Adrasan gezi rehberi

Adrasan gezi rehberimizde bölgeye ulaşım rotası, yemek alternatifleri, konaklama imkânları, hediyelik seçenekleri ve aktivitelerden bahsettik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-01-16
Adrasan gezi rehberi

Masmavi denizin dalgaları Akdeniz’in büyüleyici sahillerine vurduğunda yaşadığımız huzuru tanımlayacak bir kelime var mı? Bizce bu duyguyu en iyi tanımlayan cümle, Akdeniz ve kamp kelimeleriyle bütünleşiyor. Akdeniz’in büyüleyici deniz kenarında bir kamp tatili yaparken yıl boyunca maruz kaldığınız stres ve sıkıntılardan çok kısa bir süre içerisinde arınabiliyorsunuz. Akdeniz deyince kampçıların olmazsa olmaz rotalarının başında da Antalya’nın Adrasan ilçesi geliyor. Adrasan, gökyüzüne dek uzanan heybetli dağları ve büyüleyici doğasıyla gören herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Dolayısıyla özellikle yaz sezonu boyunca sahil şeridinden başlayıp kamp alanlarına dek uzanan ve merkez bölgesinde hayat bulan bir yoğunluğa rastlamanız mümkün. Campalow olarak gezi rehberlerimizde bugün Adrasan’da duraklıyor ve bölgede kamp yaparken yiyebileceğiniz yemekler, ulaşım rotası, konaklama imkânları ve aktiviteler hakkında deneyimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Hazırsanız, başlayalım.

 

Adrasan Gezi Rehberi

Adrasan’a Nasıl Gidilir?

adrasan-a-nasil-gidilir
Görsel: Raimond Klavins

Büyüleyici Adrasan bölgesi Antalya’nın batı tarafında konumlanıyor. Finike, Demre, Tekirova, Çamyuva ve Kemer gibi popüler beldelerin çevrelediği Adrasan’ın Antalya şehir merkezine de 87,5 km yani 1 saat 18 dakikalık bir mesafesi mevcut. Antalya şehir merkezinden özel araçla yola çıktığınızda D400 üzerinden yola devam edebilirsiniz. Tercihiniz özel araç yerine toplu taşımadan yana olacaksa da Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Adrasan’a giden araçları kullanabilirsiniz. Adrasan’a gelmek için İstanbul’dan yola çıktığınızda D650 yolu üzerinden gelebilirsiniz. Bu durumda yaklaşık 773 km yani 9 saatlik bir yol gelmeniz gerekiyor. Antalya’ya geldikten sonra kalan yolu haritaları takip ederek devam edebilirsiniz. İstanbul’dan toplu taşımayla Antalya’ya gitmek 10 saat 45 dakikalık bir süreye denk geliyor. Dolayısıyla öncelikle Antalya’ya gidip kalan yolu yaklaşık 1 saatte otobüs ya da taksiyle devam edebilirsiniz.

 

Adrasan’da Ne Yenir?

adrasan-da-ne-yenir
Görsel: Raimond Klavins

Adrasan’a kadar gelip yöresel lezzetleri deneyimlememek elbette olmaz. Adrasan’a ayak bastığınız andan itibaren Akdeniz’in sağlıklı ve bol yeşillikli mutfağıyla karşılaşabilirsiniz. Yol boyunca gördüğünüz birçok restoranda Akdeniz yeşillikleriyle yapılmış birbirinden lezzetli salata ve sebze yemeklerini deneme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca yöre halkının yerli üretimi olan tulum peyniri, taze köy yumurtası ve tereyağını denemeden dönmemelisiniz. Adrasan’da kamp yaparken günün ilk ışıklarıyla lezzetli bir kahvaltının keyfini çıkarabilirsiniz. Adrasan’da ayrıcalıklı olarak kahvaltı boyunca organik ürünler ve sağlıklı Akdeniz yeşilliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Günün geri kalanında tatlı bir alternatif için yöresel bir lezzet olan vişneli ekmek kadayıfını mutlaka denemelisiniz. Güneş batıp akşam vakti geldiğinde de büyüleyici bir manzara eşliğinde yemeğinizi yemek için turistlerin vazgeçilmez rotası Arikanda River Garden Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Bir yemek öğünü yerine atıştırmalık tercihinde bulunursanız da soft havasıyla huzurunuza katkı sağlayan Chill House Lounge’ye gidebilirsiniz.

 

Adrasan’da Nerede Kamp Yapılır?

adrasan-kubaba-camping
Adrasan Kubaba Camping / Çadır & Karavan

Adrasan şehrine adım attığınızda neredeyse her köşede kamp yapabileceğiniz birbirinden konforlu alanlara rastlayabilirsiniz. Masmavi bir denizden uzaklaşmadan hem çadır hem de karavan kampı yapmak isterseniz Adrasan Kubaba Camping / Çadır & Karavan tesisini tercih edebilirsiniz. Tesisin Adrasan ilçe merkeziyle arasında yaklaşık 10 dakikalık bir mesafe bulunuyor. Dolayısıyla merkezden kamp alanına kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Tesiste kalırken yeme-içme gibi ihtiyaçlar için de ortak kullanım mutfağın olanaklarından faydalanabilirsiniz. Yemek için çaba sarf etmek istemezseniz büfenin birbirinden lezzetli atıştırmalıklarını deneyebilir ya da keyifli bir mangal akşamı organize edebilirsiniz. Adrasan’da kamp yaparken çadır ve karavan yerine daha lüks bir tercih yapmak isterseniz Evergreen Glamping’e gidebilirsiniz. Tesisin standartların dışında özel bir tasarımla oluşturulmuş birbirinden konforlu glamping evlerinde keyifle konaklayabilirsiniz. Üstelik tesis restoranında lezzetli ızgara çeşitlerini de deneyimleme şansına sahipsiniz. Adrasan’da kamp yapabileceğiniz diğer tesislere göz atmak için daha önce hazırlamış olduğumuz “Adrasan’da ücretli ve ücretsiz 54 kamp alanı” rehberimizi değerlendirebilirsiniz.

 

Adrasan’da Hangi Aktiviteler Yapılır?

adrasan-tekne-turu
Adrasan Tekne Turu

Akdeniz’in büyüleyici rotası Adrasan hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendinizi oldukça iyi hissedebileceğiniz keyifli aktivite olanakları sunuyor. Yeşil ve mavinin birleştiği eşsiz bir cennete gidip yürüyüşten geri kalmak olmaz elbette. Adrasan’da kendinize yapabilecek bir aktivite arıyorsanız ilk önerimiz trekking yönünde olacaktır. Tarih ve doğanın büyüleyici güzellikleriyle harmanlanmış Adrasan’da kamp tatili yaparken izleri geçmişe dayanan çok köklü bir tarihi keşfedeceğiniz trekking turuna çıkabilirsiniz. Ayrıca bu aktivite boyunca gördüklerinizi ölümsüz kılmak için fotoğraf çekebilirsiniz. Adrasan’da yapabileceğiniz bir diğer popüler aktivite de tekne turları. Sahil şeridinde rotasına göre bir tur şirketini seçerek Suluada, Ceneviz ve Sazak Koyu gibi büyüleyici rotaları keşfedeceğiniz bir tekne turuna çıkabilirsiniz. Macera duygunuza hitap edecek daha heyecanlı bir aktivite tercihinde bulunursanız da mutlaka yamaç paraşütünü deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

Görsel: Nafi Durmuş

 

Adrasan’dan Ne Alınır?

adrasan-dan-ne-alinir
Görsel: Raimond Klavins

Küçük bir gezi de olsa şehir değiştirince sevdiklerimizi mutlu edecek birkaç anı biriktirebilmek isteriz. Adrasan’a gittiğinizde de şehrin popüler bir hediyeliğini alarak sevdiklerinize hediye etmek isterseniz mutlaka merkeze göz atmanızı öneririz. Adrasan merkezinde birbirinden çekici ve otantik dükkanların içerisinde el emeğiyle yapılmış ya da belirli bir tarza hitap eden kıyafetler bulabilirsiniz. Şehirden alacağınız şeyler genellikle yiyecek üzerineyse de Kumluca ya da Kemer Pazarı’nı ziyaret etmelisiniz. Bu bölgelerde yerli halkın kendi yetiştirdiği şifalı bitki ya da otları ıslak ve kuru şekilde satın alabilirsiniz. 

 

Editör Önerisi

Kısa bir süre önce Adrasan’ı görüp kamp yapma imkânına ulaşmış biri olarak öncelikle bu bölgenin yaz tatili için doğru bir rota olduğunu söyleyebilirim. Adrasan’ın neresinde kamp yaparsanız yapın birbirinden eğlenceli sokaklar, köklü bir tarih, büyüleyici bir doğa ve Akdeniz’in eşsiz huzuruna şahit olabileceğinizi söyleyebilirim. Biz Adrasan’a gittiğimizde ücretli bir tesiste kendi çadırlarımızı kurduk. Yemek vakti geldiğinde bazı vakitler ortak kullanım mutfakta kendimiz hazırladığımız gibi bazen de merkezde restoran ya da büfeleri tercih ettik. Günün bana en keyif veren vakti de gece saatleriydi. Adrasan bölgesinde yıldızlar oldukça yakın ve parlak bir şekilde görünüyor. Gece çöktüğünde arkadaşlarınızla sahile gidip hafif sesli müziğinizi açıp yıldızların altında sohbetin tadını birçok şeyin vermeyeceğini söyleyebiliriz. Adrasan kamp turumuzda beni en çok huzursuz eden çadırın üstüne direkt vuran güneş ışığı olmuştu. Bu nedenle aynı probleme maruz kalmamak için çadırınızı gölgelik bir alana kurmanızı tavsiye ederim. Şimdiden iyi gezintiler dilerim!


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir