Bozcaada kamp alanları | Bozcaada'da 8 kamp alanı

Bozcaada’da; ücretli-ücretsiz bungalov evleri, karavan kiralama ile park alanları ve çadır kamp alanlarını listeledik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-04-07
Bozcaada kamp alanları | Bozcaada'da 8 kamp alanı

Kendini daima özgür hisseden ruhlara ilaç gibi gelen kamp sezonu açıldığında yönümüzü çevirdiğimiz noktalardan biri de Çanakkale. Şehrin tarihi dokusuyla birleşen mucizevi doğal güzellikler görenleri adeta hayran bırakmaya yetiyor. Hayalini kurduğunuz bir kamp için rotanızı Çanakkale’ye çevirdiğinizde mavi ve yeşilin benzersiz uyumuyla sizleri karşılayan Bozcaada bölgesi dikkat çekiyor. Türk ve Rum birlikteliğini yansıtan küçük ilçede gezerken kendinizi geçmişin tozlu sayfalarından bir anıda hissedebiliyorsunuz. Aynı zamanda çevresinde küçük adacıklar barındıran Bozcaada ilçesinde konaklarken masmavi bir denizde çeşitli su sporlarını da deneyebileceğiniz macera dozu yüksek aktivitelere imza atabiliyorsunuz. Daha önce Çanakkale’de Gökçeada kamp alanlarını rehberimize konu etmiş ve 11 adet kamp alanını sıralamıştık. Çanakkale Bozcaada’da huzurlu ve konforlu bir kamp tatili için Campalow olarak oluşturduğumuz “Kamp Alanı Bul” isimli arama motorundan Bozcaada kamp alanları sayfasına göz atabilirsiniz. Bu rehberimizde; Bozcaada’da yer alan ücretli ve ücretsiz; bungalov, karavan, çadır ve koyları sıraladık. Huzurlu bir tatilin tadını çıkartırken birbirinden çeşitli doğa güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız detaylı Bozcaada kamp alanları rehberimize göz atabilirsiniz. Kamp arkadaşlarınız, çantanız ve rotanız hazırsa gelin birlikte göz atalım.

 

1 – Sulubahçe Plajı Kamp Alanı – Bozcaada

sulubahce-plaji-kamp-alani
Sulubahçe Plajı Kamp Alanı

Tertemiz bir denizin keyfini çıkartırken yüksek oksijeniyle büyüleneceğiniz bir kamp tatili için Sulubahçe Plajı kamp alanını tercih edebilirsiniz. Bozcaada’nın en temiz denizlerinden biri olma özelliğine sahip Sulubahçe Plajı, Ayazma Plajı istikametine oldukça yakındır. Düzlük bir alana sahip plaj çevresinde diğer koy ve plajlara göre nispeten sakinlik hâkimdir. Bu sayede dilediğiniz düzlük bir bölgeye çadırınızı kurabilirsiniz. Bölgeye ulaşımın kolaylığı özellikle yaz sezonunda tatilciler tarafından tercih edilmesini sağlar. Ücretsiz çadır kurabileceğiniz kamp alanına giderken toplu taşıma kullanacaksanız Bozcaada merkezinden Ayazma Plajı’na giden minibüsleri tercih edebilirsiniz. Özel aracınızla gelmek istiyorsanız da Ayazma Plajı yönünde gidip plajı geçtikten sonra Sulubahçe tabelasını gördüğünüz yerden devam etmeniz gerekir. Kamp bölgesinde özel aracınızı park edebileceğiniz bir otopark alanı da bulunuyor. Sulubahçe Plajı kamp alanında wc, duş ve soyunma kabini gibi temel ihtiyaçları karşılayabileceğiniz bir tesis bulabilirsiniz. Aynı zamanda yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için de plaj sınırları içerisinde bulunan işletmeyi tercih edebilirsiniz. Plaja giriş ve çadır kurmak ücretsizdir. Ancak plajda şemsiye ya da şezlong talep ederseniz işletmeye küçük bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bozcaada’nın her köşesinde olduğu gibi Sulubahçe Plajı çevresinde de berrak bir denizin keyfini sürebilirsiniz. 

Adres: Alaybey, Cumhuriyet Mahallesi Sulubahçe Koyu, Bozcaada/Çanakkale

Kamp Olanakları: Suya erişim, sıcak su, wc, duş, plaj, restoran, elektrik bağlantısı, market, ağaçlık alan, yakacak odun, soyunma dolapları.

Aktiviteler: Kültür, dalış, yüzme (deniz), olta balıkçılığı, yoga, bisiklet, rahatlama, gezi, trekking, voleybol.

Fiyat Aralığı: Ücretsiz

Çalışma Periyodu: Full

Sulubahçe Plajı kamp alanı için tıklayın

 

2 – Beylik Koyu Kamp Alanı – Bozcaada

beylik-koyu-kamp-alani
Beylik Koyu Kamp Alanı

Batık Gemi Kamp Alanı olarak da bilinen Beylik Koyu’nda berrak bir denizi kucaklayabileceğiniz sessiz ve huzurlu kamp tatilini yapabilirsiniz. Sessiz ve sakinlik temasıyla bütünleşmiş Beylik Koyu kamp alanında gözlerden uzak ve dinlendirici bir kamp tatili geçirebilirsiniz. Bölgede kendiliğinden oluşmuş ince yapılı kumluk alanlar bulunuyor. Yumuşacık kumların kucakladığı berrak bir denize ev sahipliği yapan sahilde arzunuza göre güneşlenebilir ya da sakin bir denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Ücretsiz Beylik Koyu kamp alanına ulaşmak için toplu taşıma ya da özel aracınızı tercih edebilirsiniz. Bölgeye gelirken toplu taşıma kullanacaksanız Bozcaada merkezinden Ayazma Plajı istikametine giden minibüsleri tercih edebilirsiniz. Özel araçla geliyorsanız da Ayazma yolu istikametinde ilerlemeniz gerekir. Manastır istikametine varmadan önce sola dönebilir ve koya yakın bir noktaya aracınızı park edebilirsiniz. Kalan yolu yürüyerek kat etmeniz gerekir. Ücretsiz Beylik Koyu kamp alanı çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle wc ve duş gibi temel ihtiyaçlarınızı kendi imkânlarınızla gidermek zorunda kalabilirsiniz. Yeme ve içme gibi ihtiyaçlarınız için de yolda gördüğünüz tesislerden alışveriş yapabilirsiniz. Kalabalığın olmadığı, gözlerden uzak ve sakin koyda kontrollü olmak şartıyla kamp ateşi yakabilirsiniz. Geceleri kamp ateşi çevresinde toplanırken yıldızlar ve dalga sesiyle büyüleneceğinizi söyleyebiliriz. Ücretsiz koyun sahil kısmı kumluk olsa da çadır kurabileceğiniz düzlük zeminler bulunuyor. Bu sayede çadırınızı düzlük ve konforlu bir bölgeye kurabilirsiniz.

Adres: Alaybey, Bozcaada/Çanakkale

Kamp Olanakları: Plaj, yakacak odun, ağaçlık alan.

Aktiviteler: Kültür, dalış, yüzme (deniz), olta balıkçılığı, bisiklet, rahatlama, gezi, trekking.

Fiyat Aralığı: Ücretsiz

Çalışma Periyodu: Full

Beylik Koyu kamp alanı için tıklayın

 

3 – Ayazma Plajı Kamp Alanı – Bozcaada

ayazma-plaji-kamp-alani
Ayazma Plajı Kamp Alanı

Bozcaada sınırlarına gelmişken popüler ve konforlu bir bölgede kamp yapmak isterseniz Ayazma Plajı kamp alanını rotanıza ekleyebilirsiniz. Her saniyesi hareketli gelen Ayazma Plajı kamp bölgesinde hem ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hem de güvenli biçimde konaklayabileceğiniz benzersiz bir kamp tatili yapabilirsiniz. Bölgenin turkuaz suları, altın sarısı kumsalı, eğlenceli dokusu, hizmet alternatifleri ve ulaşım kolaylığı sayesinde özellikle yaz sezonunda tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilir. Her yaştan tatilcinin keyifle yüzebildiği Ayazma Plajı’nda konaklarken hayalini kurduğunuz bir tatilin izlerini hissedebilirsiniz. Kolay bir mevkide bulunan Ayazma Plajı’na toplu taşıma ile gelmek isterseniz Bozcaada Kale merkezi önünden Ayazma Plajı istikametine hareket eden minibüsleri kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra özel aracınızı kullanacaksanız da Ayazma Plajı istikametinde ilerleyip tabelaları takip ederek kısa bir süre içerisinde bölgeye ulaşabilirsiniz. Plaja ulaştıktan sonra özel aracınızı park edebileceğiniz bir otopark alanı da bulunur. Ayazma Plajı özellikle ziyaretçilerine sunduğu hizmet alternatifleri sayesinde sezon boyunca sıklıkla tercih edilir. Ücretsiz halk plajında konaklarken wc, duş, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, plaj, yeme-içme yeri, otopark ve yürüyüş parkı gibi imkânlara ulaşabilirsiniz. Plajda çadır kurmak ücretsiz olsa da birtakım ihtiyaçlarınızı küçük bir ücret karşılığında tesisten temin etmeniz gerekir. Plajın denizi ilk önce çakılla başlar ve sonra kum zemine döner. Çocukların girebileceği derinliği sayesinde Ayazma Plajı’nda konaklarken ailenizle konforlu bir konaklama geçirebilirsiniz.

Adres: Alaybey, Çınarlı Çarşı Cd. No:49, Bozcaada/Çanakkale

Kamp Olanakları: Suya erişim, sıcak su, wc, duş, plaj, restoran, elektrik bağlantısı, market, ağaçlık alan, yakacak odun, soyunma dolapları.

Aktiviteler: Kültür, dalış, yüzme (deniz), olta balıkçılığı, bisiklet, rahatlama, gezi, trekking, voleybol.

Fiyat Aralığı: Ücretsiz

Çalışma Periyodu: Full

Ayazma Plajı kamp alanı için tıklayın

 

4 – Tuzburnu Koyu Kamp Alanı – Bozcaada

tuzburnu-koyu-kamp-alani
Tuzburnu Koyu Kamp Alanı

Bozcaada güzelliğini keşfederken sessizliğin tadını çıkartacağınız bir kamp bölgesi için Tuzburnu Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Koy çevresinde yerleşimin sınırlı olması sakinlik açısından da kamp bölgesine büyük bir artı kazandırır. Adanın bakir kalmış bir bölgesinde gözlerden uzak kamp tatili yapmak istiyorsanız rotanıza mutlaka Tuzburnu Koyu’nu eklemelisiniz. Ada merkezine en uzak mesafede bulunan Tuzburnu Koyu’na gelmek için öncelikle özel aracınızla Tuzburnu Yolu istikametini takip etmelisiniz. Ardından Deniz Feneri tabelalarını takip ederek koy çevresine varabilirsiniz. Bungalov işletmesine vardıktan sonra yaklaşık 100 metre ilerde bulunan toprak yolu takip ederek koya varabilirsiniz. Koy çevresinde özel aracınızı park edebileceğiniz güvenli bölgeler de bulabilirsiniz. Tuzburnu Koyu çevresi her ne kadar mahrumiyet bölgesi gibi görünse de manzarasıyla büyüleneceğiniz bir kamp yapabileceksiniz. Koy çevresinde günlük yeme-içme ya da tuvalet ve banyo gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir özel işletme bulunmuyor. Bu nedenle koyda konaklarken birçok ihtiyacınızı kendi imkânlarınızla gidermeniz gerekebilir. Tuzburnu Koyu’nda kuru odun çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu sayede kamp konaklaması yaparken kontrollü olmak şartıyla ateşinizi de yakabilirsiniz. Kamp bölgesinde deniz ufak da olsa çakıl taşlarından oluşur. Bu nedenle ekipmanlarınızın içine deniz ayakkabılarını da dâhil edebilirsiniz.

Adres: Alaybey, Bozcaada/Çanakkale

Kamp Olanakları: Plaj, yakacak odun, ağaçlık alan, otopark.

Aktiviteler: Kültür, dalış, yüzme (deniz), olta balıkçılığı, bisiklet, rahatlama, gezi, trekking, voleybol.

Fiyat Aralığı: Ücretsiz

Çalışma Periyodu: Full

Tuzburnu Koyu kamp alanı için tıklayın

 

5 – Poyraz Liman Koyu Kamp Alanı – Bozcaada

poyraz-liman-koyu-kamp-alani
Poyraz Liman Koyu Kamp Alanı

Bozcaada merkezinden fazla uzaklaşmadan sakin ve sessiz bir deniz eşliğinde kamp tatili yapmak istiyorsanız Poyraz Liman Koyu’na gidebilirsiniz. Adanın merkezinde bulunan Poyraz Liman Koyu özellikle yaz sezonunda çadır kampı yapmak isteyenler tarafından tercih edilir. Bozcaada’nın diğer koylarında rüzgârın fazlalığı çadır kampını zorlaştırabilir. Ancak Poyraz Liman Koyu’nun merkeze yakınlığı rüzgârı keserek çadır kampına oldukça elverişli bir hâle gelir. Poyraz Liman Koyu’na inen yol topraktan ve tek araç geçecek şekilde olduğu için özel araçla gelirken dikkatli olmanızı öneririz. Tuzburnu yolu istikametini kullanarak merkezden yaklaşık 2 km’lik bir mesafe sonunda kamp alanına ulaşabilirsiniz. Sahil kenarında ücretsiz kamp imkânı sunan bölgede herhangi bir özel tesis bulunmuyor. Bu nedenle kamp esnasında temel ihtiyaçlarınızı kendi olanaklarınızla karşılamanız gerekiyor. Yola çıktıktan sonra Poyraz Liman Koyu’na varmadan önce merkez noktasında yeme-içme gibi ihtiyaçlarınız için dayanıklı besinler temin edebilirsiniz. Tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlar için de portatif ürünleri kullanabilirsiniz. Bölgede konaklarken doğal kaynaklara zarar vermeyecek ölçüde ve kontrollü olarak kamp ateşi yakabilirsiniz. Manzarasıyla büyüleneceğiniz bir bölgede parlak yıldızların altında kamp ateşi yakarken unutulmaz birçok anı biriktirebileceksiniz.

Adres: Alaybey, Bozcaada/Çanakkale

Kamp Olanakları: Plaj, yakacak odun, ağaçlık alan.

Aktiviteler: Kültür, dalış, yüzme (deniz), olta balıkçılığı, bisiklet, rahatlama, gezi, trekking, voleybol.

Fiyat Aralığı: Ücretsiz

Çalışma Periyodu: Full

Poyraz Liman Koyu kamp alanı için tıklayın

 

6 – Akvaryum Koyu Kamp Alanı – Bozcaada

akvaryum-koyu-kamp-alani
Akvaryum Koyu Kamp Alanı

Adından da anlaşılacağı üzere akvaryumu andıran berrak bir denizde özgürce yüzebileceğiniz kamp tatili için Akvaryum Koyu kamp alanını tercih edebilirsiniz. Bozcaada’nın güneyinde yer alan Akvaryum Koyu, turkuaz renkli denizi ve altın sarısı kumsalıyla özellikle yaz sezonunda tatilcilerin gözdesi hâline geliyor. Üstelik cenneti andıran bir doğa güzelliği ücretsiz konaklama imkânı sunduğunda tatilcilere birbirinden güzel ve unutulmaz anılar bırakıyor. Ulaşımın oldukça rahat sağlandığı bölgeye toplu taşıma, özel araç ya da şahsi karavan ile kolayca gelebilirsiniz. Bölgeye toplu taşıma aracıyla gelmek için Bozcaada merkezinde bulunan minibüsleri kullanabilirsiniz. Yolculuk sonrası koya 200 metre kala inip kalan yolu yürüyerek devam etmeniz gerekiyor. Bölgeye özel araçla gelecekseniz de Tuzburnu Koyu/Deniz Feneri istikametini kullanabilirsiniz. Koya doğru gideceğiniz yol tozlu ve taşlı olabilir. Bu nedenle aracınızın altı alçak ise zorlu bir yolculuk geçireceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Akvaryum Koyu kamp alanı çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılamak için yanınızda dayanıklı besinler getirebilirsiniz. Duş ve wc gibi temel ihtiyaçları karşılamak için de portatif kamp ekipmanlarından yardım alabilir ya da profesyonel kamp tecrübelerinizi kullanabilirsiniz. Özellikle yaz sezonunda tatilciler tarafından rağbet gören kamp alanının kumsal tarafında yer bulmak oldukça zorlaşıyor. Bu nedenle çadırınızı kurmak ya da güneşlenebileceğiniz bir alan bulmak için bölgeye erken saatlerde gelebilirsiniz. 

Adres: Alaybey, Bozcaada/Çanakkale

Kamp Olanakları: Plaj, karavan park alanı, ağaçlık alan.

Aktiviteler: Kültür, dalış, yüzme (deniz), olta balıkçılığı, bisiklet, rahatlama, gezi, trekking, voleybol.

Fiyat Aralığı: Ücretsiz

Çalışma Periyodu: Full

Akvaryum Koyu kamp alanı için tıklayın

 

7 – Ayılar Piknik ve Kamp Alanı – Bozcaada

ayilar-piknik-ve-kamp-alani
Ayılar Piknik ve Kamp Alanı

Bozcaada’nın Alaybey mevkiinde yer ana Ayılar piknik ve kamp alanında doğa ile baş başa kalacağınız bir kamp tatili geçirebilirsiniz. Çam ağaçlarıyla çevrili geniş kamp bölgesinde serin ve huzurlu bir konaklama yapabileceksiniz. Kamp alanına geldiğinizde geniş gölgelik alanlardan dilediğiniz bölgeye çadırınızı kurabilirsiniz. Ayılar piknik ve kamp alanına isteğinize göre toplu taşıma ya da özel araç ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgeye özel aracınız ile gelecekseniz Ayazma Plajı istikametini takip ederek bölgeye kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kamp alanına özel aracınızla geldiğinizde park edecek bir otopark da bulabilirsiniz. Ücretsiz Ayılar piknik ve kamp alanında günlük temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran, wc ya da duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu nedenle temel ihtiyaçlarınızı kendi imkânlarınızla giderebilirsiniz. Bölgenin piknik alanı olarak anılması genellikle mangal ya da kamp ateşinin yakılabileceği düşüncesine düşürebilir. Ancak bölgede ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Denizin yerine doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin hayallerini gerçeğe dönüştüren kamp bölgesinde doğanın güzelliklerini de ateş tehlikesinden koruyabilirsiniz. Kamp alanında bırakılan atık ve çöpler kimi zaman ziyaretçilerin konaklama imkânını oldukça zora sokabilir. Bu nedenle kamp yaparken şahsi atıklarınızı temizlemeli ve doğayı kirletecek bir iz bırakmamaya özen göstermelisiniz. 

Adres: Alaybey, Bozcaada/Çanakkale

Kamp Olanakları: Otopark, karavan park alanı, ağaçlık alan.

Aktiviteler: Kültür, bisiklet, rahatlama, gezi, trekking, yoga, voleybol.

Fiyat Aralığı: Ücretsiz

Çalışma Periyodu: Full

Ayılar Piknik ve Kamp alanı için tıklayın

 

8 – Bozcaada Camping – Bozcaada

bozcaada-camping
Bozcaada Camping

Bozcaada’da yemyeşil bir ormanın bütünleştiği özgür bir denize şahit olmak istiyorsanız kampçıların popüler tercihi Bozcaada Camping’e gidebilirsiniz. Bozcaada Camping’e elverişli bir ulaşım rotası sayesinde toplu taşıma ya da özel araç ile kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Kamp alanına özel araçla gitmek için Ayazma Plajı tabelasını takip edebilirsiniz. Üstelik özel aracınızla gelecekseniz tesisin konaklama ücretine dâhil olarak sunduğu otopark imkânından faydalanabilirsiniz. Tesise toplu taşıma araçlarıyla gelmek isterseniz de Gökçeada merkezinden kalkan minibüsleri tercih edebilirsiniz. Bozcaada Camping misafirlerin ev konforunda hissedebilmesi için özenle dekore edilmiştir. Özel kamp işletmesinde kendinizi konforlu hissedeceğiniz bungalov, çadır ve karavan konaklaması yapabilirsiniz. Tesisin bungalov evleri çadır ve karavan alanına mesafeli olarak kurulmuştur. Bu sayede tatilde aradığınız konforu bungalov evlerde konaklarken bulabilirsiniz. İşletmenin konforlu bir konaklama amacıyla sunmuş olduğu hizmetler; sıcak su, duş, wc, oturma alanı, wifi, market, bar, elektrik ve internet bağlantısı olarak sıralanır. Bu sayede kamp alanında ihtiyaçlarınızı kısa sürede karşılarken kendinizi ev konforunda hissedebilirsiniz. Covid-19 tedbirleri kapsamında kamp içerisinde buzdolabı kullanımı ya da çatal-kaşık temini yasaklanmıştır. Aynı zamanda bardak, çatal ve kaşık gibi materyaller kamp tesisinden temin edilemediği için yanınızda getirmenizi öneririz. Bozcaada Camping’te barbekü alanı dışında ateş yakılması yasaktır. Bu sayede ailenizle birlikte güvenli ve konforlu bir kamp tatili geçirebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Eskikule Mevkii, Bozcaada

Telefon: +90 542 414 3124

Kamp Olanakları: Su, elektrik, tuvalet, masalar ve banklar, wifi, duş, mutfak, bulaşık yıkama alanı, otopark, çamaşır makinesi, soyunma dolapları, TV bağlantısı, ortak oturma alanı, yakacak odun.

Kiralama Hizmetleri: Bungalow, karavan, çadır.

Aktiviteler: Kültür, dalış, yüzme (deniz), olta balıkçılığı, bisiklet, rahatlama, gezi, voleybol, trekking.

Fiyat Aralığı: $$

  • Şahsi Çadır: 85
  • Bungalow 2 kişi: 300
  • Bungalow 3 kişi: 375

Çalışma Periyodu: Mayıs-Eylül

Bozcaada Camping için tıklayın

Doğal güzellikleri ve sakin dokusuyla büyüleyen Çanakkale’nin Bozcaada ilçesine özel hazırladığımız kamp alanları rehberimizin sonuna geldik. Listede aradığınızı bulamadıysanız, “Kamp Alanı Bul” isimli arama motoru üzerinden çeşitli şehirlerde bulunan kamp alanlarına ulaşabilirsiniz. Çanakkale rotasından vazgeçemezseniz şehrin bir diğer tatil rotası Gökçeada kamp alanları rehberimize göz atabilirsiniz. Kamp sezonunun popüleri Ege’de kamp yapmak isterseniz İzmir kamp alanları ya da Muğla kamp alanları rehberimizi değerlendirebilirsiniz. Yönünüzü mavi ve yeşilin buluştuğu mucizevi bir doku olan Akdeniz’e çevirirseniz, Antalya kamp alanları rehberimiz size yardımcı olacaktır. Şimdiden keyifli tatiller dileriz!


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir