Beyaz bir rüya gibi: Kış kampı için gerekli malzemeler

Bembeyaz kar örtüsünde muhteşem bir kış kampını deneyimlerken ihtiyacınız olan ekipmanları sizin için sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-01-14
Beyaz bir rüya gibi: Kış kampı için gerekli malzemeler

Kısa süreli huzur söz konusu olunca; zihinde hafta sonunu değerli kılan bir deniz kıyısı canlanır. Ancak hayallerin de ötesinde, ruhunuzu dinlendirirken uzun süre unutamayacağınız manzaralara ev sahipliği yapan bir çeşit kaçamak türü bulunur: Kış kampı! Kış sezonu geldiğinde ufak bir kaçamakla kendinizi şımartmak için kamp yapabilirsiniz. Üstelik kış kampı sizi yalnızca dinlendirmekle kalmaz; kar tanelerinin kapladığı bembeyaz çamlarda unutamayacağınız bir manzaraya ev sahipliği yapar. Ancak “kış kampı” denildiği zaman çoğunluk bu fikre oldukça soğuk yaklaşır. Fakat doğru ekipman, arkadaş ve ateş ile kış kampı oldukça keyifli bir hâle bürünebilir. Bugün sizler için; kış kampında çanta hazırlarken mutlaka eklemeniz gereken malzemeleri sıraladık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Kış Kampı

Kış Kampı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Uyku Tulumu

Yüksek oksijeniyle büyüleyen bir kış kampında tedirgin edici zamanlardan biri de geceler. Gece vakti geldiğinde sıcaklık neredeyse eksilere kadar düşer. Uykuya hazırlandığınız sürelerde de üşümek adeta bir kâbusa dönüşebilir. Kış kampında gece üşümelerinden kurtulabilmek için muhafazalı uyku tulumlarını tercih edebilirsiniz. Mumya tipi tulumlar vücut sıcaklığını korumakla kalmaz; ekstra sıcaklık sağlamaya yardımcı olur. Böylece gece boyu vücudunuzun üşüme ihtimalini ortadan kaldırır. Kış kamplarında normalden daha fazla üşüyeceğinizi düşünüyorsanız termal bir yapıda üretilen uyku tulumlarını da ekipman listesine dâhil edebilirsiniz.

Uyku Tulumu

Mat

Konforlu bir kamp tatilinde olmazsa olmaz ekipmanlar arasında mutlaka mat yer alır. Söz konusu matlar, özellikle kış kampında zeminin uyku tulumuna temas etmesini önleyici bir araç görevini üstlenir. Böylece konforlu ve sıcak bir uyku süresi sağlar. Kamp için özel üretilen matlar R yani Value değeriyle sınıflandırılır. Kışın zor şartlarına karşı zemin soğukluğunu kesmek ve vücut ısısını muhafaza edebilmek için R değeri 5 ve üzeri olan mat modellerini tercih edebilirsiniz. 

Mat

4 ya da 5 Mevsim Çadırları

Yıl boyunca unutamayacağınız muhteşem bir kamp deneyimine hazırlanırken çantaların olmazsa olmaz ekipmanı çadırlardır. Bu noktada kar ve yağışların yoğun olduğu bölgelerde kamp yapacaksanız mutlaka çadır seçimlerine önem vermeniz gerekir. 4 ya da 5 mevsimlik çadırlar soğuk hava, yağış ve rüzgâra karşı ekstra dirençli olarak üretilir. Böylece çadır içinde kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı olur. Çadırınız su geçirmez olsa da zemin aşındırması ve kar zemininden korunmak için malzeme listesine çadır altlığı (footprint) ekleyebilirsiniz. Son olarak üşümelere karşı bir önlem olarak yanınızda polar battaniye bulundurabilirsiniz.

Çadır

Termos

Bembeyaz kar örtüsüyle büyüleyen bir manzara karşısında kahvenizi yudumlamak ister misiniz? Kim istemez ki! Unutulmaz bir manzara karşısında sıcak kahvenin keyfini çıkarabilmeniz için mutlaka bir termos edinmeniz gerekir. Profesyonel firmalar tarafından geliştirilen termos çeşitleri içerisindeki kahve, çay ya da türlü sıvıların uzun süre sıcaklığını korur. Böylece her an içinizi ısıtacak lezzetli bir içeceğe sahip olabilirsiniz. 

Termos

Ocak

Manzara ve dostlar ile keyifli bir hâle gelen kış kampına lezzet kazandırmayı kim istemez ki? Bunun için malzeme listesine portatif ocakları dâhil edebilirsiniz. Üstelik gerektiğinde sıcak su gerektiğinde de lezzetli yemekler hazırlamanızı sağlayan ocaklar, zor durumlarda bir sobaya bile dönüşebilir. Soğuk havalarda alevini koruyan ocaklar için kartuşlu modelleri tercih edebilirsiniz. Keyfi doruklara çıkartmak için malzeme listesine tencere, tava ve yiyecek gibi ekipmanları da dâhil edebilirsiniz.

Ocak

Kış Kıyafetleri

Her ne kadar istemeseniz de kış kampında soğuklardan korunmak için adeta bir lahanaya bürünebilirsiniz. Ancak katman katman bir görünüme maruz kalmak istemezseniz yüksek korumalı kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Bu noktada termal içlik ve outdoor montlar beklentinizin büyük bir çoğunluğunu karşılar. Termal içlikler, vücut ısısını korurken mevcut sıcaklığı artırmaya yardımcı olur. Aynı şekilde outdoor montlar da vücudu sıcak tutarken rüzgâra karşı ekstra koruma sağlar. Buna ek olarak kıyafet seçiminde sentetik kumaşları da tercih edebilirsiniz. Sentetik kumaşlar zor ıslanır ve oldukça çabuk biçimde kurur. Böylece üşümenizi engeller. Son olarak kış kampında üşümeyi durdurmak için eldiven, atkı ve şapka gibi temel ekipmanları malzeme listesine dâhil edebilirsiniz.

Kış Kıyafetleri

Pastil

Kış soğuğu gelince insan vücudunun baş düşmanı hastalıklar ortaya çıkar. Özellikle kış kamplarında fazla soğuğa maruz kalırsanız kısa süreli üşütme ya da enfeksiyon geçirme ihtimaliniz artar. Bu gibi durumların kamp keyfini gölgelememesi için yanınızda pastil bulundurabilirsiniz. Vitamin içeriğine sahip pastiller, vücut direncini yükseltir ve kısa sürede enerjiye kavuşmanızı sağlar.

Pastil

Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir