2023 yılında karavan vergisi ne kadar?

“Karavan vergisi ne kadar?” sorusuna güncel bir cevap sunmak üzere 2023 yılına özel güncel vergilendirme politikasını inceledik.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2023-01-19
2023 yılında karavan vergisi ne kadar?

Günümüzde karavan kampçılığına girmek isteyen ya da hâlihazırda karavanı bulunan kampçıların en çok merak ettiği konuların başında vergi geliyor. Karavanlar için vergi konusu her yıl güncel olarak Resmî Gazete’de yayınlanan bir mevzuat kapsamında belirleniyor. Karavanlar için söz konusu vergi meselesi ise karavan türünüze göre çekme karavan ya da motokaravan vergisi olarak iki farklı kategoride sınıflandırılıyor. Dolayısıyla sahip olduğunuz ya da almak istediğiniz karavana göre belirlenen mevzuatın sınıflandırmış olduğu vergi dilimine sahip tutuluyorsunuz. Campalow olarak, “Karavan vergisi ne kadar?” sorusuna güncel bir cevap sunmak üzere 2023 yılına özel güncel vergilendirme politikasını inceledik. Gelin, birlikte değerlendirelim.

 

Karavan Vergisi 2023 Yılı Vergilendirme Politikası

Kampçılara özel belirlenen karavan vergisi türlere göre “Çekme Karavan Vergisi” ve “Motokaravan Vergisi” olarak iki farklı kategoride değerlendiriliyor. Söz konusu vergiler ise karavan motorunun hacmi, üretim tarihi ve toplam ağırlığına göre değişim gösterebiliyor.

 

2023 Çekme Karavan Vergisi Ne Kadar?

Çekme karavanlar kendi içerisinde 750 kg üstü ya da 750 kg altı şeklinde iki farklı gruba ayrılıyor. Ancak çekme karavan türünüz her ne olursa olsun vergilendirme için herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmaz. Dolayısıyla çekme karavan için şahsi otomobile ait verginin dışında herhangi bir tutar ödeme zorunluluğunuz yoktur.

 

2023 Motokaravan Vergisi Ne Kadar?

Resmî Gazete’de yayınlanan “Motorlu Taşıtlar Genel Tebliği” kapsamında 2023 motokaravan vergisi miktarı motor hacmi ve üretim yılı gibi kriterlere göre değişim gösterebilir. 2023 yılında da her yıl olduğu gibi devlet tarafından belirlenen kriterlere göre motokaravan vergisi motor hacmi değerine göre değişim gösteriyor. 1901 cm3 altı ve üstü olarak sınıflandırılan vergilendirme miktarına göre ödeyeceğiniz tutar değişebilir. Aynı şekilde motokaravan yaşıyla doğru orantılı olarak ödeyeceğiniz miktar azalma ya da artış gösterebilir. 

 

2023-karavan-motorlu-tasitlar-vergisi-oranlari
2023 Karavan Motorlu Taşıtlar Vergisi Oranları

 

1900 cm3 ve altı motor hacmi için belirlenen motokaravan vergisi:

  • 1-6 yaş: 3.380 TL
  • 7-15 yaş: 2.109 TL
  • 16 yaşında ve daha eskiler için: 1.253 TL’dir.

1901 cm3 ve üstü motor hacmi için belirlenen motokaravan vergisi:

  • 1-6 yaş: 5.116 TL
  • 7-15 yaş: 3.380 TL
  • 6 yaşında ve daha eskiler için: 2.109 TL’dir.

 

Campalow olarak, Resmî Gazete tarafından belirlenen karavan vergisi 2023 yılı güncel tutarlarından bahsettik. Karavan kampıyla ilgili bir diğer en çok merak edilen ehliyet konusu hakkında bilgi sahibi olmak için daha önce hazırladığımız Karavan hangi ehliyet sınıfıyla kullanılır? rehberine göz atabilirsiniz. Ayrıca karavan kampınız için kapsamlı bir kaynağa ihtiyaç duyarsanız Karavan konaklama rehberi içeriğimiz sizin için yol gösterici olacaktır. Yılın her dönemi keyfini çıkarabileceğiniz karavan kampçılığı için şimdiden iyi eğlenceler dileriz.


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir