Birbirinden ilginç 7 kamp ekipmanı

Bugün, kampınızı ilginç bir hâle getirirken eğlenceli anılar kazandıran birbirinden ilginç kamp ekipmanlarını sizlere özel araştırdık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-02-23
Birbirinden ilginç 7 kamp ekipmanı

Doğada ruhunuzu dinlendirecek bir kamp deneyimine gönül veriyorsanız işinize yarayacak ekipmanlara da hâkim olmanız gerekir. Örneğin, hevesle çıktığınız bir kampta yemek pişirecek bir ocağınız yok ise kendinizi yarı yolda kalmış gibi hissedebilirsiniz. Bu gibi olumsuz durumlardan kaçınmak ve eksiksiz bir kampa adım atmak için “Gerçek bir kamp deneyimi için gereken 10 şey” isimli yazımıza göz atabilirsiniz. Birbirinden keyifli kamp deneyimleri için markalar tarafından üretilen ekipmanlar genellikle kamp tatilini eksiksiz hâle getirmeyi başarır. Üstelik bu ekipmanların içinde öyle üretimler bulunur ki, başardığı işlere hayran kalabilirsiniz. Bugün, belki de daha önce adını bile duymadığınız, başardığı işleri öğrenince şaşkınlığınızı gizleyemeyeceğiniz birbirinden ilginç kamp ekipmanlarını araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

ekipmanlar

Birbirinden İlginç Kamp Ekipmanları Nelerdir?

Kamp Duşu

“Kamp duşu” kelimesini duyunca gözünüzde kapalı bir paravanı andıran banyo bölmesinin canlandığını farkındayız. Ancak kamp duşu, hayallerinizden biraz farklı. Campout markası tarafından üretilen kamp duşu, kamp esnasında banyo ihtiyacınızı bir problem hâlinden çıkararak çözüme kavuşturur. 20 litre kapasiteye sahip kamp duşunun dış bölmesi siyah bir malzemeden üretilmiştir. Söz konusu koyu renk malzeme, güneşten gelen ısıyı emer ve böylece içerideki suyu ısıtır. Isınmış suyu yalnızca bir değil, birkaç duşta da kullanabilirsiniz.

ekipmanlar

Portatif WC

Kampa çıkmayı çok seviyor ancak duş ve tuvalet gereksinimlerini karşılarken biraz geriliyorsanız portatif wc ürünlerini hayatınıza alabilirsiniz. Çeşitli markalar tarafından geliştirilen portatif tuvalet modeli yere çömelme problemini ortadan kaldırır. Bu sayede diz problemlerini nüksettirmeden sağlıklı biçimde ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Üstelik portatif wc, hijyen için de pratik bir çözüm yöntemi sunar. Oturma biçiminde üretilmiş model sayesinde sıçrama problemleri de ortadan kalkar. Üstelik bazı modellerin kendine özel taşıma çantası da bulunur. Bu sayede kampa çıkarken tuvalete dair soru işaretlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

wc

Metal Rüzgârlık

Rüzgârlı hava koşulları kampçılar için birçok şeyi zorlu hâle getirebilir. Yaz ya da kış mevsimi fark etmeksizin ne zaman kampa çıkıyorsanız yanınızda metal rüzgârlık bulundurmanızı öneriyoruz. Nurgaz markası tarafından geliştirilen metal rüzgârlık sayesinde ocak alevinin bir esintiyle sönmesini engelleyebilirsiniz. Üstelik metal malzemeden üretilen rüzgârlık ısının daha çabuk iletilmesini sağlar. Bu sayede açık havada az yakıtla daha hızlı pişirme imkânı bulabilirsiniz.

metal rüzgârlık

Ateş Başlatıcı

Daha önce kamp deneyiminiz yoksa ya da kampta ateş yakmanın zorlukları gözünüzü korkutuyorsa ateş başlatıcıyı mutlaka keşfetmelisiniz. Upland tarafından geliştirilen ateş başlatıcı; mangal kömürü, kamp ateşi, odun, kömür ve hatta şömine gibi bölgelerde rahatlıkla kullanılır. Islak olduğunda bile kolayca yanan ürünleri bir kibrit ya da çakmak yardımıyla kısa sürede tutuşturabilirsiniz. Üstelik ateşi hızlandırmak için üstüne odun ya da kömürle ilave yapmanız yeterli olur. Bu sayede kısa sürede sağlıklı bir kamp ateşi yakabilirsiniz.

ateş başlatıcı

Kamp Sobası

İlginç kamp ekipmanları sıralamasının başına geçen bir üründen bahsedeceğiz: Kamp sobası! Kamp sobası hem açık hava hem de çadır içinde kolaylıkla kullanılabilir. Yalnızca 8,5 kg ağırlığına sahip kamp sobasını kısa sürede açıp kapatabilirsiniz. Portatif özelliklerle donatılmış kamp sobasını kurduktan sonra üzerinde yemek pişirebilir, ısınabilir, çay demleyebilirsiniz. Üstelik kıvılcım önleyici aparatı sayesinde kamp bölgenizi de güvenli biçimde korur.

kamp sobası

Katlanabilir Su Bidonu

Kamp yaparken çadırı kuracağınız bölgeyi haşere ve taşmalardan uzak tutmak için su kaynaklarının ilerisinde seçmeniz gerekir. Bu noktada temiz ve doğal kaynaklardan su taşımak da bir hayli zor olacaktır. Kamp esnasında su ihtiyacınızı karşılarken taşıma sürecini kolay bir hâle getiren katlanabilir su bidonu üretilmiştir. Katlanabilir biçimde üretilen eşyayı kısa sürede küçülterek çantanızda taşıyabilirsiniz. Ürünü su kaynağına geldikten sonra çıkartarak sadece doldurmanız yeterlidir. Bidonun 20 litre hacmi ve iki adet taşıma kulpu ergonomik bir kullanım sağlar. Aynı zamanda PVC malzemeden üretilen su bidonu doğanın kaynaklarına zarar vermez. Su bidonunu farklı kılan kapaklı musluğu sayesinde doğal suyunuzu güvenli biçimde koruyabilirsiniz.

su bidonu

Sinek Savar Kamp Lambası

Eğlenceli günlere huzurlu gecelerin eşlik ettiği bir kamp deneyiminde kendinizi haşerelerle mücadele ederken bulabilirsiniz. Hatta yalnızca çevrenizde dolaşmakla kalmayan sinek ve böcekler açık gördüğü çadırınızın içine de girebilir. Bu nedenle neredeyse tüm geceyi ayakta geçirebilirsiniz. Bu gibi olumsuzlukları ortadan kaldırabilecek en etkili yöntemlerden biri sinek savar kamp lambasıdır. Campout markasının ürettiği kamp lambası, aydınlatma olayını çözerken sinekler için de bir tehdit oluşturur. Sinek savar kamp lambası, şarj edilebilir bataryasından aldığı 1000 volt değerinde yüksek enerjiyi elektriğe dönüştürerek sinekleri öldürür. Teknolojiden ilham alarak üretilen kamp lambasını cep telefonu adaptörü ya da powerbank ile kolayca şarj edebilirsiniz.

kamp lambası

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir