak hem kadınların el emeğini destekleyebilir hem de ölümsüz bir eşya satın alabilirsiniz. Çeşme’de satın alabileceğiniz bir diğer alternatif de sabunlar. Şifalı bitki ve otlar vasıtasıyla yapılan sabunlar, rengarenk stantlardan muhteşem bir koku eşliğinde satılıyor. Bu sabunlardan satın alarak hem kendiniz hem de sevdikleriniz için Çeşme kokusunu eve kadar taşıyabilirsiniz.

 

Editör Önerisi

İzmir’in Çeşme ilçesi deyince kalbiniz heyecanla atmaya başlıyorsa siz de bendensiniz. Çeşme’nin masmavi sokakları adeta huzura davet eden bir deneyimin kapılarını aralıyor. Üstelik bölgenin kolay ulaşım alternatifi ve birbirinden konforlu konaklama imkânlarıyla Çeşme gezi rutininiz de oldukça keyifli bir hâl almaya başlıyor. Beldeye adım attığınız andan itibaren bulacağınız huzuru, kamp alanlarının birbirinden konforlu konaklama imkânlarıyla birleştirebilirsiniz. Bunun için Campalow’da hazırladığımız Çeşme kamp alanları sayfasını arama motorunda kullanarak filtreleme yapabilir ve hayalinizdeki kamp rotasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca genellikle deniz çevresinde kurulan kamp alanlarında kalırken sualtı ve yüzey güzelliklerini keşfedeceğiniz yaz aktivitelerine de katılabilirsiniz. Çeşme’de asıl hayatın akşam ve gece saatlerinde başladığını söyleyebiliriz. Eğlenceye merakınız varsa Alaçatı’nın keyifli sokaklarında unutulmaz vakitler geçirip gece sonunu bir midye lezzetiyle bulabilirsiniz. Daha sakin bir geziyi tercih ederseniz de butik kafelerde vakit geçirebilir ya da kamp alanında yıldızlar altında en sevdiğiniz kitabı okuyabilirsiniz. Çeşme gezi rehberinde hayalini kurduğunuz bir etkinlik için şimdiden iyi eğlenceler dileriz!


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir